به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا ( داناخبر )، زمانی که غده تیرویید به اندازه کافی هورمون ترشح نمی کند، لووتیروکسین توسط پزشک متخصص غدد تجویز می شود. لووتیروکسین برای درمان کم کاری تیروئید ( هیپوتیروییدیسم ) داده می شود. همچنین این دارو برای جلوگیری از بزرگ شدن غده تیرویید و گواتر نیز داده می شود که در این مطلب نکاتی را در مورد مصرف این دارو بیان می کنیم:
مصرف قرص های خود را ترک نکنید
اگر شما به تازگی تحت درمان تیرویید و مصرف داروهای آن قرار گرفته اید، با رعایت نظم در مصرف پس از گذشت چند هفته تفاوت را احساس خواهید کرد و شاهد بهبودی وضعیت خود خواهید بود. سعی کنید همیشه داروهای خود را سر ساعت مصرف کنید و سر وقت برای معاینه بعدی حاضر شوید.
نوشیدن مایعات را فراموش نکنید
همیشه تیروکسین را با مایعات مصرف کنید. در حقیقت اگر با مصرف قرص هایی از قبیل لووتیروکسین، آب کافی ننوشید به راحتی جذب خون شما نخواهد شد. اکثر نوشیدنی ها به جز شیر سویا گزینه های خوبی برای این موضوع هستند. در حقیقت سویا میزان جذب تیروکسین در خون را کاهش می دهد.
از مصرف قرص های تیرویید و ویتامین ها به صورت همزمان خودداری کنید
اگر شما به مصرف قرص های مکمل و ویتامینی به صورت روزانه عادت دارید، دست نگه دارید. برخی از مکمل ها از قبیل کلسیم و آن می توانند مانع از جذب تیروکسین در خون شوند. در واقع اگر مجبور به مصرف این مکمل ها هستید، سعی کنید که چهار ساعت پس از مصرف داروهای تیرویید خود، آنها را میل کنید.
از مصرف تیروکسین برای کاهش وزن خودداری کنید
متاسفانه برخی از افراد برای کاهش وزن و لاغری از قرص های لووتیروکسین استفاده می کنند اما این موضوع می تواند عوارض جانبی و جدی مانند مشکلات قلبی را به همراه داشته باشد.
مصرف تیروکسین در دوران بارداری
اگر شما باردار هستید، مصرف تیروکسین خود را ترک نکیند زیرا به هیچ وجه هیچ ضرری برای کودک شما نخواهد داشت. در واقع ممکن است که پزشک شما در بارداری دوز بالاتری از این دارو را توصیه کند اما سعی کنید که در این دوران با متخصص غدد خود بیشتر در ارتباط باشید.
در مصرف ید روزانه خود دقیق باشید
ید، یک ماده معدنی ضروری برای سلامت غده تیرویید به شمار می آید و وجود آن برای سنتز هورمون های تیرویید اهمیت اساسی دارد. در حقیقت غده تیرویید مصرف کننده اصلی ید در بدن است و کمبود آن به اختلالاتی در کار تیرویید منجر می شود. اما مصرف ید سنگین می تواند منجر به بدتر شدن کم کاری تیرویید شود. برای حفظ وضعیت خود حتما ید مصرفی روزانه خود را با پزشک خود هماهنگ کنید.