به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر غلامحسین خواجه در جلسه دیدار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با دانشگاهیان این دانشگاه و افتتاح مرکز "آپا" که در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، با اشاره به ظرفیتهای دانشگاه شهید چمران اهواز خطاب به وزیر و مدیران این وزارتخانه، اظهار داشت: باید به دانشگاه شهید چمران اهواز با دید ویژهای نگاه شود تا بتوانیم با کمک به دانشگاه در رشد و توسعه کشور سهیم باشیم.
وی با یادآوری این که این دانشگاه پس از انقلاب به نام شهید چمران نامگذاری شد، افزود: قبل از انقلاب دانشگاه با عنوان جندی شاپور فعالیت میکرد البته قدمت آن شاید به دو قرن قبل از اسلام برگردد اما در دورهای فعالیت آن کمرنگ شد و سپس در دوران معاصر در سال 1334 با تأسیس دانشکده کشاورزی و علوم پزشکی فعالیت خود را از سر گرفت.
رییس دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان این که دانشگاه در حال حاضر دارای 14 دانشکده، بیش از 10 مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، 600 عضو هیأت علمی و بیش از 17 هزار دانشجو است، تصریح کرد: بیش از 5 هزار نفر از دانشحویان دانشگاه در دورههای تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند و در مجموع 125 رشته کارشناسی ارشد، 75 رشته دکتری تخصصی و 54 رشته کارشناسی در دانشگاه فعال است.
خواجه خاطرنشان کرد: دانشگاه شهید چمران یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور و بزرگترین دانشگاه جنوب غرب است که تا سالیان زیادی این منطقه را از نظر علمی پوشش داده است. این دانشگاه در طول حیات علمی خود پس از انقلاب پنج دانشکده اقماری خود در شهرهای خرمشهر، دزفول، بهبهان، رامین و هویزه را به پنج دانشگاه مستقل تبدیل کرد و البته هنوز حامی این دانشگاهها است پیش از انقلاب نیز شعبهای از این دانشگاه در استان لرستان ایجاد شد که اکنون به دانشگاه لرستان تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه شهید چمران بهعنوان محور توسعه آموزش عالی در استان و منطقه جنوب غرب تا آنجا که در توان داشته، این مأموریت را انجام داده است، خاطرنشان کرد: هر چند که ممکن است در این مراکز نواقص و کمبودهایی وجودداشته باشد اما دانشگاه با تمام توان خود تلاش کرده تا خدماتی را در شأن مردم این استان ارائه دهد.
رییس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه این دانشگاه پس از انقلاب و با وقوع جنگ تحمیلی به پایگاه رزمندگان و مقر نیروهای دفاع مقدس تبدیل شد، تصریح کرد: شاید دانشگاه شهید چمران تنها دانشگاه کشور است که بهطور مستقیم در طول هشت سال جنگ تحمیلی درگیر شد و دانشکدههای کشاورزی، تربیتبدنی، دامپزشکی و کتابخانه مرکزی آن در اختیار نیروهای رزمنده قرار گرفت.
خواجه افزود: البته ما این موضوع را مایه افتخار دانشگاه میدانیم که نقشی هر چند اندک در دفاع از کشور و پشتیبانی جبهههای جنگ ایفا کرده است اما دانشگاه شهید چمران که در زمان خود بهعنوان یکی از دانشگاههای بزرگ و تراز اول مطرح بود، پس از جنگ فاصله بسیاری با این دانشگاهها پیدا کرد و با وجود آنکه انتظار میرفت مسؤولان استان و کشور دانشگاه را در جبران این خسارتها یاری کنند اما همچنان این فاصله وجود دارد و ما نیز این گلایه را همواره مطرح خواهیم کرد.
خواجه با ابراز امیدواری از این که سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای دانشگاهیان و مردم استان پرخیر و برکت باشد، گفت: این انتظار وجود دارد که مشکلات دانشگاه در حوزه اینترنت رفع شود.
همچنین در این مراسم دکتر حمیدرضا غفوری رییس دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به مشکلات حوزه ICT دانشگاه، گفت: از جمله مسائل و مشکلات دانشگاه در سالهای اخیر راهاندازی مرکز ICT بوده است که حتی تفاهمنامه آن نیز امضا و مقدمات اولیه آن انجام شد اما با تغییر مدیران در سطوح عالی وزارت و تغییر سازماندهیها، این کار متوقف شد و پیگیریها نیز به نتیجهای نرسید.
وی با ابراز امیدواری از این که با دیدگاه جدید در وزارت، این مرکز بتواند به زودی در دانشگاه راهاندازی شود، ادامه داد: مرکز پردازشهای سریع دانشگاه از حدود دو سال پیش و با حمایت معاونت علمی رییسجمهور در دانشکده مهندسی شکل گرفته است این مرکز برای پاسخگویی به نیاز گسترده در سطح منطقه با یک تجهیزات اولیه راهاندازی شد.
رییس دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: این مرکز در مدت کوتاه فعالیت خود نیز توانسته است جوابگوی بسیاری از نیازها در دانشگاه و جامعه باشد اما برای توسعه آن به حمایتهای بسیار بیشتر در سطح وزارتخانه نیاز است همچنین در زمینه آنتندهی سیستمهای موبایل در سطح دانشگاه با مشکل جدی مواجه هستیم و هنوز نتوانستهایم سرویسهای لازم را از شرکتهای اپراتوری دریافت کنیم که امیدواریم این موضوع نیز حل شود.