به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، دراسله روستایی ییلاقی و وسیع در شهرستان سوادکوه است. قدمت این سرزمین به زمان های بسیار دور باز می گردد. آنجا که نام اصلی آن را د̓ر سرا به معنی سرزمین گرانبها گفته اند که به مرور زمان به دراسله تغییر یافت.
بسیاری دراسله را یک شهر بزرگ در گذشته می دانند. پیدا شدن قبرهای چندین طبقه در حواشی روستا خود گواه این مطلب است که در این منطقه جمعیت بسیاری می زیسته اند. می گویند دراسله در زمان قاجار محل استراحت ناصرالدین شاه بوده است و پایه گذار کشتی پهلوانی در این منطقه به این شاه قجر نسبت داده می شود.
آبشار دراسله در 40 كیلومتری جنوب غربی شهر زیرآب، در دهستان ولوپی و 2 كیلومتری جنوب روستای ییلاقی دراسله واقع شده است. منطقه ییلاقی دراسله دارای آب و هوای بسیار مطبوعی است. این آبشار زیبا با آب فراوان، گوارا و سرد در طول مسیر نیز به دلیل شیب تند زمین آبشارهای كوچک و بزرگ فراوانی را پدید آورده است. آبشار دیگری نیز در 1 كیلومتری غرب آن، در انتهای یک دره قرار دارد. دراسله روستایی است که به بهشت گمشده شهرت یافته است و آن را سرای در و گوهر معنی کرده اند. آب و هوای این منطقه بسیار مطبوع بوده و آبشارهای زیبای آن در زیر پرتو نور خورشید چون مروارید می درخشند. ماهی قزل آلای رودخانه های این ییلاق دارای شهرت خاصی است. گیاهان دارویی مانند گل گاوزبان، پرسیاوشان و گل هایی با اسامی محلی اورشمک، کاس، کولک، الزی، الک، گوشکا، سمراق، دازه، گل فتمین و میوه های وحشی از قبیل تل کا، زرشک، ولیک، گل چنگیل و آلوچه نیز به وفور در این ناحیه یافت می شوند.
این روستای خارق العاده از یک سمت به دشت های مازندران و از سوی دیگر به فیروزکوه و از جهتی دیگر به کوه های شفلین و سوات به چرات متصل است.
براستی اینجا عروس آبشارهای سوادکوهست. سبزی مخمل گونه گیاهان در پیوند با سپیدی و بی آلایشی آب جاری از دل زمین صحنه های زیبایی را خلق می کند که تا خود نبینی هرگز نمی توانی تداعی گر این صحنه ها باشی.
برای دسترسی به این آبشار، در مسیر سوادکوه به آلاشت، از طریق دوراهی له بند به سوی دراسله می رویم.