به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، با پایان ماه مبارک رمضان بار دیگر بازار سفرهای تابستانی رونق می گیرد و تعطیلات چند روزه عید فطر بهترین زمان برای شروع دوباره سفرهاست. اما از طرفی گرمای هوا در این روزها سبب شده بیشتر مسافران به دنبال مقاصدی خوش آب و هوا و خنک باشند تا هم از حرارت و گرد و غبار شهرها فرار کنند و هم از هوای مطبوع و خنک مناطق ییلاقی لذت ببرند. البته با توجه به اینکه تعطیلات عید فطر و تعطیلات پایان هفته به یاری شما آمده خیالتان راحت است که می توانید چند روزی بدون دغدغه به تفریح و استراحت بپردازید.
ما هم در این گزارش10 پیشنهاد ویژه برای تعطیلات عید شما داریم مناطقی خوش آب و هوا و البته کمتر شناخته شده، تا اگر شما هم از گرمای تابستانی شهر و دیار خود کلافه شده اید یکی از این مناطق را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنید و کوله بار سفر را ببندید.
سفر در تونل برفی و لذت برف بازی در گرمای تابستان
تونل برفی یکی از آثار طبیعی شهرستان ازنا در استان لرستان است. این تونل به صورت طبیعی در برف و یخهای دامنه اشترانکوه در منطقه کمندان شهرستان ازنا به وجود آمده است. طول این تونل بالغ بر ۸۰۰ متر و ارتفاع آن از کف تونل تا سقف بین ۵/۲ تا ۳ متر است.
این شگفتی بی نظیر حاصل انباشته شدن هزاران تن برف در سالهای متمادی در ازنا دره در اشترانکوه است؛ دره ای زیبا واقع در روستای کمندان ازنا که هر ساله بر اثر ریزش بهمنهای سهمگین درون آن توده ای از برف تشکیل میشود و پس از جاری شدن آب ناشی از ذوب برفها در فصل بهار، تونلی بسیار زیبا در آن به وجود میآید. فصل های بهار و تابستان بهترین زمان برای بازدید از این مکان زیبا است.
برای رسیدن به این تونل باید تا روستای کمندان که در فاصله 25 کیلومتری این شهر قرار دارد با اتومبیل رفته و حدودا دو ساعت نیز پیاده روی کنید. در مسیر رسیدن به تونل چشمه هایی از زیر سنگ ها و دل صخره ها جوشیده است و آبی گوارا و دلنشین به رهروان هدیه می کند که آنان را به وجد می آورد. زیبایی تونل برفی به حدی است که هر بیننده ای را به حیرت وا می دارد و عظمت خداوند متعال را به نمایش می گذارد.
زمانی که به تونل می رسید صدای آب ناشی از ذوب شدن برفها گوشتان را نوازش میدهد. با رفتن به داخل تونل برفی دمای هوا کاهش پیدا می کند و قطرات آب سرد از سقف بر صورتتان چکه میکند.
نمایشگاهی از گل های نیلوفر آبی در سراب نیلوفر کرمانشاهاین سراب در چهارده کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه، در ابتدای منطقه سنجابی و در دامنه کوه «کماجار» قرار دارد. این سراب به صورت استخر وسیعی، مملو از گلهای نیلوفر است. غنچهها و برگهای این گلها سر از آب برآورده و سطح وسیعی از سراب را پوشانده است. این سراب ظرفیت بهرهدهی آب فراوان دارد و برای پرورش ماهی نیز مناسب است. در سالهای اخیر جهت رفاه بازدیدکنندگان در اطراف این سراب، تاسیسات و پارکی احداث شده است.
سراب نیلوفر کرمانشاه منطقه تفریحی توریستی در شهرکرمانشاه است با محیطی بسیار آرام ودل انگیز که همه ساله هم ایام نوروز وهم ایام تابستان بیشترین بازدید کننده از سراسر ایران وجهان را داراست.مجموعه تفریحی توریستی سراب نیلوفر کرمانشاه مملو از گلهای نیلوفرآبی وپارک ساحلی بسیار زیبا است.
سراب نیلوفر کرمانشاه یکی از مناطق مهم گردشگری وبسیارزیبای شهر کرمانشاه است وبرای دیدن مرغهای ماهی خور وغازهای وحشی وپرندگان مختلف باید به سراب نیلوفر کرمانشاه که در غرب کرمانشاه ودردولت آباد شهر کرمانشاه واقع شده است سفر کنید. سراب زیبای نیلوفر دارای چند چشمه جوشان است که آب این سراب را تامین میکند، آب سراب نیلوفر آنچنان زلال است که ساقه گلهای نیلوفر از زیر آن به وضوح نمایان است و با وزش نسیم و حرکت آب، این گلها به رقص درآمده و اوج آرامش را به انسان میبخشند.
همچنین این سراب وسیع که به صورت یک استخر بسیار بزرگ است برای انواع ورزشهای آبی، از جمله قایقرانی و شنا نیز مناسب است.
سراب نیلوفر کرمانشاه ظرفیت بهره دهی آب فراوان دارد و برای پرورش ماهی نیز مناسب است، در سالهای اخیر جهت رفاه بازدیدکنندگان در اطراف این سراب تأسیسات و پارکی احداث شده است.
در حال حاضر سراب نیلوفر یکی از جاذبههای طبیعی و گردشگری استان کرمانشاه و یکی از مناطق نمونه گردشگری کشور محسوب میشود.
گشت و گذار در طبیعت رویایی طارم
شهرستان طارم بین کوههای شمال زنجان و جنوب استان گیلان واقع شده است و به علت طبیعت زیبا و شباهت آب و هوایی آن به مناطق شمالی كشور، از زیباترین و منحصر به فردترین مناظر و چشم اندازهای طبیعی برخوردار است.
آب وهوای بینظیر این شهرستان یکی از مهمترین ویژگیهای طارم است که زیباییهای این منطقه را دوچندان میکند. در این منطقه به طور همزمان میتوان چهار فصل از سال را دید.
طبیعت زیبا، بکر و رویایی با آب و هوای خوش، چشمه ها و آبشارهایی که از دل کوه های سرسبز منطقه طارم سرچشمه می گیرند، جاده پیچ در پیج که در برخی مواقع سال در دل ابرها مسیر حرکت مسافران را در بر می گیرید و چشم اندازهای زیبا در دو طرف جاده منتهی به منطقه طارم و همچنین دشت سرسبز طارم هر انسانی را ترغیب می کند برای یک بار هم شده به این منطقه سفر کند.
آتشکده ها، غار خرمنه سر، یخچال طبیعی و دایمی «ولی در» ، درختان کهنسال، آب و هوای مطبوع و دلنشین، مناظر و آبگیرهای طبیعی بکر و دست نخورده مانند سد طبیعی «کردکندی »، از جمله ثروت های خدادادی منطقه است که توجه علاقمندان به آثار طبیعی را به خود جلب می کند.
برای رسیدن به هندوستان ایران (طارم) می توان از تهران به دو شكل به منطقه رسید.
الف: از طریق قزوین، جاده رشت كه با رسیدن به منجیل (رودبار) از طریق ایستگاه طارم به آب بر از مسیر آسفالته به جهت غرب به مركز طارم و نهایتا آب بر رسید.
ب: از زنجان و از طریق جاده زیبای طارم كه بی شباهت به جاده چالوس نیست با رسیدن به سه راه سرخ دیزج به سمت پل چورزق رفته با طی 25 كیلومتر به آب بر رسید.
دشت شیمبار (شیرین بهار)، بهشت گمشده خوزستان
یکی از مناطق بسیار زیبا و دیدنی اندیکا (واقع در استان خوزستان)منطق شیرین بهار((شیمبار)) است. این منطقه در 50 کیلومتری قلعه خواجه، 100 کیلومتری شهرستان مسجدسلیمان و 225 کیلومتری اهواز قرار دارد.
منطقه حفاظت شده شیمبار نمونه خاص از مظاهر طبیعت زیبای ایران است كه متشكل از تالاب زیبای شیمبار كه از ارتفاعات برفگیر تاراز، للر، كینو و منار همانند حلقه ای این نگین زیبا را احاطه نموده است. جنگل های نسبتا انبوه و گاه بكر منطقه زاگرس جامعه درختان را تشكیل می دهد.
وجود چشمه های متعدد و آبشارهای زیبا و همچنین وجود رودخانه ای معروف به شط شیمبار در کنار جنگل پوشیده از انواع درختان بلوط، بادام، بوته های وحشی مانند قارچ، و انواع مرکبات، انگور کوهی، توت، انار و سیب زیبایی خاصی به این منطقه داده است. وجود کوه های سر به فلک کشیده و مناسب کوهنوردی و پوشیده از گل ها و بوته های متنوع و انواع حیوانات، زیبایی منطقه را دوچندان کرده است.
آبشار بسیار دیدنی شیمبار با ارتفاع بیش از 50 متر در منطقه ای صعب العبور قرار گرفته است كه دستیابی به آن بسیار مشكل است به همین دلیل منطقه پیرامون آن كاملا دست نخورده باقی مانده است.
مهمترین راه دسترسی به منطقه، مسیر جدید الاحداث مسجدسلیمان به شهركرد است كه در حال حاضر تا ابتدای منطقه به صورت آسفالت شده است و داخل منطقه نیز در حال زیرسازی و آسفالت كاری است.
روستای کمانی سلین
روستای سلین یکی ازروستاهای بسیار زیبای اورامان کردستان ایران است. این روستا به طور تقریبی در۷۷کیلومتری جنوب غربی مریوان ودرچند کیلومتری روستای اورامان تخت قرار دارد.
روستای سلین دارای بافتی کمانی است که الگوی ساخت آن از روی رودخانه سیروان که در پایین این روستا جریان دارد برگرفته شده است.این رودخانه بعد از پشت سر گذاشتن چند کوه ودامنه بسیار زیبا به حالت کمانی یا خمیده در پایین ترین نقطه روستا عبور می کند به طوری که باغ های بسیار زیبای انار و گردو دوطرف آن را گرفته و پل زیبایی آن را به هم متصل ساخته است. چشمه هایی با آب زلال درمیان این باغ ها قرار دارند .
بافت این روستا به گونه ایست
که می توان از هر زاویه ای به آن نگریست. بهار این روستا به قدری زیباست که ذهن هر گردش گری را به خود مجذوب می کند.
آبشار اخلمد زیبا و شگرف
آبشار اخلمد در استان خراسان رضوی و در شهرستان چناران قرار دارد. این آبشار در ۲ کیلومتری روستای قدیمی اخلمد جریان دارد. روستای اخلمد حدود 60 کیلومتری مشهد و در جاده خیاران و قوچان قرار دارد. فاصله روستا اخلمد تا آبشار را باید پیاده طی کرد. آبشار اخلمد دیواره های عمودی و بلند کوه های آن، هوای پاکیزه و ییلاقی و انواع میوه های گیلاس و سیب درختی آن مشهور است.
ابتدای دره بند اخلمد و بعد از گذر از روستا در انتهای دره آبشارهای زیبای اخلمد قرار دارد. این درهها از انواع گلها و گیاهان زیبا و درختان انبوه پوشیده شدهاند. نهرهای کوچک و بزرگ و چشمهساران متعددی در پای درختان جریان دارند و زیبایی دره را دو چندان میسازند. باغات فراوان و میوه های آن مخصوصا سیب اخلمد معروف است. کوه های اخلمد هم به دلیل ارتفاع و مسطح بودن و زیبایی فوق العاده هر سال سنگ نوردان، کوه نوردان و مسافران زیادی را به سوی خود جلب می کند.
اخلمد با وجود كوه ها و آبشاره ها از هوای لطیفی برخوردار است و از شدت گرمای تابستان و سرمای زمستان در امان است . اخلمد از نظر آب وهوا بسیار متفاوت است . مثل وسط آبادی 5 درجه و آبشارها 15درجه سانتی گراد با مشهد متفاوت است .
دریاچه دوقلوی سیاه گاو پدیده ای نادر در ایران
دریاچه دوقلوی سیاه گاو در شهرستان آبدانان یکی از جاذبه های کم نظیر گردشگری طبیعی ایران زمین است که در استان ایلام واقع شده است.
این دریاچه از نادرترین پدیدههای طبیعی کشور است و همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران بوده است. اطراف آن را دشتها و کوه های نسبتا مرتفع فراگرفته و دارای جلوههای بهاری و پاییزی جذاب و دیدنی است.
دریاچه دو قلوی سیاه گاو آبدانان شامل دو دریاچه یا چشمه بالادست و پائین دست است که عمق هر کدام از آنها بیش از 20 متر بوده که توسط یک کانال رودخانهای 10 متری به هم متصل شده است.
دو دریاچه زیبا به وسیله کانلی طبیعی به عرض 8 متر و عمق 4 متر به طول 70 متر به هم مرتبط هستند. این دو دریاچه دارای آبی زلال هستند به طوری که می توان تا عمق 30 متری آن را که شبیه آکواریوم پر از ماهی است، مشاهده کرد.
دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان یکی از جاذبههای بکر طبیعی و نادر در ایران به شمار میرود که سرچشمه این دریاچه از اعماق زمین بوده و دارای منابع زیبا و دیدنی است.
از دیگر ویژگی های این پدیده نادر، وجود املاح مختلف و گوگردی بودن آب دریاچه و وجود چشمههای جوشان شیرین داخل دریاچه است اما جدا از زیباییهای این پدیده، کارشناسان جغرافیایی و زمینشناسی معتقد هستند در حال حاضر فرسایش، این دریاچه را تهدید میکند و مساحت دریاچه به همین دلیل در حال کم شدن است.
برای رسیدن به دریاچه سیاه گاو باید از درون شهر آبدانان ۸ کیلومتر جاده آسفالت را پشت سر بگذارید و با عبور از پل، ماشین را پارک کرده و ۵۰۰ متر پیاده روی سبک تا پای دریاچه خواهید داشت.
دره عشق
آبشار دره عشق در منطقه سادات بختیاری (سادات مشایخ) در شهرستان اردل بین روستاهای دورک شاپوری (معروف به دورک اناری به خاطر انارهای خوبش) و روستای دره عشق در مرز دو منطقه حفاظت شده سبزکوه و جنگلی هلن استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. آبشار با سرعت زیاد از دل کوه بیرون میجهد و بیش از ۱۰۰ متر ارتفاع دارد. در کنار این آبشار رود کارون به آرامی جاری است و در ترکیب با انارستانها و شالیزارهای روستاهای دره عشق و دورک شاهپوری، فضای شگفت انگیزی را به وجودآورده است. به اعتقاد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی، دره عشق و آبشار آن یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی ایران است.
دره عشق یکی از زیباترین مناطق گردشگری استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود که هر ساله مسافران بسیاری را به سمت خود می کشاند.
این دره محل گذر مهمترین رودخانه استان یعنی کارون است. در این دره روستاهای زیبایی دارای خانه های روستایی با معماری های قابل توجه بسیاری وجود دارند که در کنار جاذبه های طبیعی به منطقه زیبایی قابل توجه ای بخشیده است.
ارتفاع کم کناره های رودخانه و تغییر بسیار زیاد بلندی در فاصله خیلی کم سبب تنوع های گوناگون شده و به همین خاطر از آب و هوای گرم تا آب و هوای سرد در منطقه وجود دارد. این تنوع و گوناگونی را در جنس سنگ ها ، شیب دامنه ها، شکل دامنه ها پوشش گیاهی و ... می توان دید.
هنگامی که از طریق جاده از سمت اردل به سمت ناغان وارد دره می شویم و به سمت داخل دره حرکت می کنیم روستاهای بکر و طبیعی با پشت نمایی از آبشار و جنگل های گسترده مشاهده می کنیم که این زیبایی ها در هیچ کجای دنیا قابل مشاهده نیست.
کوه گل نگین طبیعت دنا
دریاچه کوه گل در شمال شهرستان بویراحمد و در شمال شرقی شهر توریستی سی سخت در «دهانه انبری» گردنه مشهور «بیژن» و تپه های «کوه گل» واقع شده است. محل استقرار دریاچه یکی از زیباترین نواحی استان است که در فصل بهار و تابستان از انواع گل های شقایق و گیاهان وحشی و همچنین آویشن خوش عطر کوهستان مملو می شود.
نکته جالب توجه در کوه گل وجود کوهی زیبا وآبی روان ونکته جالب تر بودن چند دریاچه زیبا بر فراز کوه گل است که برای دیدنش باید از مسیری بسیار زیبا که وجودهمین عنصر به تنهایی درهرجای ایران گردشگران را به سوی خود میکشاند. چشمه اب سردو یکی از جاذبه های کوه گل است که دارای آبی بسیار سرد وگواراست ، میتوان انرا یکی از سردترین چشمه های ایران نامید. این برم ها که با اب شدن برف به وجود می آید مکانی باورنکردنی را برای دوست داران طبیعت ایجاد می کند.
در فصل تابستان، تجمع پرندگان مهاجر همراه با پرندگان بومی در سواحل و کنار دریاچه، زیبایی حیرت انگیزی پدید می آورد.
شهر چشمه سارها وابشارها در کنار کوه دنا محیطی بسیار دل انگیز برای مسافران خسته از هیاهوی زندگی ماشینی است و هم کوه گل با هوای مطبوع کوهستانی اش جایی است که می توانید از گرمای هوا به آن پناه ببرید.
برای دیدن این دریاچه باید تا هشت کیلومتری شرق سیسخت و ۴۴ کیلومتری یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کنید و از سه مجموعه دریاچه زیبای کوهگل، دشتهای لالههای واژگون و آبشار زیبای تنگ نمک با نمای بسیار طبیعی و آب و هوای مطبوع آن دیدن کنید.
لیمرا بهشتی بالاتر از ابرها
شهرستان تنكابن یكی از شهرهای زیبای مازندران است كه جاذبههای فراوان گردشگری و طبیعی دارد. ازجمله این جاذبهها ییلاقات زیبای تابستانی بر فراز كوههای سربه فلک كشیده این شهر است. جایی كه پوشش جنگلی تمام میشود و هیچ درختی به خاطر ارتفاع زیاد نمیروید.
ییلاق لیمرا در 38 کیلومتری جنوب شهر تنکابن قرارگرفته و معمولا در تابستان، كه ارتفاعات هوای خنکتری نسبت به شهرها و روستاهای پایین دست دارند، مورد استفاده قرار میگیرد و دامداران كه به زبان مازنی به آنها گالش میگویند، گلههای گاو و گوسفند خود را برای چرا به این مناطق كوچ میدهند.
بیشتر اوقات، ابرها را میتوان دید که در ارتفاع پایین تر گسترده شده اند. گویی قایقی سبز، بر دریای سفیدی از ابر شناور شده است.