به گزارش خبرگزاری دانا، موسی الرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در خصوص تنظیم ردیف و احکام مربوط به وزارت نفت در بخش درآمدی لایحه بودجه سال آینده در گفتگو با شانا، گفت: در نخستین روزهای بررسی بخش درآمدی لایحه، پیشنهادی مبنی بر افزایش سهم ١٤,٥ درصد وزارت نفت در بودجه ارائه شد، اما درنهایت تصویب نشد و سهم این دستگاه برای سال آینده مانند امسال پیشبینی شد.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه، با اشاره به ماده ٢٢٤ قانون برنامه پنجم توسعه گفت: معتقد هستیم، افزون بر تأمین هزینههای جاری شرکتهای تابعه و وزارت نفت از محل ١٤,٥ درصد، باید خالص ١٠ درصد دیگر برای صرف در سرمایهگذاری در اختیار وزارت نفت قرار گیرد، البته این پیشنهاد نهایی نشد.
ثروتی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق، مبنی بر اختصاص ٤,٨ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای سرمایهگذاری در میدانهای مشترک گفت: استفاده از منابع این صندوق برای سرمایهگذاری در بخش بالادستی صنعت نفت، پرفایده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، در خصوص اجازه مجلس به وزارت نفت برای انتشار اوراق مشارکت، افزود: در زمینه اوراق مشارکت و صکوک اسلامی مصوبه ای گذرانده شد، که برای وزارت نفت سودمند است. ازاینرو، امیدواریم در این بخش تحول ایجاد شود.
در بند الف تبصره ٢ مادهواحده لایحه بودجه ٩٤ آمده است که در سال ١٣٩٤ سهم شرکت دولتی تابعه ذیربط وزارت نفت موضوع بند الف ماده یک قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، ١٤,٥ درصد تعیین میشود.
این بند در صحن مجلس و در بخش درآمدی تصویب شد.
به موجب بند الحاقی یک تبصره ٢ لایحه بودجه ٩٤، به وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط اجازه داده میشود با تصویب شورای اقتصاد به منظور سرمایهگذاری در طرحهای نفت و گاز با اولویت میادین مشترک نسبت به انتشار اوراق مشارکت ارزی – ریالی از طریق بازار سرمایه در سقف پنجاه هزار میلیارد ریال با تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق ازمحل تولیدات همان طرحها اقدام کند.
این بند الحاقی نیز در صحن و در بخش درآمدی تصویب شد.
دومین بند الحاقی، در خصوص اختصاص ٤,٨ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در میدانهای مشترک بود که هنوز در مجلس نهایی نشده است.
وزیر نفت کابینه دکتر روحانی، کمتر از یک هفته پیش ( ٢٧ بهمن ماه) در صحن مجلس و در جریان دفاع از ٢ بند الحاقی مربوط به سرمایه گذاری در نفت، با یادآوری تصویب رقمی در حدود ١٤,٥ درصد از پول فروش نفت برای گذران امور نفت افزود: در آن زمان صادرات ما در حدود ٢.٥ میلیون بشکه با قیمت ١٠٠ دلار بود و سالی ١٣ میلیارد دلار عایدی داشتیم و حال اگر سال آینده قیمت نفت را حدود ٤٠ دلار در نظر گرفته باشیم، آنچه که برای ما عایدی خواهد داشت زیر ٣ میلیارد دلار بوده و نفت هزینههای جاری خود را نیز نمیتواند تأمین کند.
بیژن رنگنه با بیان این که با رقم در نظر گرفته شده برای فروش نفت به یقین اداره صنعت نفت ممکن نخواهد بود، تصریح کرد: هزینههای جاری و نگهداری نفت به کنار، باید سرمایهگذاری برای میدانهای مشترک نیز صورت بگیرد که از این میدانها، می توان به پارس جنوبی و غرب کارون اشاره کرد.
زنگنه با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: تاکید بر توسعه ظرفیت با اولویت میدانهای مشترک از موضوعهایی است که همواره مدنظر بوده، اما باید بدانیم که ما هیچ منبع مالی نداشته و حتی امکان استقراض منابع مالی از خارج را به دلیل تحریمها نداریم. پس راهی که در کمیسیون انرژی مورد بحث قرار گرفته و در دولت نیز مورد توجه قرار گرفته و با بررسی کمیسیون تلفیق مجلس نیز همراه است، دو راه بوده است؛ یکی فروش اوراق مشارکت و دیگری استفاده از منابع صندوق توسعه.