به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر) به نقل از مهر، حسین سجادی روز دوشنبه در نشستی پیرامون مالکیت کاخ های سعدآباد و نیاوران و پیگیری اشیای تاریخی موجود در کاخ مروارید و مرمت هتل آبعلی اظهار کرد: مدیر کل میراث فرهنگی استان البرز طی بازدید از این کاخ در مصاحبه هایش اعلام کرده که این کاخ زمانی در دست بنیاد مستضعفان بوده است ولی اشاره نکرده که این کاخ را از چه نهادی تحویل گرفته است.
وی گفت: 6 دانگ کاخ های شمس، شهباز و آناهیتا به انضمام زمین های مجاور به مساحت 128 هکتار شامل تمام عرصه و اعیان، تاسیسات، تمام لوازم موجود و ساختمان ها مانند ساختمان انتظامات، ساختمان پرنده، استخر، زمین های سوارکاری، اشجار، خطوط تلفن، حتی وسایل نقلیه با تمام اشیای داخل کاخ متعلق به بنیاد مستضعفان بوده است که در تاریخ 23 تیرماه سال 76 توسط مدیرعامل وقت سازمان عمران و مسکن به ستاد مشترک سپاه پاسداران واگذار شده است و در دوره مدیریت قبلی بنیاد یا همان سازمان عمران و مسکن یک صورت مجلس تفکیکی نوشته شد و در تاریخ 30 دی ماه 78 وکالت نامه بلاعزل به سپاه مشترک داده شد و خریدار هم بر اساس اختیارات در وکالت نامه تفویضی نسبت به اخذ سند مالکیت در اسفند 1379 تحت پلاک ثبتی 170.22773 به مساحت 1014937 متر مربع اقدام کرده است و بهره برداری آن را از آن تاریخ آغاز کرده و تاکنون نیز این بهره برداری استمرار داشت.
سجادی که در صحبت های خود اعلام کرد کاخ مروارید را با تمام وسایل موجود در آن و ماشین آلات تحویل داده از زیور مسوول توسعه سرمایه گذاری اموال و املاک سینا در استان البرز خواست تا توضیحات بیشتری بدهد. زیور اعلام کرد ما فقط عرصه و اعیان کاخ مروارید را واگذار کردیم و اموالی در آن نبود.
وی ادامه داد: خریدار با شهرداری کرج در سال 92 به توافق رسید و قرار شد کاربری قسمتی از اراضی کاخ را شهرداری تغییر دهد و پروانه ساخت یک هزار و 110 واحد مسکونی توسط شهرداری به خریدار داده شود. این موضوع در کمیسیون ماده 5 تصویب شد ولی زمانی که به مرحله اجرا رسید فشار افکار عمومی و رسانه ها باعث شد تا دادستان به عنوان مدعی العموم وارد ماجرا شود و این توافقنامه را لغو کند و در کاخ در اختیار شهرداری قرار گیرد.
سجادی ادامه داد: در بنیاد 10 ساختمان تاریخی به ثبت رسیده داریم که مالکیت آن بر عهده ماست ولی بهره برداری اش به سازمان میراث فرهنگی داده شده است. بر اساس فرمان امام (ره) در تاریخ 19 اسفند 57 اموال خاندان پهلوی و وابستگانش از جمله کاخ های سعدآباد و نیاوران در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت . ما 63 فقره سند مربوط به کاخ های سعدآباد، 10 فقره سند درباره کاخ مرمر و 7 فقره سند مربوط به کاخ های نیاوران داریم که آخرین سند آن در سال 84 شناسایی شده است.
وی افزود: در دولت قبل مدیران میراث فرهنگی به دادگاه درخواست ارایه سند دادند که رسیدگی به این درخواست 2 سال طول کشید و از اوایل دولت یازدهم دادگاه حکم داد که درخواست سازمان میراث رد شده است و بر سند مالکیت بنیاد تاکید شد. قبل از اینکه دادگاه حکمی صادر کند طبق گفت و گوهایی که بین رییس جمهور وقت و مدیرعامل سازمان بنیاد انجام شد رییس جمهور گفته بود حاضر هستیم برای مجموعه کاخ هایی که در اختیار سازمان میراث فرهنگی هست به بنیاد حتی اجاره ای نیز بپردازیم اما این دولت به پایان رسید و این اقدام هم ناتمام ماند.
سجادی در واکنش به این موضوع که در همان سال ها شورای عالی انقلاب اعلام کرده بود این کاخ ها به مجموعه ارشاد و پس از آن به سازمان میراث فرهنگی داده شود گفت: آیا شورای عالی انقلاب و یا هر مرجع دیگری می تواند فرمان امام را نقد کند.
سجادی همچنین درباره ساختمان تاریخی هتل آبعلی که سال هاست در آستانه تخریب قرار دارد گفت: طبق توافق 4 سال پیش بین میراث فرهنگی و بنیاد مستضعفان قرار شد تیم کارشناسی موسسه موزه های بنیاد نزدیک به یک سال درباره این هتل و چگونگی مرمت و بازسازی آن کار کارشناسی انجام دهد این کار انجام شد و متاسفانه سازمان میراث فرهنگی در این 4 سال بودجه ای برای اختصاص بازسازی و مرمت این ساختمان تاریخی در نظر نگرفت چون قرار بود بنیاد و سازمان هر کدام 50 درصد بودجه برای بازسازی، مرمت و نگهداری آن هزینه کنند.