در نشست خبری مدیرعامل آبفای تهران مطرح شد:
به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، نشست خبری مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران با خبرنگاران و اهالی رسانه، پیش از ظهر امروز (3 تیرماه) در محل این شرکت برگزار شد.
در ابتدای این نشست که به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب برپا شده بود، مهندس محمد پرورش با یادآوری کاهش بارش و نیز کاهش ذخیره سدهای استان تهران در سال آبی جاری، گفت: سال گذشته حجم ذخایر سدهای استان 900 میلیون متر مکعب بود در حالی که اکنون به 500 میلیون متر مکعب رسیده است. میزان پیک مصرف نیز 3 میلیون و سیصدهزار مترمکعب در روز است.
80 میلیون مترمکعب کمبود آب در تهران
پرورش با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته از مهرماه سال 92 برای عبور بدون مشکل از تابستان و پاییز امسال، خاطرنشان کرد: برای اینکه امسال را بدون مشکل آب سپری کنیم، تهران به یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب آب نیاز دارد که طبق برآوردهای صورت گرفته حدود 80 میلیون مترمکعب با این عدد فاصله داریم.
مدیرعامل آبفای تهران افزود: فرقی که امسال با سال های قبل دارد این است که امسال علاوه بر تابستان، در پاییز هم با مشکل کم آبی مواجه خواهیم بود. در واقع تمام دغدغه ما پاییز 93 است.
وی با اشاره به تشکیل سه کمیته تامین، توزیع و مصرف آب از مهرماه 92 برای عبور از بحران آب، اظهار کرد: مقرر شده است که از 80 میلیون مترمکعب کمبود آب، تامین 50 میلیون مترمکعب آن با آبفا باشد که با حفر چندین چاه در مناطق شمالی تهران که کیفیت آب خوبی دارند، این آب را تهیه کنیم. برای این منظور 54 حلقه چاه حفر خواهد شد که 24 حلقه برای تابستان پیش بینی شده و در این میان 7 چاه وارد مدار شده است.
پرورش افزود: 30 میلیون مترمکعب دیگر هم بر عهده مردم قرار گرفته که با مدیریت مصرف این عدد را جبران کنند. البته اگر بتوانیم آب سد ماملو را تا پایان شهریور وارد مدار کنیم، بسیار به ما کمک خواهد کرد.
این مقام مسوول تاکید کرد: هم اکنون تمام انشعابات غیرمجاز، بنایی، فضای سبز و... طبقه بندی شده و به صورت سناریو درآمده است. به طور مثال انشعابات بنایی مجاز به برداشت بیش از 5 مترمکعب آب آن هم برای مصرف کارگران نیستند.
وی افزود: در صورت نیاز در حوزه مشترکین پرمصرف قطعی آب را قبل از بروز مشکل ابتدا از غیر مسکونیها آغاز می کنیم و سپس سراغ مشترکین مسکونی پر مصرف میرویم.
کیفیت آب تهران بسیار خوب است
مدیرعامل شرکت آبفای تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار برگزاری دانا مبنی بر ادعاهای صورت گرفته در مورد وجود نیترات و کادمیوم در منابع آب زیرزمینی و کیفیت نامناسب آب تهران، گفت: مرز ما از اول کیفیت بوده است. هم سازمان محیط زیست و هم وزارت بهداشت تمام آب تهران را آزمایش می کنند و وضعیت کیفیت آب تهران بسیار خوب است. ما مشکلی با فروش آب معدنی نداریم اما قرار نیست برای فروش آن کیفیت آب را زیر سوال ببرند.
پرورش تاکید کرد: اینکه برخی می روند از یک متخصص که معلوم نیست که هست، یک سوالی می کنند و او هم حرفی می زند و مردم را نگران می کند، قابل استناد نیست. مرکز بهداشت هر نظری در مورد کیفیت آب بدهد ما قبول می کنیم. البته تا مهرماه که آب ماملو بیاید همین نگرانی هم برطرف می شود.
مصرف 19 درصد آب تهران توسط 9 درصد مشترکین غیرخانگی
در ادامه این نشست، مهندس موسی باقری معاون درآمد و مشترکین آبفا، گفت: در شهر تهران 91 درصد مشترکین خانگی و 9 درصد غیرخانگی هستند اما در بخش مصرف 81 درصد آب توسط مشترکین خانگی و 19 درصد توسط مشترکین غیرخانگی صورت می گیرد.
وی در ادامه بر لزوم سرمایه گذاری برای استفاده از لوازم و وسایل کاهنده جریان آب تاکید کرد.
وجود 2 زمان پیک مصرف آب
مهندس فرید ظهیری معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفا هم با اشاره به کاهش ذخایر سدهای تهران در سال جاری نسبت به سال های گذشته، یادآور شد: در سال 93 مجموع ظرفیت ذخیره سدهای استان در روز اول تیر برابر 499 میلیون مترمکعب بوده است که این عدد در سال 92 برابر 649 میلیون مترمکعب و در سال 90 برابر 853 میلیون مترمکعب بود. یعنی در امسال نسبت به پارسال 25 درصد و نسبت به سال 90، 40 درصد کاهش داریم که باید تمهیداتی برای جبران آن اندیشیده شود.
ظهیری، مدیریت فشار و نیز اصلاح و بهسازی شبکه های توزیع و آبرسانی را از جمله این تمهیدات ذکر کرد.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفا، با بیان اینکه دو زمان پیک مصرف آب داریم که یکی از ساعت 11 تا 13:30 و دیگری از 16:30 تا 19 است، افزود: بحث قطع آب منتفی است اما صحبت از مدیریت فشار شبکه مطرح است.