به گزارش خبرگزاری دانا،بهامین حکمت، برگزیده رتبه دوم کشاورزی و منابع طبیعی هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی گفت: در دستگاههای جوجه کشی بلدرچین در مقیاس صنعتی، رطوبت و دمای زیاد محیط منجر به رشد و تکثیر میکروب های بیماری زا می شود که ضد عفونی کردن این تخم ها امری ضروری به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه ضد عفونی تخم از تلفات جنینی و جوجه جلوگیری می کند، افزود: در حال حاضر برای ضد عفونی کردن تخم بلدرچین از گاز فرمالدئید، استفاده می شود که بدین وسیله مشکلات زیادی برای پرنده به وجود می آید.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از این گاز، بر روی جنین بلدرچین تاثیر منفی می گذارد و دراین صورت، بلدرچین هم گوشت کمتری خواهد داشت.
به گفته حکمت، از همین رو توانستیم از گیاهانی همچون «مرزنگوش» و «زنیان» به عنوان مواد طبیعی برای جایگزینی گاز فرمالدئید در ضد عفونی کردن تخم بلدرچین استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: استفاده از این دو گیاه به جای فرمالدئید برای ضد عفونی کردن، صرفه اقتصادی بالاتری خواهد داشت، زیرا گیاه زنیان گیاهی خودرو است و در عین حال، تخم این پرنده به صورت طبیعی ضد عفونی می شود.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از این مواد طبیعی هیچگونه مشکلی برای پرنده به وجود نمی آورد ولی در عین حال جوجه آوری در این پرنگان بیشتر خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر جهاد کشاورزی یزد از این روش استقبال کرده و قرار است در مقیاس صنعتی از این دو ماده برای ضد عفونی کردن تخم بلدرچین استفاده شود.
حکمت یادآور شد: این ماده طبیعی است و هیچگونه ضرری برای انسان نخواهد داشت.