در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۸۱۵۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸
ناسا امیدوار است با کمک داده‌های جمع‌آوری شده توسط مریخ‌نوردها و کاوشگرهای رباتیک، سفر سرنشین‌دار به سیاره سرخ را تا چند دهه آینده محقق کند.
مریخ‌نوردها تسهیل کننده سفر سرنشین‌دار به مریخبه گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) مریخ‌نوردهای فرصت (Opportunity) و کنجکاوی (Curiosity) در حال انجام مأموریت‌های اکتشافی بر سطح سیاره سرخ هستند که به درک بهتر تاریخچه باستانی این سیاره کمک می‌کنند.

هدف اصلی مأموریت جدیدترین مریخ‌نورد ناسا – کنجکاوی – بررسی حیات احتمالی بر سطح مریخ و در عین حال جمع‌آوری اطلاعات برای سفر انسان به این سیاره عنوان شده است.

با فرود هر کاوشگر بر سطح سیاره سرخ، درک محققان برای طراحی سیستم‌های ایمن فرود نیز افزایش پیدا می‌کند.

فرودگر InSight سال 2016 راهی مریخ شده و نسل جدید مریخ‌نورد ناسا که با الگوبرداری از کنجکاوی طراحی می‌شود، سال 2020 راهی این سیاره خواهد شد.

به گفته «ویکتوریا فریدنزن» سرپرست مأموریت رباتیک ناسا، با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده توسط این سیستم‌های رباتیک، امکان طراحی سیستم‌های ایمن فرود برای مأموریت‌های سرنشین‌دار فراهم می‌شوند.

مریخ‌نورد کنجکاوی با وزن بیش از یک تن در اوت 2012 بر سطح سیاره سرخ فرود آمد، اما برای مأموریت سرنشین‌دار، به فرودگر بسیار بزرگتر و سنگین‌تری نیاز است که فناوری مورد نیاز برای این مأموریت هنوز بطور کامل توسعه نیافته است.

محققان ناسا کپسول فضایی اوریون (Orion) و سیستم پرتاب فضایی (SLS) را طراحی کرده‌اند که می‌توان از آنها برای انجام مأموریت‌های عمق فضا از جمله سفر به مریخ استفاده کرد؛ آزمایش این دو سیستم برای سال 2021 برنامه‌ریزی شده است.

با این حال محققان تأکید می‌کنند که پرتاب کاوشگر رباتیک، کم‌هزینه‌تر و کم خطرتر از سفر سرنشین‌دار به مریخ است.

برچسب ها: مریخ نورد
ارسال نظر