به همت پژوهشگران ایرانی انجام شد؛
به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، ایمان زرینعضو مدیرعامل یک شرکت فناور در عرصه نانو که در هفتمین نمایشگاه فناوری نانو حضور دارد، با بیان اینکه در چهار حوزه فناوری نانو، بایو، اطلاعات و شناختی فعالیت می کند، ادامه داد: محصولی را به تجاری سازی رسانده ایم که توسط آن پزشکان با استفاده از بازدم انسان می توانند بیماری های قلبی و ریه بیمار را تشخیص بدهند.
وی همچنین درباره سنسورهای گازی و بیولوژیک تولید شده توسط این شرکت توضیح داد: این سنسورها در فضا، هوا و در مایعات گرم استفاده می شوند. این سیستم کاربرد پزشکی دارد.
زرینعضو درباره کاربردی شدن این محصول گفت: با یک شرکت که در حوزه توسعه تجهیزات پزشکی فعال است همکاری می کنیم که طی آن محصول ما به دستگاه کنترل حیات شرکت اضافه می شود. به وسیله آن می توان در سریع ترین زمان ممکن حمله قلبی را تشخیص داد.
این فعال فناور حاضر در هفتمین نمایشگاه فناوری نانو که به همت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی در تهران برگزار می شود، همچنین بیان کرد: این دستگاه در اورژانس و آمبولانس ها کاربرد بسیاری دارد تا بتوان با استفاده از آن حمله قلبی را سریعا تشخیص داد. با استفاده از آن می توان بیمارانی که مشکوک به حمله قلبی هستند به سرعت تشخیص داد. تشخیص سریع حمله قلبی برای پزشکان از اهمیت خاصی برخوردار است تا بتوانند در دقایق اولیه درمان خود را آغاز کنند.
سنسورهای گازی
مدیرعامل این شرکت فناور از دیگر محصولات به سنسورهای گازی اشاره کرد که هم کاربرد صنعتی دارد و هم در تشخیص های پزشکی به کار برده می شود این دستگاه می تواند با تشخیصی که روی بازدم اتفاق می افتد به پزشک کمک می کند تشخیص دهد بیمار آیا به بیماری های معده یا ریه دچار هست یا خیر.
وی افزود: این محصول به تازگی توسعه پیدا کرده است. در چند جای دنیا به روی آن کار کرده اند اما تا به حال هیچ کدام به تجاری سازی نرسیده اند. ما سعی داریم با فاصله ای از رقبای خارجی این محصول را تجاری کنیم.
زرین عضو کار اصلی صورت گرفته را توسعه نانو سنسور و بایو سنسور بیان کرد و گفت: با استفاده از این روش با استفاده از لوله های کربنی توانستیم سرعت بالایی را ایجاد کنیم.
وی عنوان کرد: بحث فنی و تکنولوژیک این محصولات به طور انحصاری به شرکت ما تعلق دارد که از دانش، مقاله و علم آغاز کردیم تا امروز توانستیم دستاورد خود را به تجاری سازی برسانیم.
مدیرعامل شرکت فناور «همگرا» بیان کرد: شبکه ای از ارتباطات را در سال های گذشته ایجاد کردیم. بر اساس آن هم با دانشگاه ها و هم با شرکت های تجاری که تجربه بیشتری در این حوزه دارند روابط استراتژیک و تجاری ای برقرار کردیم.
شرکای خارجی
وی افزود: در کشورهای خارجی همچون آلمان، انگلستان، هلند، مالزی و ویتنام هم شرکایی داریم که توسعه تکنولوژی را با کمک هم انجام می دهیم. از برخی از این کشورها خدمات گرفته می شود و با برخی فعالیت های تحقیقاتی مشترک انجام می دهیم.
هفتمین جشنواره و نمایشگاه فناوری نانو ۱۴ تا ۱۷ مهر ماه سال جاری (دوشنبه تا پنجشنبه) از ساعت ۹ تا ۱۶ در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران (سالن خلیج فارس) با حضور فعالان و صنعتگران این حوزه و به همت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود. هفتمین جشنواره نانو شامل بخشهای مختلفی چون، تجهیزات پیشرفته در حوزه نانو، سلامت و بهداشت، کشاورزی، ساختمان، آب و محیط زیست، مواد اولیه نانویی و پلیمر و کامپوزیت است.