در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۰۲۶۲۶
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۷
برای جلب محبت خدا و نزدیک شدن به او باید چه کنیم؟
نویسنده: نورمحمدی
جلب رضایت خدا در چند نکته: 1 . بازگشت به حق ، 2 . تقویت معرفت ، 3 . پیروی و اطاعت ، 4 . صبر و پایداری درطاعت خدا

به گزارش خبر گزاری دانا به نقل از سایت پاسخگو برای جلب رضایت خدا چند راهکار داده شده که به شرح آن میپردازیم:
 1 . بازگشت به حق:
 گام اوّل بازگشت به خدا و توبه از گناهان و پاک کردن نفس از صفات ناپسند است تا زمینه خروج عملی از غفلت را فراهم سازد. چون عزم بر توبه کردید،‌غسل کنید و وضو بگیرید و چهار رکعت نماز بخوانید؛ در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد و سه مرتبه توحید و یک مرتبه سوره ناس و فلق را بخوانید . بعد از نماز هفتاد مرتبه «استغفرالله ربّی و اتوب الیه» بگویید، سپس هفت مرتبه بگویید: «لا حول و لا قوّة إلاّ بالله العلی العظیم» و در پایان بگویید: «یا عزیز یا غفّار اغفرلی ذنوبی و ذنوب جمیع المؤمنین و المؤمنات، فإنّه لا یغفر الذنوب إلاّ أنت».(1)

 2 . تقویت معرفت:
 می خواهید به خدا نزدیک ، و محبوب او شوید؟ راستی ! خدا کیست ؟چه قدر او را شناخته اید؟ آیا می دانید هوای زیارت چه کسی را در سر دارید؟ او کیست؟ به مقام و منزلتش چه قدر معرفت پیدا کرده اید؟یقین بدان بدون معرفت "دلدار"،دیدار، میسر نخواهد شد.
 باید به قدر همت و ظرفیت خویش ،با عزمی راسخ در راه شناخت خدا و ولیش امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)گام گذاشت تا بر اساس آیه"و الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا"(2) مشمول هدایت ها و دستگیری های ویژه حق تعالی گشت. کسی را که هوای دیدار دلدار است، باید دلدار شناس گردد. از کمالات و ویژگی‌هایش، از مقام و منزلتش نزد خدا ، معرفت لازم را کسب کند . با کرامات و معجزات و سیره و اخلاق و معارف او آشنا شود . دوستانش را بشناسد . توجه داشته باشد که به دیدار چه کسی می خواهد نایل گردد.

 3 . پیروی و اطاعت :
اثر طبیعی محبّت آن است که «محبّ» را با «محبوب» پیوند می دهد . در مسیر خواسته های او به تلاش و فعالیت پرثمر وا می دارد.
 آن ها که شب و روز دم از عشق پروردگار یا ائمه اطهار(علیهم السلام) و امام زمان می زنند، باید صداقتِ، محبت و عشق خود را در پیروی نشان دهند. در کتاب معانی الاخبار از امام صادق(علیه السلام) نقل شده :«ما احبّ الله من عصاه‌؛ کسی که گناه و نافرمانی خدا می کند، خدا را دوست ندارد.»

دوستی و محبت در عمل ظهور می کند. سپس فرمود: «چه شگفت انگیز است معصیت پروردگار کنی، با این حال اظهار محبت او نمایی! به جان خودم سوگند، این کار عجیبی است! اگر محبت تو صادقانه بود، اطاعت فرمان او می کردی، زیرا کسی که دیگری را دوست می دارد. از فرمان او پیروی می کند».(3)
 قرآن کریم می‌فرماید: « قل إن کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله...(4)؛ پیامبر! ‌بگو (به مردم) اگر خدا را دوست دارید، از من (پیامبر) پیروی کنید تا خدا هم شما را دوست داشته باشد». بنابراین محبت تنها یک علاقه قلبی نیست، بلکه باید آثار آن در عمل انسان منعکس باشد.
کسی که می خواهد محبوب خدا شود باید بررسی نماید چه اموری باعث خشنودی خدا و حضرت حجت می گردد، تا به آن کار مبادرت ورزد و از هر کاری که موجبات ناخشنودی را فراهم می سازد،‌ اجتناب کند. *

 4 . صبر و پایداری درطاعت خدا: صبر و استقامت عصارة همة فضیلت ها و خمیرمایة همة سعادت ها و ابزار وصول به هر گونه خوشبختى است. انسان بدون صبر هم در جهات مثبت به جایى نمى رسد و هم در برابر عوامل منفى شکست مى خورد، چرا که صابر نبودن مساوى با شکست است. به همین دلیل کلید اصلى پیروزى ها، صبر است. امام علی(علیه السلام) مى فرماید: «الصبر ظفرٌ؛ صبر مساوى با پیروزى است».(5) **
صبر و ظفر هر دو دوست قدیم اند بر اثر صبر نوبت ظفر آید


1 . میرزا جواد آقاملکی تبریزی،رساله لقاءالله ،ص 88.
2 . عنکبوت(29)آیه 69.
3 . وسایل الشیعه،ج 15 ،ص308 .
4 . آل عمران(3)آیه31.
5 . غررالحکم، ج 1، ص 57.


* http://www.pasokhgoo.ir/node/21223
** http://www.pasokhgoo.ir/node/688
ارسال نظر