به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، مهران سرمدیان سرپرست اداره کاشان و دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر شهرستان کاشان شرایط ویژه شهرستان کاشان و مناطق غنی آن را در فصل بهار با توجه به رویش گل در چهار منطقه کوهستانی، باعث تداوم جذب گردشگر در اردیبهشت و خرداد ماه هر سال دانسته و شهرت جهانی این منطقه را علی رغم وجود جاذبه های بکر طبیعی و تاریخی، در گلاب نابی می داند که از کارگاه های سنتی و صنعتی این مناطق به دست می آید.
سرمدیان سطح بالای زیر کشت گل، شستشوی قبله مسلمین توسط گلاب ناب قمصر، کارگاه های سنتی و صنعتی گلابگیری، تولید عرقیجات سنتی را در کنار دیگر جاذبه های تاریخی منطقه دلیل جذب گردشگران بی شمار داخلی و خارجی دانسته و از سایر هموطنان محترم نیز برای حضور در این شهرستان برای آشنایی بهتر با آیین گلاب گیری و بازدید از مراسم گل چینی و گلاب گیری سنتی دعوت به عمل آورد.
وی در ادامه فعالیت ستاد هماهنگی خدمات سفر شهرستان در ایام گلابگیری را در راستای آمادگی بیشتر شهرستان و ایجاد زمینه های امن پذیرش گردشگران و میهمانان ویژه این فصل دانست.
حجت اله ناصحی پور مسوول گردشگری اداره میراث فرهنگی کاشان و مسوول کمیته نظارت و بازرسی تاسیسات گردشگری ستاد هماهنگی خدمات سفر شهرستان نیز ازاستقبال بالای گردشگران، به ویژه تورهای ویژه گلابگیری خبر داد و رزرو کامل بیش از 1200 تخت اماکن اقامتی و پذیرایی شهرستان در این ایام را شاهدی بر این مدعی دانست.
وی با توجه به استقبال گسترده هموطنان محترم برای اقامت در شهرستان کاشان و کمبود فضای مناسب اقامتی در این ایام، اجرای طرح ساماندهی منازل استیجاری و خصوصی توسط شرکت های گردشگری دارای مجوز در بخش های مختلف قمصر، نیاسر و برزک را برای رفع نیاز اقامتی این شهرستان ضروری دانست.
ناصحی پور آماده سازی فضای بناهای تاریخی تحت پوشش این اداره، برنامه ریزی جهت استقرار نیروی انسانی و چینش راهنمای آثار تاریخی در فصل گلابگیری و برگزاری نمایشگاه های ویژه این ایام را از برنامه های خاص ستاد گلابگیری این اداره اعلام کرد.
فصل گلابگیری از اواسط اردیبهشت ماه شروع و تا آخر خرداد ماه ادامه دارد و شهرهای برزک- قمصر- نیاسر از جمله مناطقی هستند که به دلیل وجود زمین زیر کشت گل و کارگاه های گلاب گیری سنتی و صنعتی هرساله میزبان گردشگران داخلی و خارجی هستند.
یادآور می شود مهارت سنتی گلابگیری کاشان سال 88 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است و امید است در آینده نزدیک در فهرست میراث معنوی یونسکو(میراث ناملموس جهانی) به ثبت برسد.