به گزارش خبرگزاری دانا، علیرضا خواجهگیر در سمینار تکنیکهای سلامتی و تندرستی در طب سنتی، با بیان اینکه مزاج شناسی یکی از علومی است که از دیر زمان مورد توجه عام و خاص بوده است، اظهار کرد: تمام کارشناسان رشتههای مختلف علوم اجتماعی، صنعتی، معماری و کشاورزی، طب و نجوم و تعلیم و تربیت و علوم سیاسی نیز به طور کامل از این علم در موضوعات مورد بحث خود استفاده میکردند و ساختار نظام علمی خود را بر مبنای مزاج شناسی استوار میساختند.
وی افزود: اگر هر انسانی طبق طبع و مزاج خویش غذا میل کند، کمتر بیماری به سراغ او خواهد آمد. شناخت طبع بر هر فردی لازم و ضروری است و از طریق آن، میتوان از بسیاری از مشکلات که معمولا برای انسان پیش میآید، پیشگیری کرد.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه جهان نظام طبیعت بر پایه چهار عنصر اصلی آفریده شده است، اضافه کرد: این عناصر شامل آتش، هوا، آب و خاک است. این چهار عنصر در بدن انسان به چهار خلط (اخلاط اربعه شامل صفرا، دم، بلغم و سودا) تبدیل میشوند و هر یک تاثیرات خاصی در بدن انسان ایجاد میکنند. بر اساس طب سنتی 9 نوع مزاج کلی شامل مزاج معتدل، مزاج سرد، مزاج گرم، مزاج تر، مزاج خشک، مزاج گرم وتر، مزاج گرم وخشک، مزاج سرد وتر و مزاج سرد وخشک وجود دارد.
لازم به ذکر است در طول برگزاری سمینار تکنیکهای سلامتی و تندرستی در طب سنتی، شرکتکنندگان با مفهوم مزاج در طب سنتی ایران، با بیماریهای ناشی از تغییرات مزاجی و با اشتباهات رایج در زمینه مزاجشناسی آشنا شدند و میتوانند مزاج خود و خانوادهشان و نقش تغییرات فصلی را در ایجاد بیماریها بشناسند.