به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا (داناخبر)، آنتی هیستامین ها معمولا به دو صورت مصرف می شوند یا به صورت خوراکی، خورده می شوند و یا به صورت پماد بر روی پوست استعمال می شوند. اما باید توجه داشته باشید که پیش از مصرف هر یک از این دو نوع حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و ترجیحا با تجویز او مورد استفاده قرار بگیرد.
آبله مرغان چیست؟
آبله مرغان که به وسیله ویروس « واریسلا » ایجاد می شود، به طور معمول به صورت بثورات پوستی خارش دار بروز می کند. این بیماری اغلب یک بیماری خفیف و شایع در کودکان است اما در برخی افراد به خصوص بالغین و افراد دچار نقص ایمنی و نوزادان می تواند به صورت بسیار شدیدتری بروز کند.
این عارضه با دانه ها یا جوش هایی به صورت برآمدگی های کوچک از پوست سر، صورت یا تنه شروع می شود که به سرعت به تاول های کوچک مایع دار با زمینه صورتی تغییر شکل پیدا می کنند و در نهایت نیز به صروت پوسته های قهوه ای و خشک شده در می آیند.
کودکان اغلب بین 250 تا 500 دانه آبله می زنند اما در مواردی هم ممکن است که این بیماری تنها به چند تاول کوچک محدود شود.
آنتی هیستامین ها چگونه عمل می کنند؟
داروهای آنتی هیستامین با خنثیکردن عمل هیستامین باعث می شوند که خارش و آبریزش بینی و عطسهکردن تسکین یابد. همچنین این داروها علایم مربوط به آلرژی در مناطقی غیر از بینی مثلاً کهیرها یا دانه های پوستی را بهبود می بخشند.
در حقیقت هیستامین یکی از مواد شیمیایی است که آنتی هیستامین ها باعث کاهش میزان آنها می شود. هیستامین ها هنگام واکنش پادتن ها ( آنتی بادی ها ) با مواد آلرژی زا آزاد می شود و مسوول بروز بسیاری از علایم حساسیت زا مثل آبریزش بینی، چشم و یا ضایعات پوستی است.
به چه دلیل برای درمان آبله مرغان از آنتی هیستامین ها استفاده می شود؟
آنتی هیستامین ها می توانند خارش تاول های ناشی از آبله مرغان را تا حد زیادی کاهش دهد. خاراندن تاول های آبله مرغان ممکن است که باعث بروز عفونت های جدی پوست و یا زخم های عمیق و همیشگی بر روی پوست شود.
به همین دلیل معمولا در صورت ابتلا به آبله مرغان اکثر پزشکان مصرف آنتی هیستامین های خوراکی را تجویز می کنند تا از خارش تاول ها بکاهند.
این نکات را در مورد استفاده از آنتی هیستامین ها همواره به یاد داشته باشید:
اگر می بایست از داروهای آنتی هیستامین استفاده کنید، حتما دستورالعمل های نوشته شده روی آن را دنبال کنید. اگر هم در مورد فرزند خود قصد استفاده این نوع داروها را دارید، حتما تحت نظر پزشک این کار را انجام بدهید زیرا کودکان بیش تر از بزرگسالان نسبت به اثرات آنتی هیستامین ها حساس هستند.
از جمله عوارض جانبی که درصورت مصرف خودسرانه آنتی هیستامین ها، کودکان را تهدید می کند حالت تشنج است که معمولا در نوزادان و خردسالان رخ می دهد.
از مصرف خودسرانه آنتی هیستامین های پمادی جدا خودداری کنید زیرا این نوع دارو مستقیما بر روی پوست استفاده می شود و اگر بیش از حد مجاز استفاده شود، می تواند اثرات زیان باری را به همراه داشته باشد.