به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از سیناپرس، بطری های پلاستیکی آب معمولاً از ماده «پلی اتیلن ترفتالات» ساخته می شوند. اگر این بطری ها گرم شوند، دو ماده شیمیایی «آنتیموان» و نیز «بی فنول A» (که به طور خلاصه BPA) نامیده می شود را آزاد می کنند.
بر اساس اعلام کارشناسان، مقدار کم BPA در بسته بندی نوشیدنی ها چندان مهم نیست، اما تجمع مقدار زیاد این مواد می تواند به ویژه برای کودکان خطرساز باشد. همچنین آنتیموان یک ماده سرطان زا محسوب می شود.
در مطالعه ای جدید، گروهی از دانشمندان به بررسی تاثیر انبار کردن بطری های آب وارد شده از چین به ایالات متحده در دمای 70 درجه سانتی گراد به مدت 4 هفته پرداختند. این بطری ها از 16 شرکت اصلی تولید کننده آب آشامیدنی بسته بندی وارد شده بود و در این آزمایش، محصول یکی از این شرکت ها با تجمع بیش از حد مواد زیان بار روبرو شد.
همچنین این مطالعه نشان داد که انبار کردن بطری های آب آشامیدنی به مدت بیش از چهار هفته به افزایش شدید میزان آنتیموان و BPA می انجامد.
از آنجا که برخی افراد به منظور صرفه جویی در وقت، حجم زیادی آب را در بسته بندی های پلاستیکی خریداری و در خانه انبار می کنند، توجه به بازه زمانی خرید تا مصرف و نیز دمای محل انبار کردن از اهمیت زیادی برخوردار است.
یکی دیگر از نگرانی های مربوط به بطری های پلاستیکی به سایر نوشیدنی ها مربوط می شود. از آنجا که نشت مواد زیان بار بطری به داخل آب سبب ایجاد مزه ای متفاوت در آن می شود، تشخیص آب دارای حجم زیادی از این مواد کار دشواری نیست. با این حال برخی دیگر از نوشیدنی ها نظیر شیر یا آب میوه های اسیدی نیز در بطری های پلاستیکی به مشتریان عرضه می شود و تشخیص وجود این مواد در آن برای مردم عادی به مراتب دشوارتر خواهد بود.
جزئیات بیشتری از این مطالعه را می توانید در ژورنال Environmental Pollution بخوانید.