علی ربیعی افزود: سال گذشته نرخ رشد اقتصادی منهای 5.8 درصدی را تجربه کردیم.
وی ادامه داد: اگر در سالهای گذشته برای ایجاد هر شغل 150 میلیون تومان سرمایه گذاری لازم بود با تجربه نرخ رشد منفی در حال حاضر به 400 میلیون تومان سرمایه گذاری نیاز است.
ویزر کار مهمترین کلید حل معضل نرخ تورم بالا و رکود اقتصادی را کاهش نرخ تورم ذکر کرد و گفت: دولت با غول تورم مبارزه کرد و توانست این نرخ را به شکل تدریجی به نحو چشمگیری کاهش دهد.
وی گفت: در گام دوم نیاز به پول قدرتمند داریم، بانک ها نباید به تخصیص تسهیلات که منجر به اشتغال ناپایدار می شود، اقدام کنند هرچند می توان تا حدودی از تسهیلات بانکی استفاده کرد.
ربیعی اظهار داشت: در سال جاری 8400 میلیارد تومان از سوی بانک مرکزی برای ایجاد مشاغل خرد در نظر گرفته شده است، ضمن آنکه نرخ های سود لجام گسیخته در ایجاد مشاغل باید مهار شود.
وی با اشاره به تکلیف دولت برای ایجاد اشتغال متناسب با بودجه موجود، افزود: تا پایان سال نیز باید 30 هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد شود.
وزیر کار ادامه داد: همچنین در بخش کشاورزی ایجاد 100 هزار شغل را در سال جاری پیگیری می کنیم.
وی گفت: دولت تدبیر و امید جلوی ایجاد مشاغل ناپایدار با دریافت وام های کوتاه مدت را خواهد گرفت و در این زمینه تجارب دیگر کشورها را مورد توجه قرار می دهد.
وزیر کار بیان داشت: با همکاری که با دفتر سازمان ملل در هشت استان کشور در حال بررسی انجام طرح های اشتغالزایی هستیم که برخی از این مشاغل سبز هستند. همچنین توانستیم در شهرستان اشتهارد 400 شغل در زمینه تولید لباس ایجاد کنیم.
ربیعی با اشاره به اینکه علاقه مندی برای ایجاد برخی از مشاغل کاهش یافته است، گفت: باید نگرش به کار را در جامعه تغییر دهیم زیرا هر شغلی دارای ارزش ذاتی است که باید این فرهنگ در جامعه توسعه یابد.
ابتکار:اجرای استانداردهای زیست محیطی به نفع فعالیت های توسعه ای است
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اجرای استانداردهای زیست محیطی به نفع فعالیت های اقتصادی، توسعه ای و صنعتی در کشور است.
معصومه ابتکار افزود: اگر این نگاه در کشور توسعه یابد همراه با آن اقتصاد سبز نیز در کشور ترویج یافته است.
وی اظهار کرد: امروزه بحث مسوولیت اجتماعی و بنگاه داری کاملا به هم پیوند خورده و یکی از مسایل مهم در این بخش رعایت ملاحظات زیست محیطی است که یکی از بندهای تفاهم نامه امروز تاکید بر این موضوع است.
ابتکار ادامه داد: امضای این تفاهم نامه اولین گام در جهت توسعه مشاغل سبز و زیست محیطی همگام با توسعه اقتصاد است.
وی ادامه داد: در این زمینه در کشور کار زیادی صورت نگرفته است که باید با همکاری سازمان های مختلف در این زمینه اقدام کرد؛ همچنین تفاهم نامه ای در زمینه تاسیس شرکت های دانش بنیان بین سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد شده که در آن بر تاسیس شرکت های دانش بنیان با رویکرد زیست محیطی تاکید شده است.
ابتکار اظهار داشت: به دلیل پیچیدگی مشکلات محیط زیست مطالعات علمی زیادی در دنیا در حال انجام است و اگر بتوانیم بین محیط زیست و صنعت پیوند برقرار کنیم هم موفق به حفظ محیط زیست شده ایم و هم اقتصاد کشور را توسعه داده ایم.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: آموزش و توانمند سازی افراد در این زمینه بسیار کلیدی و راهبردی است و دنیا به این سمت حرکت کرده است.
وی ادامه داد: ایجاد مشاغل سبز و مرتبط با فناوری های نوین مانند انرژی های نو یکی از اقداماتی است که در دنیا در حال توسعه است اما کشور ما در زمینه هدف گذاری راهبردی برای استفاده از انرژی های نو بسیار عقب است.
ابتکار گفت: امروز زباله و پسماند در کشور به یک معضل بزرگ تبدیل شده است در حالی که می توان با برنامه ریزی، زمینه ایجاد مشاغل زیادی در زمینه بازیافت را فراهم کرد.
وی افزود: همچنین در زمینه منابع محدود آب و آلوده شدن آنها هم مشکلات زیادی در پیش داریم که استفاده بهینه مصرف آب بسیار مهم است، 93 درصد آب کشور با راندمان پایین 30 درصدی در بخش کشاورزی استفاده می شود که نیاز به بازنگری دارد اما متاسفانه آنطور که باید در این بخش کار نشده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: ادامه این روند در بخش کشاورزی دیگر امکان پذیر نیست و باید به سمت استفاده از فناوری های نوین در بخش آبیاری قطره ای و پیشرفته پیش رویم.
وی گفت: در این زمینه از بخش های مختلف بین المللی دعوت کردیم تا از تجارب دنیا استفاده کنیم چون محیط زیست یک مساله جهانی است و تمام کشورها با کمک هم باید به فکر حفظ محیط زیست باشند.
ابتکار افزود: دولت تدبیر و امید توسعه همکاری های بین المللی و دو جانبه در منطقه و جهان را در دستور کار خود قرار داده است از این رو سازمان حفاظت محیط زیست هم برای هر گونه همکاری بین المللی زیست محیطی آماده است.
وی گفت: مدتهاست که تاکید می کنم دوران انکار محیط زیست به سر آمده و مسوولان برای ترویج فرهنگ زیست محیطی در مسایل توسعه ای پیش قدم شده اند، امروزه نگاه جهانی و بحران های محیط زیستی کشور این شرایط را ایجاد کرده که برطرف کردن بحران بیکاری و حفظ محیط زیست را کنار هم داشته باشیم.
ابتکار اظهار کرد: اشتغال، رشد اقتصادی، تولید و حفظ محیط زیست لازمه کشور است، می دانیم که فقر زمینه ساز تخریب محیط زیست است اما زمانی می توانیم از اقتصاد توسعه یافته صحبت کنیم که محیط زیست را حفظ کرده باشیم.
وی گفت: این نگرش سنتی که توسعه و رشد اقتصادی موجب تخریب محیط زیست است باوری غلط است در حالی که امروز می توان با نگاه و برنامه های صحیح هر دو را در کنار هم داشت.