به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، بیژن فرهنگ دره شوری به مهر گفت: چند سال پیش مقامات جزیره کیش می خواستند جزیره هندورابی را نیز به یک جزیره گردشگری تبدیل کنند بنابراین تعدادی کارشناس، اکولوژیست، پرنده شناس و جانور شناس را به این جزیره دعوت و خاک و محیط زیست این جزیره را بررسی و ارزیابی کردند.
وی بیان کرد: این گزارش رابه سازمان عمران کیش داده و اعلام کردیم که هندورابی توانایی تبدیل شدن به جزیره گردشگری را با رعایت شرایط ویژه ای دارد. این شرایط همان شرط حفظ محیط زیست بود. در آن گزارش حتی نوع غواصی و استفاده از ظرفیت های آبی را نیز بیان کرده بودیم. بنابراین قطعا باید از این گزارش در طرح گردشگری جزیره استفاده می شد.
دره شوری بیان کرد: باید متخصصان دوباره به این جزیره رفته و بیان کنند که اکنون شرایط گردشگری جزیره به چه صورت است. چرا که برخی افراد تنها قصد دارند که در این جزایر کار اقتصادی انجام دهند بنابراین به فکر اکوتوریسم این جزایر نیستند.
این پژوهشگر محیط زیست گفت: جزیره هندورابی ارزش های محیط زیستی فوق العاده ای دارد بنابراین کار کردن در این جزیره بسیار مشکل و حساس است. پس اگر قرار باشد بی ملاحظه از آن بهره برداری شود، جزیره هندورابی را نابود می کنند.
وی افزود: اکنون گردشگران در پارک های ملی سوئیس اقامت می کند بدون اینکه اثری از رد پای خود به جا بگذارد. چون در مسیرهای گردشگری در تمام کوه ها تخته کار گذاشته شده تا پای گردشگر گیاهی را له نکند. بنابراین اگر قرار باشد گردشگر در منطقه ای که محیط زیست و گونه های گیاهی و جانوری اش از اهمیت بالایی برخوردار است، پا بگذارد باید تمام این نکات را رعایت کند و متولیان نیز حضور او را طوری فراهم کنند که نه خودشان عاملی برای تخریب آن منطقه شوند و نه گردشگران.
وی گفت: وجب به وجب دریا از ساحل جزیره هندورابی می تواند ساعت ها گردشگران را مجذوب کند. من معتقدم که باید همه مردم ایران این جزیره را ببینند ولی مانند یک فرد متمدن.
به گزاری دانا خبر، یکی از منحصربفرد ترین و جذاب ترین سواحل شمالی و جنوبی جزیره هندورابی را
می توان با تراکم مرجان ها در شمال جزیره و سایت های غواصی آن را در جنوب
این جزیره زیبا که برای غواصان از عمق زیاد تری برخوردار است تماشا کرد و
از سوی دیگر منطقه مرجانی آن زیستگاه بسیار مهم و ارزشمندی برای انواع
آبزیان به شمار می رود و تماشای لاک پشت های دریایی که از اواسط اسفندماه
تا نیمه دوم خردادماه 1393 برای تخم گذاری به سواحل جزیره هندورابی می آیند
سوژه های بسیار جذاب وخیرکننده ای برای گردشگران، عکاسان وفیلمبرداران
حرفه ای ومستند سازان خواهد بود.
در این جزیره پرندگان کوچک و زیبا
مهاجر نظیر باز، شاهین و انواع خزندگان صحرایی مانند موش صحرای نیزدیده می
شودکه از دیگر جذابیت های طبیعی جزیره هندورابی است.قرار بود در نوروز امسال هر روز یک تور 100 نفره
جزیره کیش را به مقصد هندورابی ترک کند اما هزینه بالای تور گردشگری این جزیره سبب شد هیچ کدام از هزاران گردشگری
که به کیش رفتند تمایلی به دیدن هندورابی نشان ندهند.