به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، شصت و ششمین جلسه علنی چهارمین دوره شورای شهر تهران صبح امروز، سه شنبه 30 اردیبهشت، با حضور مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
معاون رییس جمهور در ابتدای این جلسه با تشریح وضعیت فعلی سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کشور، افزود: با تشکیل یک کمیته کاری مشترک بین تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و مسئولین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زمینه کاری این دو نهاد مشخص می شود.
کمبود هتل های 4 و 5 ستاره از مشکلات بخش گردشگری است
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اهمیت استان تهران در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تعداد 300 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست میراث ملی، 23 منطقه و محوطه تاریخی و 2300 اثر واجد ارزش در تهران وجود دارد.
وی کمبود هتل های 4 و 5 ستاره را یکی از مهمترین مشکلات بخش گردشگری دانست و افزود: تمرکز ما در حال حاضر در بخش تکمیل زیرساخت ها و احداث هتل است که در این حوزه خیز مناسبی برداشته ایم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: در گذشته بین شورای شهر، شهرداری و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری زمینه های بسیاری برای همکاری وجود داشت و تفاهمنامههایی برای روند اجرایی این همکاری ها به امضا رسیده است.
سلطانی فر یادآور شد: باید بخش اجرایی همکاری های این سه نهاد، پیگیریهای مورد نیاز از سوی طرفین برای عملیاتی کردن این تفاهمنامهها انجام شود.
درخواست سلطانی فر از شورای شهر برای پیگیری موضوع سرای دلگشا و خدشه دار شدن حریم کاخ گلستان
معاون رییسجمهور افزود: موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد حفاظت و حراست از بناها و مکانهای تاریخی است که در اختیار بخش خصوصی قرار دارند و بهخوبی از آنها حراست نمیشود.
وی اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امکان تامین منابع مالی مورد نیاز در این زمینه برای تملک این بناها را ندارد، اگر بتوانیم از ظرفیت شورای اسلامی شهر تهران در این زمینه استفاده کنیم، میتوانیم در دوران کاری این شورا، دستاوردهای آن را ببینیم.
سلطانی فر با تاکید بر لزوم کمک به حفظ بناهای تاریخی شهر تهران تصریح کرد: در دولت هشتم، مسوولان فرهنگی کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این دولت، مصوبهای برای ایجاد یک سایت بزرگ تاریخی حدفاصل میدان مشق تا کاخ گلستان به تصویب رساندند.
معاون رییس جمهور ادامه داد: براساس این مصوبه با تملک بناهای مهم این مجموعه امکان ایجاد یک محوطه تاریخی و ارزشمند در تهران فراهم می شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: تا کنون هیچ اقدامی برای عملیاتی شدن این مصوبه صورت نگرفته است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد کمیته اجرایی برای عملیاتی و اجرایی کردن پیشنهادها و زمینههای همکاری مشترک بین سازمان میراث فرهنگی و شورای اسلامی شهر تهران افزود: تحقق اهداف شورای اسلامی شهر تهران و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در محورهای فرهنگی میتواند در دستور کار این کمیته قرار گیرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اعضای شورای شهر تهران خواست تا موضوع سرای دلگشا و خدشه دار شدن حریم کاخ ثبت جهانی شده گلستان را مورد بررسی و پیگیری قرار دهند و یادآور شد، سازمان میراث فرهنگی در این رابطه اقداماتی را انجام داده است.
توجه به معماری و هویت تاریخی و تمدنی در کشور دغدغه مقام معظم رهبری است
وی همچنین به دیدار اعضای شورای شهر با مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: دغدغهی ایشان در ساختوسازهای جدید در کشور و به خصوص در تهران، توجه به معماری و هویت تاریخی و تمدنی شهر بود که ما امیدواریم این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر لزوم ساماندهی محدودهی حصار ناصری در تهران، تصریح کرد: در این زمینه باید یک اقدام اساسی و جدی انجام شود، تملک بناهای تاریخی و تبدیل آنها به بناهای فرهنگی با کاربری مناسب می تواند یکی از زمینه های همکاری شورای شهر و سازمان میراث فرهنگی باشد.