گزارش خبرگزاری دانا به بهانه روز جهاني بدون دخانيات؛
به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا(داناخبر)، به گواهی آمار و ارقام، نصف افراد معتاد به سيگار در دنیاكه رقمی در حدود 650 ميليون نفر را تشكيل مي دهند زودتر از مرگ طبیعی جان خود را از دست مي دهند، سيگار و تنباكو بعنوان دومين علل مرگ و مير در دنيا شناخته شده است ولي آمار وحشتناك تر حاكي از آن است كه سالانه؛ صدها هزار انسان غير سيگاری در اثر استنشاق دود سيگار مبتلا به مرگ مي شوند.
از هر 10نفر دردنیا، یک نفر براثر استعمال سیگار جان خود را از دست می دهد
در سال 1987 كشورهای عضو سازمان بهداشت جهاني با تعيين يك روز با عنوان روز جهانی بدون دخانيات؛ توجه همگان را به مضرات و خطرات استفاده از دخانيات جلب کرده و بررسي راهكارهاي جلوگيری از مرگ و مير ناشي از آن می پردازند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمانهای مرتبط هر سال در تاریخ 31 ماه مه (10 خرداد)، مراسم روز جهانی بدون دخانیات را با تاکید بر مضرات ناشی از استعمال دخانیات برای سلامت بدن برگزار میکنند و خواستار اعمال سیاستهای موثر در کاهش استفاده از این محصولات مرگبار میشوند.
استعمال دخانیات یکی از قابل پیشگیریترین عوامل مرگ و میر در سراسر جهان است و اکنون از هر 10 نفر در جهان، یک تن به دلیل استفاده از محصولات دخانی جان خود را از دست میدهد.
بنابراین مبارزه فراگیر با تبلیغ و ترویج محصولات دخانی در «چارچوب کنوانسیون کنترل استعمال دخانیات» سازمان جهانی بهداشت برای تمام امضاکنندگان این کنوانسیون ملزم شده است. شواهد آماری تایید میکند که ممنوعیت فراگیر و مقابله گسترده با تبلیغات دخانیات به کاهش تعداد مصرفکنندگان آن منجر میشود و عدم تبلیغات این محصولات، یکی از اقتصادیترین شیوههای کاهش تقاضا است.
گسترش جهانی استعمال دخانیات سالانه نزدیک به شش میلیون قربانی میگیرد که بیش از 600 هزار نفر از این قربانیان افراد غیرسیگاری هستند که به دلیل قرار گرفتن در معرض دود سیگار سایرین، جان خود را از دست میدهند.
میلیونها نفر قربانی درراهند
در گزارش بهداشت جهانی هشدارداده شده است در صورتی که اقدام جدی برای کاهش استعمال دخانیات صورت نگیرد تا سال 2030 میلادی سالانه بیش از هشت میلیون نفر قربانی استفاده از این محصولات خواهند شد.
هدف نهایی از برگزاری مراسم روز جهانی بدون دخانیات کمک به حفاظت از نسل فعلی و آینده است تا از پیامدهای مخرب این محصولات بر سلامت انسان و مضرات آن برای اقتصاد محیط زیست و جامعه بکاهد.
کاهش سن مصرف دخانیات در کشور
خدیجه محصلی مسوول دبیرخانهی ستاد کنترل دخانیات به تازگی عنوان کرد: سن شروع مصرف دخانیات در تمام دنیا رو به کاهش است و طبق آخرین تحقیقات انجام شده در ایران این سن به 13-15 سال رسیده است.
وی گفت: خدمات ترک سیگار در کشور به صورت رایگان انجام میشود و بخش خصوصی اگر برای کنترل دخانیات کاری بخواهند، انجام دهند باید با بیمهها هماهنگ باشند زیرا داروهای ترک اعتیاد از داروهای اساسی است.
محصلی خاطرنشان کرد: داروهای ترک سیگار برابر چسب نیکوتین وارداتی هستند به همین دلیل یکی دو سال اخیر نتوانستیم آنها را وارد کنیم. آدامس نیکوتین وارداتی و همچنین داخلی نیز داریم و همچنین علف ترک اعتیاد به تازگی شناخته شده است
کارشناسان بهداشت عمومی تاکید دارند: بیش از 4000 ماده شیمیایی در دود تنباکو وجود دارد که حداقل 250 ماده آن، مضر هستند و بیش از 50 ماده شیمیایی موجود در دود تنباکو موجب ابتلا به سرطان میشوند. تماس با دود افراد سیگاری در بزرگسالان موجب بروز بیماریهای شدید قلبی، تنفسی و سرطان ریه میشود. در نوزادان نیز تماس با دود سیگار به مرگ ناگهانی میانجامد و باعث میشود که زنان باردار نوزادان کموزن به دنیا آورند.
تولید 20میلیارد نخ سیگار در طی 10ماه درکشور
معصومه آباد، رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران می گوید: طی 10 ماهه اول سال 92 تولید سیگار 19 میلیارد و 11 میلیون نخ بوده که در مقایسه با سال 91 که رقمی حدود 16 میلیارد و 540 میلیون نخ بوده حدود 19 درصد افزایش را نشان می دهد. در همین مدت 11 هزار و 126 تن سیگار به ارزش 98 هزار و 440 دلار وارد کشور شده است که واردات این محصول نسبت به سال قبل 8.52 درصد افزایش وزنی و 0.1 درصد افزایش ارزشی را نشان می دهد.
وی همچنین اضافه کرد: با در نظر گرفتن آمارهای فوق باید گفت که ما هر ساله میلیارد ها تومان هزینه می کنیم که شهری عاری از مواد دخانی داشته باشیم حال آنکه نمودار ها نشان می دهد از سال 90 تا 92 هم در بخش تولید و هم در واردات مواد دخانی شاخص ها رو به افزایش بوده است. در چنین شرایطی سن مصرف دخانیات کاهش یافته و زنانه شدن مصرف دخانیات هم در حال شیوع است. این موارد داشتن شهری عاری از دخانیات را به چالش می کشد. من از کمیسیون فرهنگی می خواهم این مورد را بررسی کند.
صنایع دخانی، نوجوانان و جوانان را هدف گرفتهاند
دکتر شهرام رفیعیفر، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با اشاره به ترفند صنایع دخانی برای جذب مخاطب و مشتری بیشتر، معتقداست: صنایع دخانی، نوجوانان و جوانان را هدف گرفتهاند و مصرف دخانیات توسط این قشر در دنیا رو به افزایش است؛ به طوری که 90 درصد سیگاریها اولین سیگار خود را در سن 18 سالگی تجربه کنند.
وی ضمن تاکید بر ممنوع بودن هر نوع تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم سیگار، افزود: هر چند آمار دقیقی از وضعیت استعمال دخانیات میان نوجوانان و جوانان کشور نداریم، اما برای شناخت تاثیر تبلیغات صنعت دخانیات بر این نسل میتوانیم به وضعیت نوجوانان و جوانان سایر کشورها نظر کنیم.
رفیعیفر ادامه داد: در سال 2010 آمار نوجوانان و جوانان سیگاری در آمریکا بالغ بر 3.6 میلیون نفر بود و به ازای هر فردی که به علت مصرف سیگار جان خود را از دست میداد (روزانه بیش از 1200 نفر) در نهایت دو نوجوان و جوان آمریکایی به جمع سیگاریهای دائمی افزوده میشد.
وی افزود: اگر این وضعیت در کشور ما نیز صادق باشد، میتوان فرض کرد که به ازای 11 هزار مرگ سالانه بر اثر مصرف سیگار، 22 هزار نوجوان و جوان سیگاری جدید را شاهد باشیم.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه «مد» و «جذاب بودن» دو عامل تحریک کننده تبلیغاتی جوانان و نوجوانان برای مصرف سیگار در آمریکا بوده است، گفت: بر اثر این تبلیغات روزانه 4000 فرد زیر 18 سال به جمع سیگاریهای آمریکا افزوده شد که رقمی بالغ بر 1.5 میلیون نفر در سال را شامل میشود.
وی افزود: باز هم در آمریکا به طور متوسط روزانه 2500 سیگاری که گه گاه سیگار میکشند به جمع سیگاریهای دایمی افزوده میشوند که حداقل یک سوم آنها زودتر از سایر همسالانشان جان خود را از دست خواهند داد.
رفیعیفر گفت: آمارها حاکی از آن است که از هر 10 نفر سیگاری 9 نفر کشیدن سیگار را در سن زیر 18 سال و 99 درصد تا سن 26 سالگی آغاز میکنند.
80درصد از مصرف کنندگان مواددخانی در کشورهایی با درآمد متوسط یا پایین زندگی میکنند
مطابق با آمار ارایه شده در گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به 80 درصد از یک میلیارد مصرفکننده محصولات دخانی در کشورهایی با درآمد متوسط یا پایین زندگی میکنند.
همچنین در برخی کشورها، خانوادههای فقیر و بیبضاعت به ناچار کودکان خود را برای کار روانه مزارع کشت تنباکو میکنند و در نهایت این کودکان نیز در معرض ابتلا به «بیماری تنباکوی سبز» قرار میگیرند. این بیماری ناشی از نگه داشتن طولانی مدت برگهای مرطوب تنباکو در دست است که منجر به جذب نیکوتن از طریق پوست میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: بیش از 40 درصد کودکان، حداقل یک والد سیگاری دارند. همچنین طبق آمار فوق در سال 2004 میلادی، 28 درصد کودکان بر اثر استنشاق دود افراد سیگاری در محیط زندگیشان، جان خود را از دست دادند. علاوه بر اینها، کمتر از 11 درصد جمعیت جهان با قوانین جامع ملی که استعمال سیگار را در برخی مکانها ممنوع میکند، تحت حمایت و حفاظت قرار میگیرند.
مطالعات نشان میدهد تعداد کمی از مصرفکنندگان محصولات دخانی از خطرات ناشی از آن مطلع هستند. به طور مثال در سال 2009 میلادی طی بررسی که در چین صورت گرفت مشخص شد تنها 38 درصد مصرفکنندگان این محصولات از مضرات آن برای سلامتی آگاهی داشتند.
تاثیر زیانبار استنشاق دود سیگار بر افراد سالم وغیرسیگاری
به گزارش یونایتدپرس، مارگرت دبلیو گربیس از بیمارستان دانشگاهی ژنو و ۱۱ همکارش علایم تنفسی در ۱۶۶۱ نفر که درطول ۱۱ سال گذشته هرگز سیگار نکشیده بودند را بررسی کردند.نتایج بررسی این افراد غیرسیگاری در مورد اثرات وجود دود سیگار در محیط نشان داد که قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران با بروز علائم تنفسی در آنها همراه است.
این پژوهشگران گفتند که افراد دچار تحریکپذیری مجاری تنفسی که مداوم درمعرض دود سیگار هستند در معرض خطر بیماری مزمن تنفسی زودرس خواهندبود.
به گفته گربیس در گروهی از این افراد که در طول سالها دچار علائم تحریکپذیری بیش از حد مجاری تنفسی بودند، رابطهای میان علائم خسخس سینه، سرفه و تنگ نفس و برونشیت مزمن وجود داشت، اما تنها در مورد تنگنفس و اسنشاق دود سیگار محیطی این رابطه از لحاظ آماری قابلتوجه بود.
ترک سیگار برای فرزندان مادران سیگاری سختتر است
محققان میگویند، ترک سیگار برای افرادی که مادرانشان در دوران بارداری آنها سیگار میکشیدهاند دشوارتر است.
به گزارش یونایتدپرس ازدورهام، "ادوارد لوین” استاد روان شناسی زیستی در "مرکز پزشکی دانشگاه دوک” گفت: آسیبی که سیگار کشیدن در دوران جنینی به فرد میرساند بسیار بیشتر از زایمان زودهنگام و یا کم بودن وزن نوزاد در هنگام تولد است.
دورهام گفت: سیگار کشیدن در دوران بارداری تغییراتی در رشد مغز نوزاد ایجاد میکند که میتواند تا پایان عمر ادامه یابد.
دانشمندان "مرکز تحقیقات بر روی نیکوتین و ترک سیگار دوک” اعلام کردند زنان باردار باید سیگار را کنار بگذارند تا جنین آنها در معرض نیکوتین قرار نگیرد و باید این کار را بدون استفاده از فراوردههای حاوی نیکوتین مانند برچسبهای پوستی و یا آدامس ترک سیگار که بازهم برای جنین خطر دارد، انجام دهند.
لوین گفت: هرچند میزان استعمال دخانیات در آمریکا در حال کاهش است، اما حدود یک چهارم آمریکاییها مادرانی دارند که در دوران بارداری سیگار میکشیدهاند.
وی افزود: مطالعات قبلی نشان داده است احتمال مرگ ناگهانی در دوران نوزادی، اختلال کمبود توجه – بیش فعالی، چاقی و حتی استعمال دخانیات تا پایان عمر در فرزندان اینگونه مادران بیشتر است.
این مطالعه در نشریه اینترنتی مجله "داروشناسی، بیوشیمی و رفتار” ( (Pharmacology, Biochemistry and Behaviorچاپ شده است.
سیگار کشیدن والدین بر جنسیت جنین تاثیر دارد
محققان دریافته اند والدینی که سیگار می کشند ، موجب می شوند که جنین در صورت پسر بودن از بین برود و احتمال دختر شدن جنین افزایش یابد و جنین دختر نیز در صورت تولد ۲ برابر بیشتر در معرض سرطان قرار می گیرد.به نقل از دیلی تلگراف، این موضوع بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ بر روی بیش از 9هزارخانم باردار بررسی شده است.
نتایج بررسی ها نشان می دهد مادرانی که در طول دوران بارداری سیگار می کشیده اند، یک سوم کمتر از بقیه دارای فرزند پسر می شوند.نکته دیگر اینکه چنانچه علاوه بر مادر پدر نیز سیگار بکشد احتمال پسر شدن جنین تا ۵۰ درصد کاهش می یابد و این ناشی از حساسیت بیشتر جنین پسر نسبت به تاثیرات مخرب سیگار است و در مواردی نیز که جنین این والدین پسر باشد، احتمال سقط به مراتب افزایش می یابد.
کارشناسان معتقدند: علت این امر نیز تاثیر مواد شیمیایی موجود در نیکوتین بر کروموزومهای مردانه اسپرم و تخریب آنها است.
به همین دلیل اگر فرزند پسر می خواهید اصلا سیگار نکشید و اگر فرزند دختر سالم هم می خواهید سیگار نکشید، زیرا در صورت دختر شدن جنین احتمال سرطان و ضعیف شدن سیستم بدنی او افزایش می یابد.
هر ٨ ثانیه یک نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست میدهد
طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در هر ٨ ثانیه یک نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست میدهد.
نتایج تحقیقات حاکی از آن است چنانچه افراد در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار کنند (بیش از ٧٠ درصد موارد سیگاری شدن در این مرحله اتفاق میافتد) و مدت ٢٠ سال یا بیشتر به این عمل ادامه بدهند بین ٢٠ تا ٢۵ سال زودتر از افرادی که به هیچوجه در زندگی سیگار نکشیدهاند، خواهند مرد.
عمده ترین عوارض وپیامدهای سیگارکشیدن برروی بدن
تنها سرطان ریه یا بیماریهای قلبی پیامدهای استعمال دخانیات نیست بلکه مجموعهای از مسایل و مشکلات بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که میتواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز میکند، که از دست دادن موها، آب مروارید (کاتاراکت)، چین و چروک پوست، ضایعات شنوایی،سرطان پوست ،فساد دندانها، پوکی استخوان، بیماریهای قلبی، زخم معده، تغییر رنگ انگشتان، سرطان رحم و سقط جنین، تغییر شکل دادن سلولهای جنسی در مردان و سرطان از عمده ترین عوارض استفاده از سیگاراست.
نباید فراموش کرد که بیش از ۴٠ عنصر سرطانزا در دود سیگار وجود دارد و احتمال سرطان ریه ٢٢ مرتبه بیشتر از افراد غیر سیگاری است.
طبق تحقیقات بی شماری که انجام شده است در صورت ادامه استعمال دخانیات توسط افراد سیگاری، احتمال مبتلا شدن آنها به انواع سرطانهای دیگر از قبیل زبان، دهان، غدد، بزاق و حلق (۶ تا ٢٧ برابر)، سرطان بینی (٢ مرتبه بیشتر)، گلو (١٢ مرتبه)، مری (٨ تا ١٠ برابر)، حنجره (١٠ تا ١٨ برابر)، معده (٢ تا ٣ برابر)، کلیه (۵ برابر)، آلت تناسلی مرد (٢ تا ٣ برابر)، لوزالمعده (٢ تا ۵ برابر) مقعد (۵ تا ۶ مرتبه) وجود دارد.
تبلیغ منع سیگار با تصاویر اثرگذار است
کارشناسان تاکید می کنند تبلیغات برای منع استعمال دخانیات که با تصاویر همراه باشد میتواند روی کودکان تاثیر مثبت داشته باشد و بر تعداد افراد سیگاری خواهان ترک سیگار بیافزاید.
هشدارهای تصویری میتواند افراد سیگاری را متقاعد کند تا با عدم استعمال آن در محیطهای بسته، سلامت افراد دیگر را کمتر به خطر اندازند. تلاشهای رسانههای جمعی نیز میتواند از طریق تاثیرگذاری تبلیغاتی روی افراد، مصرف دخانیات را کاهش دهد.
راهکارهای مناسب برای ترک سیگار
تصمیم جدی برای ترک وفراموشی آن. (مسئله مهمی که باید بخاطر داشته باشید این است که تنها زمانی میتوانـید سیگار را ترک کنید که آمادگی آن را داشته باشید. بخاطر دیگران یا دلایلی که زیاد بـرایتان اهمیت ندارد، اقدام به ترک آن نکنید. فقط برای خودتان این کـار را انـجام دهیـد. ایـن تنها روشی است که قطعا شما را موفق خواهد کرد)
تاریخی برای شروع تنظیم کنید
بعد از این تصمیم به ترک سیگار گرفتید، لازم است تاریخی را برای شروع در نظر بگیرید. قصور در این کار خیلی راحت میتواند باعث ترغیب شما در به تاخیر انداختن تـرک سیگار تا مدتی نامعلوم گردد. همچنین باید ببینید که آیا میخواهید به یکباره آن را کنـار بگذارید و یا به تدریج. البته معمولا بهتر است که به یکباره این کار را انجام دهید. اگر به کشیدن حتی یکی دو نخ سیگار ادامه دهید، بازهم ممکن است مانند گذشته در دام بیفتید.
عهد ببندید
اگر چه این عمل جنبه قـانونی ندارد، اما با بستن یک قرارداد میتوانید به کارتان رسمیت ببخشید. این پیمان را با یکی از دوستان یا یکی از اعضای خـانـواده خـود بسته و به هر کسیکه میشناسید اعلام کنید که قصد ترک سیگار را دارید تا غرورتان شمـا را در راهـی که میروید ثابت قدم نگاه دارد. بعلاوه میتوانید اقدام بنصب تابلوی "لطفا سیگار نکشید” در خانه، محل کار یا اتومبیل خود نمایید تا دیگران را از تعهد خود آگاه نگاه دارید.
کمک بگیرید
چون وقتی بار مسؤلیتی را با دوستان تقسیم می نماییم راحت تر می توانیم از عهده اش برآییم.
وقتی همزمان با دوستتان سعی در ترک سیگار میکنید، میتوانید انگیزه یکدیگر را تجدید نموده و در لحظات سخت با هم صحبت کنید. نقل و انتقال تجربیات به همدیگر اثرات بسیار سودمندی دربر خواهد داشت.
رخت و لباس دخانیات را از تن بیرون کنید
نگهداری سیگار در منزل احتمال مراجعه به آن را افزایش می دهد. هـر چـیـز مـربــوط بـه دخانیات مانند زیرسیگاری، فندک و سیگار را دور انـداخـتـه و از آنـــچــه کـه با استـعـمـال دخانیات مربوط میشود خود را رهایی دهید.
عادت دیگری را جایگزین نمایید
سیگار کشیدن یک عادت است. کاری که شمـا بـرای آرام کـردن اعـصاب یا مشغول نگاه داشتن خود به صورت ناخودآگاه انجام می دهید. لازم اسـت عـادت دیـگـری را جـایگزین کشیدن سیگار نمایید. برای مثال می تـوانـیـد آدامـس بـجـویـد، آب نـبـات بخورید و یا از سبزیجات استفاده کنید.
رویه زندگی خود را تغییر دهید
ترک سیگار آغاز جدیدی برای شما بشمار آمده و باید عادتهای خود را مطابق با آن تغییر دهیـد. اگـر به همراه چای صبحانه عادت به کشیدن سیگار داشتید، بجای آن آب پرتقال یا شیر موز بخورید. اگر در بین وقت استراحت کلاس دانشگاه، با دوست خود مبادرت به کشیدن سیگار می نـمـودیـد، مـن بـعـد از این با افراد غیـر سـیگاری و در محیطهایی که سیگار کشیدن در آنجا ممنوع است، وقت استراحت خود را بگذرانید. عادتهایی جدید و سالمتر برای خود درنظر بگیرید.
دوری کردن از اماکنی که سیگار کشیدن در آنها رواج دارد
حتما لازم نیست همه دوستان سیگاری خود را کـنار گـذاشته و با آنها قطع رابطه کنید، اما سعی نمایید در محلهایی که معمولای افـراد سیگاری رفـت و آمـد داشته و استعمال دخانیات در آنجا رایج است رفت و آمد نکنید. در قسمتـهای سیـگار مـمـنـوع رستـورانهـا بنشینید. رعایت این مسئله در مراحل ابتدایی ترک بسیار پر اهمیت است. درو ماندن از وسوسه کشیدن سیگار کمک شایان در به هدف رسیدن شما خواهد نمود.
از محصولات طبی کمک بگیرید
دنیــای پزشـکـی از ایـن موضـوع کامـلا آگـاه است که ترک سیگار مشکل تر است از آن چیزی است که گفته میشود. بنابراین محصولات زیادی برای از بین بـردن این عـادت بـد تولید شده است. در وحله اول آدامس نیکوتینی ساختـه شد که نه تـنـها بـاعث مشـغـول نگاه داشتن دهان شما میگردد، بلکه مقدار اندکی نیکوتین برای ارضای بدن وارد سیستم فرد مینماید.
صبورباشید
همان گونـه کـه قـبـلا نیز گفته شد، ترک سیگار بسیار دشوار است. قطعا دچار وسوسه کشیدن سیگار خواهید شد و موانع بسـیاری در سـر راهتان قرار خواهد گرفت ولی باید پایداری نموده و هیچگاه دلسرد نگردید. این یک مسابقه دوی سرعت نـبـوده بـلـکـه دوی استقامت است؛ باید جنگنده باشید.
به خودتان پاداش دهید
ترک سیگار گامی بلند در زندگی محسوب شـده و باید بهمیـن مناسبت همانند اتفاقات مهم دیگر جشنی برپا کرد.
با پولـی کـه قـرار بــود صرف خریداری سیگار و یا توتون گردد، اکنون می تـوانـیـد بـا آن چـیـزی بـخـریـد کـه بـرایتان لذت بخش باشد مانند یک تلویزیون پلاسمای زیبا. به این وسیله یک مزیت محسوس ترک سیگار را دریافته و برای ادامه کـار مصمم تر خواهید شد.
ورزش کنید
تمرینات ورزشی قطعا به شما کمک خواهد نمود چراکه فعالیت زیاد باعث مـشغـول نـگاه داشتن ریه ها و از بین بردن میل به سیگار می گردد. از لـحـاظ جـسـمانی هم احساس بهتری خواهید یافت. این احساس به عنوان یادآوری کننده خوبی برای مـزایـای سیگاری نبودن به شما خدمت خواهد کرد.
برنامه غذایی منظمی داشته باشید
سعی کنید از وعده های غذایی مناسبی استفاده نموده و در ساعات منظمی اقدام به خوردن غذا کنید. بـا داشتن رژیم غذایی مناسب و مناسب آسانتر میتوانید سیگار را ترک کرده و درعین حال از سلامتی بیشتری برخوردار خواهید گشت. مزیت دیگر برنامه غذایی منظم جلوگیری از پرخوری و در نـتـیـجه اضـافـه وزن اسـت، مشکلی که در اغلب کسانیکه قبلا سیگاری بوده اند دیده می شود.
مراحل را آهسته طی کنید
واژه «همیشه» کلمه ای وحشت آور است چراکه اشاره به آن دارد که مابـقی عـمـر خـود را باید به همین منوال و بدون هیچ انحرافی طی نمایید. کاری که باید انـجـام دهـیـد ایـن است که روز به روز پیش روید؛ با اهداف دراز مدت خود را هراسـان نـکنـیـد. امـروز سخت تلاش می کنید که سیگار نکشید. فردا نیز دوباره به همین ترتیب.
یادتان باشد درترک سیگار بهترین مشاور و یاریگر خودتان هستید
نباید فراموش کرد که برای کنار گذاشتن همیشگی سیگار، بهترین مشاور و یاری رسان خود فرد سیگاری است، هـیچـکس جـز خـودتان نمی تواند شما را مجبور به ترک کنید. مطمئن باشید صحیح ترین مبارزه را در زندگی خود انجام می دهـید. هرچند راهکارهای متعددی برای ترک سیگار عنوان می شود و در این نوشتار نیز آمده است اما همه اینها در برابر اراده پولادین انسان سرتعظیم فرود می آورند. اگر می خواهیم به سلامت خود، خانواده، اطرافیان ومحیط پیرامون احترام بگذاریم سیگار را از همین لحظه کنار بگذاریم...
از هر 10نفر دردنیا، یک نفر براثر استعمال سیگار جان خود را از دست می دهد
در سال 1987 كشورهای عضو سازمان بهداشت جهاني با تعيين يك روز با عنوان روز جهانی بدون دخانيات؛ توجه همگان را به مضرات و خطرات استفاده از دخانيات جلب کرده و بررسي راهكارهاي جلوگيری از مرگ و مير ناشي از آن می پردازند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمانهای مرتبط هر سال در تاریخ 31 ماه مه (10 خرداد)، مراسم روز جهانی بدون دخانیات را با تاکید بر مضرات ناشی از استعمال دخانیات برای سلامت بدن برگزار میکنند و خواستار اعمال سیاستهای موثر در کاهش استفاده از این محصولات مرگبار میشوند.
استعمال دخانیات یکی از قابل پیشگیریترین عوامل مرگ و میر در سراسر جهان است و اکنون از هر 10 نفر در جهان، یک تن به دلیل استفاده از محصولات دخانی جان خود را از دست میدهد.
بنابراین مبارزه فراگیر با تبلیغ و ترویج محصولات دخانی در «چارچوب کنوانسیون کنترل استعمال دخانیات» سازمان جهانی بهداشت برای تمام امضاکنندگان این کنوانسیون ملزم شده است. شواهد آماری تایید میکند که ممنوعیت فراگیر و مقابله گسترده با تبلیغات دخانیات به کاهش تعداد مصرفکنندگان آن منجر میشود و عدم تبلیغات این محصولات، یکی از اقتصادیترین شیوههای کاهش تقاضا است.
گسترش جهانی استعمال دخانیات سالانه نزدیک به شش میلیون قربانی میگیرد که بیش از 600 هزار نفر از این قربانیان افراد غیرسیگاری هستند که به دلیل قرار گرفتن در معرض دود سیگار سایرین، جان خود را از دست میدهند.
میلیونها نفر قربانی درراهند
در گزارش بهداشت جهانی هشدارداده شده است در صورتی که اقدام جدی برای کاهش استعمال دخانیات صورت نگیرد تا سال 2030 میلادی سالانه بیش از هشت میلیون نفر قربانی استفاده از این محصولات خواهند شد.
هدف نهایی از برگزاری مراسم روز جهانی بدون دخانیات کمک به حفاظت از نسل فعلی و آینده است تا از پیامدهای مخرب این محصولات بر سلامت انسان و مضرات آن برای اقتصاد محیط زیست و جامعه بکاهد.
کاهش سن مصرف دخانیات در کشور
خدیجه محصلی مسوول دبیرخانهی ستاد کنترل دخانیات به تازگی عنوان کرد: سن شروع مصرف دخانیات در تمام دنیا رو به کاهش است و طبق آخرین تحقیقات انجام شده در ایران این سن به 13-15 سال رسیده است.
وی گفت: خدمات ترک سیگار در کشور به صورت رایگان انجام میشود و بخش خصوصی اگر برای کنترل دخانیات کاری بخواهند، انجام دهند باید با بیمهها هماهنگ باشند زیرا داروهای ترک اعتیاد از داروهای اساسی است.
محصلی خاطرنشان کرد: داروهای ترک سیگار برابر چسب نیکوتین وارداتی هستند به همین دلیل یکی دو سال اخیر نتوانستیم آنها را وارد کنیم. آدامس نیکوتین وارداتی و همچنین داخلی نیز داریم و همچنین علف ترک اعتیاد به تازگی شناخته شده است
کارشناسان بهداشت عمومی تاکید دارند: بیش از 4000 ماده شیمیایی در دود تنباکو وجود دارد که حداقل 250 ماده آن، مضر هستند و بیش از 50 ماده شیمیایی موجود در دود تنباکو موجب ابتلا به سرطان میشوند. تماس با دود افراد سیگاری در بزرگسالان موجب بروز بیماریهای شدید قلبی، تنفسی و سرطان ریه میشود. در نوزادان نیز تماس با دود سیگار به مرگ ناگهانی میانجامد و باعث میشود که زنان باردار نوزادان کموزن به دنیا آورند.
تولید 20میلیارد نخ سیگار در طی 10ماه درکشور
معصومه آباد، رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران می گوید: طی 10 ماهه اول سال 92 تولید سیگار 19 میلیارد و 11 میلیون نخ بوده که در مقایسه با سال 91 که رقمی حدود 16 میلیارد و 540 میلیون نخ بوده حدود 19 درصد افزایش را نشان می دهد. در همین مدت 11 هزار و 126 تن سیگار به ارزش 98 هزار و 440 دلار وارد کشور شده است که واردات این محصول نسبت به سال قبل 8.52 درصد افزایش وزنی و 0.1 درصد افزایش ارزشی را نشان می دهد.
وی همچنین اضافه کرد: با در نظر گرفتن آمارهای فوق باید گفت که ما هر ساله میلیارد ها تومان هزینه می کنیم که شهری عاری از مواد دخانی داشته باشیم حال آنکه نمودار ها نشان می دهد از سال 90 تا 92 هم در بخش تولید و هم در واردات مواد دخانی شاخص ها رو به افزایش بوده است. در چنین شرایطی سن مصرف دخانیات کاهش یافته و زنانه شدن مصرف دخانیات هم در حال شیوع است. این موارد داشتن شهری عاری از دخانیات را به چالش می کشد. من از کمیسیون فرهنگی می خواهم این مورد را بررسی کند.
صنایع دخانی، نوجوانان و جوانان را هدف گرفتهاند
دکتر شهرام رفیعیفر، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با اشاره به ترفند صنایع دخانی برای جذب مخاطب و مشتری بیشتر، معتقداست: صنایع دخانی، نوجوانان و جوانان را هدف گرفتهاند و مصرف دخانیات توسط این قشر در دنیا رو به افزایش است؛ به طوری که 90 درصد سیگاریها اولین سیگار خود را در سن 18 سالگی تجربه کنند.
وی ضمن تاکید بر ممنوع بودن هر نوع تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم سیگار، افزود: هر چند آمار دقیقی از وضعیت استعمال دخانیات میان نوجوانان و جوانان کشور نداریم، اما برای شناخت تاثیر تبلیغات صنعت دخانیات بر این نسل میتوانیم به وضعیت نوجوانان و جوانان سایر کشورها نظر کنیم.
رفیعیفر ادامه داد: در سال 2010 آمار نوجوانان و جوانان سیگاری در آمریکا بالغ بر 3.6 میلیون نفر بود و به ازای هر فردی که به علت مصرف سیگار جان خود را از دست میداد (روزانه بیش از 1200 نفر) در نهایت دو نوجوان و جوان آمریکایی به جمع سیگاریهای دائمی افزوده میشد.
وی افزود: اگر این وضعیت در کشور ما نیز صادق باشد، میتوان فرض کرد که به ازای 11 هزار مرگ سالانه بر اثر مصرف سیگار، 22 هزار نوجوان و جوان سیگاری جدید را شاهد باشیم.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه «مد» و «جذاب بودن» دو عامل تحریک کننده تبلیغاتی جوانان و نوجوانان برای مصرف سیگار در آمریکا بوده است، گفت: بر اثر این تبلیغات روزانه 4000 فرد زیر 18 سال به جمع سیگاریهای آمریکا افزوده شد که رقمی بالغ بر 1.5 میلیون نفر در سال را شامل میشود.
وی افزود: باز هم در آمریکا به طور متوسط روزانه 2500 سیگاری که گه گاه سیگار میکشند به جمع سیگاریهای دایمی افزوده میشوند که حداقل یک سوم آنها زودتر از سایر همسالانشان جان خود را از دست خواهند داد.
رفیعیفر گفت: آمارها حاکی از آن است که از هر 10 نفر سیگاری 9 نفر کشیدن سیگار را در سن زیر 18 سال و 99 درصد تا سن 26 سالگی آغاز میکنند.
80درصد از مصرف کنندگان مواددخانی در کشورهایی با درآمد متوسط یا پایین زندگی میکنند
مطابق با آمار ارایه شده در گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به 80 درصد از یک میلیارد مصرفکننده محصولات دخانی در کشورهایی با درآمد متوسط یا پایین زندگی میکنند.
همچنین در برخی کشورها، خانوادههای فقیر و بیبضاعت به ناچار کودکان خود را برای کار روانه مزارع کشت تنباکو میکنند و در نهایت این کودکان نیز در معرض ابتلا به «بیماری تنباکوی سبز» قرار میگیرند. این بیماری ناشی از نگه داشتن طولانی مدت برگهای مرطوب تنباکو در دست است که منجر به جذب نیکوتن از طریق پوست میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: بیش از 40 درصد کودکان، حداقل یک والد سیگاری دارند. همچنین طبق آمار فوق در سال 2004 میلادی، 28 درصد کودکان بر اثر استنشاق دود افراد سیگاری در محیط زندگیشان، جان خود را از دست دادند. علاوه بر اینها، کمتر از 11 درصد جمعیت جهان با قوانین جامع ملی که استعمال سیگار را در برخی مکانها ممنوع میکند، تحت حمایت و حفاظت قرار میگیرند.
مطالعات نشان میدهد تعداد کمی از مصرفکنندگان محصولات دخانی از خطرات ناشی از آن مطلع هستند. به طور مثال در سال 2009 میلادی طی بررسی که در چین صورت گرفت مشخص شد تنها 38 درصد مصرفکنندگان این محصولات از مضرات آن برای سلامتی آگاهی داشتند.
تاثیر زیانبار استنشاق دود سیگار بر افراد سالم وغیرسیگاری
به گزارش یونایتدپرس، مارگرت دبلیو گربیس از بیمارستان دانشگاهی ژنو و ۱۱ همکارش علایم تنفسی در ۱۶۶۱ نفر که درطول ۱۱ سال گذشته هرگز سیگار نکشیده بودند را بررسی کردند.نتایج بررسی این افراد غیرسیگاری در مورد اثرات وجود دود سیگار در محیط نشان داد که قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران با بروز علائم تنفسی در آنها همراه است.
این پژوهشگران گفتند که افراد دچار تحریکپذیری مجاری تنفسی که مداوم درمعرض دود سیگار هستند در معرض خطر بیماری مزمن تنفسی زودرس خواهندبود.
به گفته گربیس در گروهی از این افراد که در طول سالها دچار علائم تحریکپذیری بیش از حد مجاری تنفسی بودند، رابطهای میان علائم خسخس سینه، سرفه و تنگ نفس و برونشیت مزمن وجود داشت، اما تنها در مورد تنگنفس و اسنشاق دود سیگار محیطی این رابطه از لحاظ آماری قابلتوجه بود.
ترک سیگار برای فرزندان مادران سیگاری سختتر است
محققان میگویند، ترک سیگار برای افرادی که مادرانشان در دوران بارداری آنها سیگار میکشیدهاند دشوارتر است.
به گزارش یونایتدپرس ازدورهام، "ادوارد لوین” استاد روان شناسی زیستی در "مرکز پزشکی دانشگاه دوک” گفت: آسیبی که سیگار کشیدن در دوران جنینی به فرد میرساند بسیار بیشتر از زایمان زودهنگام و یا کم بودن وزن نوزاد در هنگام تولد است.
دورهام گفت: سیگار کشیدن در دوران بارداری تغییراتی در رشد مغز نوزاد ایجاد میکند که میتواند تا پایان عمر ادامه یابد.
دانشمندان "مرکز تحقیقات بر روی نیکوتین و ترک سیگار دوک” اعلام کردند زنان باردار باید سیگار را کنار بگذارند تا جنین آنها در معرض نیکوتین قرار نگیرد و باید این کار را بدون استفاده از فراوردههای حاوی نیکوتین مانند برچسبهای پوستی و یا آدامس ترک سیگار که بازهم برای جنین خطر دارد، انجام دهند.
لوین گفت: هرچند میزان استعمال دخانیات در آمریکا در حال کاهش است، اما حدود یک چهارم آمریکاییها مادرانی دارند که در دوران بارداری سیگار میکشیدهاند.
وی افزود: مطالعات قبلی نشان داده است احتمال مرگ ناگهانی در دوران نوزادی، اختلال کمبود توجه – بیش فعالی، چاقی و حتی استعمال دخانیات تا پایان عمر در فرزندان اینگونه مادران بیشتر است.
این مطالعه در نشریه اینترنتی مجله "داروشناسی، بیوشیمی و رفتار” ( (Pharmacology, Biochemistry and Behaviorچاپ شده است.
سیگار کشیدن والدین بر جنسیت جنین تاثیر دارد
محققان دریافته اند والدینی که سیگار می کشند ، موجب می شوند که جنین در صورت پسر بودن از بین برود و احتمال دختر شدن جنین افزایش یابد و جنین دختر نیز در صورت تولد ۲ برابر بیشتر در معرض سرطان قرار می گیرد.به نقل از دیلی تلگراف، این موضوع بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ بر روی بیش از 9هزارخانم باردار بررسی شده است.
نتایج بررسی ها نشان می دهد مادرانی که در طول دوران بارداری سیگار می کشیده اند، یک سوم کمتر از بقیه دارای فرزند پسر می شوند.نکته دیگر اینکه چنانچه علاوه بر مادر پدر نیز سیگار بکشد احتمال پسر شدن جنین تا ۵۰ درصد کاهش می یابد و این ناشی از حساسیت بیشتر جنین پسر نسبت به تاثیرات مخرب سیگار است و در مواردی نیز که جنین این والدین پسر باشد، احتمال سقط به مراتب افزایش می یابد.
کارشناسان معتقدند: علت این امر نیز تاثیر مواد شیمیایی موجود در نیکوتین بر کروموزومهای مردانه اسپرم و تخریب آنها است.
به همین دلیل اگر فرزند پسر می خواهید اصلا سیگار نکشید و اگر فرزند دختر سالم هم می خواهید سیگار نکشید، زیرا در صورت دختر شدن جنین احتمال سرطان و ضعیف شدن سیستم بدنی او افزایش می یابد.
هر ٨ ثانیه یک نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست میدهد
طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در هر ٨ ثانیه یک نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست میدهد.
نتایج تحقیقات حاکی از آن است چنانچه افراد در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار کنند (بیش از ٧٠ درصد موارد سیگاری شدن در این مرحله اتفاق میافتد) و مدت ٢٠ سال یا بیشتر به این عمل ادامه بدهند بین ٢٠ تا ٢۵ سال زودتر از افرادی که به هیچوجه در زندگی سیگار نکشیدهاند، خواهند مرد.
عمده ترین عوارض وپیامدهای سیگارکشیدن برروی بدن
تنها سرطان ریه یا بیماریهای قلبی پیامدهای استعمال دخانیات نیست بلکه مجموعهای از مسایل و مشکلات بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که میتواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز میکند، که از دست دادن موها، آب مروارید (کاتاراکت)، چین و چروک پوست، ضایعات شنوایی،سرطان پوست ،فساد دندانها، پوکی استخوان، بیماریهای قلبی، زخم معده، تغییر رنگ انگشتان، سرطان رحم و سقط جنین، تغییر شکل دادن سلولهای جنسی در مردان و سرطان از عمده ترین عوارض استفاده از سیگاراست.
نباید فراموش کرد که بیش از ۴٠ عنصر سرطانزا در دود سیگار وجود دارد و احتمال سرطان ریه ٢٢ مرتبه بیشتر از افراد غیر سیگاری است.
طبق تحقیقات بی شماری که انجام شده است در صورت ادامه استعمال دخانیات توسط افراد سیگاری، احتمال مبتلا شدن آنها به انواع سرطانهای دیگر از قبیل زبان، دهان، غدد، بزاق و حلق (۶ تا ٢٧ برابر)، سرطان بینی (٢ مرتبه بیشتر)، گلو (١٢ مرتبه)، مری (٨ تا ١٠ برابر)، حنجره (١٠ تا ١٨ برابر)، معده (٢ تا ٣ برابر)، کلیه (۵ برابر)، آلت تناسلی مرد (٢ تا ٣ برابر)، لوزالمعده (٢ تا ۵ برابر) مقعد (۵ تا ۶ مرتبه) وجود دارد.
تبلیغ منع سیگار با تصاویر اثرگذار است
کارشناسان تاکید می کنند تبلیغات برای منع استعمال دخانیات که با تصاویر همراه باشد میتواند روی کودکان تاثیر مثبت داشته باشد و بر تعداد افراد سیگاری خواهان ترک سیگار بیافزاید.
هشدارهای تصویری میتواند افراد سیگاری را متقاعد کند تا با عدم استعمال آن در محیطهای بسته، سلامت افراد دیگر را کمتر به خطر اندازند. تلاشهای رسانههای جمعی نیز میتواند از طریق تاثیرگذاری تبلیغاتی روی افراد، مصرف دخانیات را کاهش دهد.
راهکارهای مناسب برای ترک سیگار
تصمیم جدی برای ترک وفراموشی آن. (مسئله مهمی که باید بخاطر داشته باشید این است که تنها زمانی میتوانـید سیگار را ترک کنید که آمادگی آن را داشته باشید. بخاطر دیگران یا دلایلی که زیاد بـرایتان اهمیت ندارد، اقدام به ترک آن نکنید. فقط برای خودتان این کـار را انـجام دهیـد. ایـن تنها روشی است که قطعا شما را موفق خواهد کرد)
تاریخی برای شروع تنظیم کنید
بعد از این تصمیم به ترک سیگار گرفتید، لازم است تاریخی را برای شروع در نظر بگیرید. قصور در این کار خیلی راحت میتواند باعث ترغیب شما در به تاخیر انداختن تـرک سیگار تا مدتی نامعلوم گردد. همچنین باید ببینید که آیا میخواهید به یکباره آن را کنـار بگذارید و یا به تدریج. البته معمولا بهتر است که به یکباره این کار را انجام دهید. اگر به کشیدن حتی یکی دو نخ سیگار ادامه دهید، بازهم ممکن است مانند گذشته در دام بیفتید.
عهد ببندید
اگر چه این عمل جنبه قـانونی ندارد، اما با بستن یک قرارداد میتوانید به کارتان رسمیت ببخشید. این پیمان را با یکی از دوستان یا یکی از اعضای خـانـواده خـود بسته و به هر کسیکه میشناسید اعلام کنید که قصد ترک سیگار را دارید تا غرورتان شمـا را در راهـی که میروید ثابت قدم نگاه دارد. بعلاوه میتوانید اقدام بنصب تابلوی "لطفا سیگار نکشید” در خانه، محل کار یا اتومبیل خود نمایید تا دیگران را از تعهد خود آگاه نگاه دارید.
کمک بگیرید
چون وقتی بار مسؤلیتی را با دوستان تقسیم می نماییم راحت تر می توانیم از عهده اش برآییم.
وقتی همزمان با دوستتان سعی در ترک سیگار میکنید، میتوانید انگیزه یکدیگر را تجدید نموده و در لحظات سخت با هم صحبت کنید. نقل و انتقال تجربیات به همدیگر اثرات بسیار سودمندی دربر خواهد داشت.
رخت و لباس دخانیات را از تن بیرون کنید
نگهداری سیگار در منزل احتمال مراجعه به آن را افزایش می دهد. هـر چـیـز مـربــوط بـه دخانیات مانند زیرسیگاری، فندک و سیگار را دور انـداخـتـه و از آنـــچــه کـه با استـعـمـال دخانیات مربوط میشود خود را رهایی دهید.
عادت دیگری را جایگزین نمایید
سیگار کشیدن یک عادت است. کاری که شمـا بـرای آرام کـردن اعـصاب یا مشغول نگاه داشتن خود به صورت ناخودآگاه انجام می دهید. لازم اسـت عـادت دیـگـری را جـایگزین کشیدن سیگار نمایید. برای مثال می تـوانـیـد آدامـس بـجـویـد، آب نـبـات بخورید و یا از سبزیجات استفاده کنید.
رویه زندگی خود را تغییر دهید
ترک سیگار آغاز جدیدی برای شما بشمار آمده و باید عادتهای خود را مطابق با آن تغییر دهیـد. اگـر به همراه چای صبحانه عادت به کشیدن سیگار داشتید، بجای آن آب پرتقال یا شیر موز بخورید. اگر در بین وقت استراحت کلاس دانشگاه، با دوست خود مبادرت به کشیدن سیگار می نـمـودیـد، مـن بـعـد از این با افراد غیـر سـیگاری و در محیطهایی که سیگار کشیدن در آنجا ممنوع است، وقت استراحت خود را بگذرانید. عادتهایی جدید و سالمتر برای خود درنظر بگیرید.
دوری کردن از اماکنی که سیگار کشیدن در آنها رواج دارد
حتما لازم نیست همه دوستان سیگاری خود را کـنار گـذاشته و با آنها قطع رابطه کنید، اما سعی نمایید در محلهایی که معمولای افـراد سیگاری رفـت و آمـد داشته و استعمال دخانیات در آنجا رایج است رفت و آمد نکنید. در قسمتـهای سیـگار مـمـنـوع رستـورانهـا بنشینید. رعایت این مسئله در مراحل ابتدایی ترک بسیار پر اهمیت است. درو ماندن از وسوسه کشیدن سیگار کمک شایان در به هدف رسیدن شما خواهد نمود.
از محصولات طبی کمک بگیرید
دنیــای پزشـکـی از ایـن موضـوع کامـلا آگـاه است که ترک سیگار مشکل تر است از آن چیزی است که گفته میشود. بنابراین محصولات زیادی برای از بین بـردن این عـادت بـد تولید شده است. در وحله اول آدامس نیکوتینی ساختـه شد که نه تـنـها بـاعث مشـغـول نگاه داشتن دهان شما میگردد، بلکه مقدار اندکی نیکوتین برای ارضای بدن وارد سیستم فرد مینماید.
صبورباشید
همان گونـه کـه قـبـلا نیز گفته شد، ترک سیگار بسیار دشوار است. قطعا دچار وسوسه کشیدن سیگار خواهید شد و موانع بسـیاری در سـر راهتان قرار خواهد گرفت ولی باید پایداری نموده و هیچگاه دلسرد نگردید. این یک مسابقه دوی سرعت نـبـوده بـلـکـه دوی استقامت است؛ باید جنگنده باشید.
به خودتان پاداش دهید
ترک سیگار گامی بلند در زندگی محسوب شـده و باید بهمیـن مناسبت همانند اتفاقات مهم دیگر جشنی برپا کرد.
با پولـی کـه قـرار بــود صرف خریداری سیگار و یا توتون گردد، اکنون می تـوانـیـد بـا آن چـیـزی بـخـریـد کـه بـرایتان لذت بخش باشد مانند یک تلویزیون پلاسمای زیبا. به این وسیله یک مزیت محسوس ترک سیگار را دریافته و برای ادامه کـار مصمم تر خواهید شد.
ورزش کنید
تمرینات ورزشی قطعا به شما کمک خواهد نمود چراکه فعالیت زیاد باعث مـشغـول نـگاه داشتن ریه ها و از بین بردن میل به سیگار می گردد. از لـحـاظ جـسـمانی هم احساس بهتری خواهید یافت. این احساس به عنوان یادآوری کننده خوبی برای مـزایـای سیگاری نبودن به شما خدمت خواهد کرد.
برنامه غذایی منظمی داشته باشید
سعی کنید از وعده های غذایی مناسبی استفاده نموده و در ساعات منظمی اقدام به خوردن غذا کنید. بـا داشتن رژیم غذایی مناسب و مناسب آسانتر میتوانید سیگار را ترک کرده و درعین حال از سلامتی بیشتری برخوردار خواهید گشت. مزیت دیگر برنامه غذایی منظم جلوگیری از پرخوری و در نـتـیـجه اضـافـه وزن اسـت، مشکلی که در اغلب کسانیکه قبلا سیگاری بوده اند دیده می شود.
مراحل را آهسته طی کنید
واژه «همیشه» کلمه ای وحشت آور است چراکه اشاره به آن دارد که مابـقی عـمـر خـود را باید به همین منوال و بدون هیچ انحرافی طی نمایید. کاری که باید انـجـام دهـیـد ایـن است که روز به روز پیش روید؛ با اهداف دراز مدت خود را هراسـان نـکنـیـد. امـروز سخت تلاش می کنید که سیگار نکشید. فردا نیز دوباره به همین ترتیب.
یادتان باشد درترک سیگار بهترین مشاور و یاریگر خودتان هستید
نباید فراموش کرد که برای کنار گذاشتن همیشگی سیگار، بهترین مشاور و یاری رسان خود فرد سیگاری است، هـیچـکس جـز خـودتان نمی تواند شما را مجبور به ترک کنید. مطمئن باشید صحیح ترین مبارزه را در زندگی خود انجام می دهـید. هرچند راهکارهای متعددی برای ترک سیگار عنوان می شود و در این نوشتار نیز آمده است اما همه اینها در برابر اراده پولادین انسان سرتعظیم فرود می آورند. اگر می خواهیم به سلامت خود، خانواده، اطرافیان ومحیط پیرامون احترام بگذاریم سیگار را از همین لحظه کنار بگذاریم...