به گزارش خبرگزاری دانا دکتر سورنا ستاری در افتتاح دومین نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران، بحران آب و خشکسالی را از مهمترین مشکلات کنونی ذکر کرد و افزود: این معضلات با استفاده از فناوری قابل برطرف شدن است که در این راستا باید شرکتهای دانش بنیان فعال شوند.
وی علم و فناوری را از موضوعات مهم در دولت ذکر و اظهار کرد: در ابتدای این راه چرخ دندههای حمایت از علم و فناوری به خوبی با یکدیگر درگیر نشدند ولی در ادامه راه موفقیتهایی به دست آمد.
ستاری با تاکید بر این که باید تفکر و فرهنگ اقتصاد دانشبنیان اصلاح شود یادآور شد: این برای همه ما بسیار سخت خواهد بود که از اقتصاد نفتی و فروش اموالی که بدون هیچ زحمتی به دست آمده است دور شویم و به اقتصاد دانش بنیان که مبتنی بر نیروی انسانی و تفکر است، حرکت کنیم.
وی با اشاره به ذخایر هیدروکربوری کشور خاطرنشان کرد: افتخار کردن به این که دارای ذخایر عظیم نفت و گاز در جهان و دارای رتبه اول در این حوزه هستیم ما را به تولید ثروت هدایت نخواهد کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری پایههای اقتصاد دانش بنیان را بازگشت به ظرفیتهای انسانی و فکری کشور ذکر کرد و ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان از طریق نیروهای انسانی جوان، خوش فکر و توانمند ایجاد خواهد شد.
ستاری با اشاره به وضعیت شرکتهای دانش بنیان یادآور شد: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان با مدیرعاملان کمتر از 30 سال ایجاد شده است و ایجاد صدها شغل از مزایای ایجاد این شرکتها بوده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این که این نمایشگاه فرصت مناسبی برای تبادل فناوری و تجاری است، اظهار داشت: ما در دولت تلاش داریم تا این گونه پلتفرمها را ایجاد کنیم و در این راستا باید نقش تسهیلگری داشته باشیم.
ستاری با اشاره به برگزاری بزرگترین نشست متخصصان ایرانی در برلین طی هفته گذشته یادآور شد: این ارتباطات در سطح بینالمللی میتواند راهگشای توسعه علمی کشور باشد.
ستاری با بیان این که در اقتصاد دانش بنیان نیازمند سرمایهگذاری خارجی هستیم، ادامه داد: از سوی دیگر بسیار مهم است که فرهنگ آن در کشور نهادینه شود.
ستاری هچنین خاطرنشان کرد: اختصاص بودجه و اعتبارات زیاد مهم نیست مهم این است که دریابیم که این مغزها هستند که تجارت و تولید ثروت را ایجاد میکنند. در این راستا معاونت علمی ریاستجمهوری تسهیلات لازم را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میدهد.