در گفت و گو با گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا(داناخبر)
در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به وضعیت تغییر اقلیم و گرمایش سرزمین مان، این وزارتخانه پروژه های سد سازی را متوقف خواهد کرد یا خیر؟ گفت: سد سازی ها اگر متناسب با توسعه پایدار و ظرفیت های اکولوژیکی صورت گیرد، مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.
وی با تاکیدبر اینکه ما نمی توانیم روند سدسازی را در کشور متوقف کنیم، اظهار کرد: با وجود اینکه بسیاری از کارشناسان به احداث سدهای کوچک در کشور معترض اند اما باید بگویم، سدسازی یک روش استحصال آب است که می تواند نتایج بد یا خوبی را به دنبال داشته باشد، هیچ دانشمندی در جهان تا به حال ادعا نکرده است که سدسازی ذاتا تهدید است و باید متوقف شود.
دائمی هر نوع سد سازی را ابزاری برای رسیدن به اهدفی خاص دانست و افزود: اگر این ابزارها بدون پژوهش و مطالعات دقیق اجرا شود آسیب های زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی را به همراه خواهد داشت.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو گفت: بدون احداث تاسیسات سدها و مدیریت آب کشور امکان پذیر نیست.
این مقام مسوول با بیان اینکه در حال حاضر فشار از سوی مردم استان های مختلف برای احداث سدها در مناطق زندگی شان زیاد است، گفت: به دلیل وجود بیکاری برای مردم و حتی برخی از نمایندگان مجلس احداث یک سد در ناحیه خودشان مزیت بالایی می دانند و این درخواست ها حتی وزیر نیرو را تا مرز استیضاح پیش می برد، علاوه بر این در سفرهای منطقه ای و استانی وزارت نیرو برای احداث سد تهدید می شود.
وی از رسانه ها و سازمان های مردم نهاد درخواست کرد خاستگاه های فشار برای احداث سدها را در کشور کاهش دهند.
دائمی گفت: باید سعی
کنیم رویکرد مصرف آب را در کشور تغییر دهیم. کشور ما دچار تغیراقلیم
شده و دوران فراوانی آب، اکنون به سر آمده است.
وی در خاتمه افزود: باید سعی کنیم مصرف آب در بخش های مختلف بخصوص کشاورزی را کاهش دهیم چراکه 90 درصد از مصارف آب در کشور مربوط به این بخش است که ناشی از عدم مطابقت میزان مصرف آب با الگوهای استاندارد است.