در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۰۸۱۲۴
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۲
متخصصان ایرانی دریك شركت دانش بنیان توانستند برای نخستین باردر آسیا با ساخت شبیه ساز جراحی آب مروارید چشم به روش فیكو در ردیف سه كشور دنیا قرار بگیرند.
به گزارش خبرگزاری دانا،شبیه ساز جراحی آب مروارید چشم به روش فیكو برای نخستین بار دركشوردر چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران برای فروش درمعرض دیده بازدیدكنندگان قرارداده شده است.
مدیرعامل شركت آتیه پردازان ظهورشریف روزسه شنبه درچهارمین نمایشگاه تجهیزات ومواد آزمایشگاهی درگفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: فیكو روش بسیار جدیدی در زمینه جراحی آب مروارید در دنیا است كه برخی از پزشكان ایرانی نیز از این روش در جراحی آب مروارید چشم استفاده می كنند.
مهدی شفیعی قاسمی بیان كرد: آموزش این عمل به دلیل پیچیدگی بسیارسخت است، بنابراین این دستگاه برای آموزش پزشكان پیش از انجام عمل اصلی بر روی چشم انسان طراحی و ساخته شده است.
وی با اشاره به افزایش تعداد افراد مبتلا به پیرچشمی به دلیل كاربا رایانه و استفاده از تلویزیون و موبایل و در نتیجه كاهش سن ابتلا به پیرچشمی و آب مروارید، گفت:بر اساس پیش بینی سازمان نظام پزشكی تا چند سال آینده نزدیك به هفت میلیون ایرانی مبتلا به آب مروارید خواهند شد.
این متخصص با اشاره به اینكه سالانه 100 هزارجراحی آب مروارید به روش های مختلف دركشور انجام می شود،افزود: در حال حاضر در كشور برای جراحی آب مروارید از روش 'كاتاراك' استفاده می كنند اما روش فیكو به لحاظ زمان نسبت به روش های موجود از زمان كوتاه تری برخوردار است و عمل سرپایی به حساب می آید و آسیب هایی كه برای چشم نیز دارد نسبت به روش های موجود خیلی كمتر است.
وی گفت: این دستگاه در واقع شبیه سازجراحی فیكو است یعنی پزشك قبل از اینكه جراحی واقعی را بر روی چشم انسان انجام دهد با این دستگاه روش جراحی را آموزش می بیند.
وی یادآور شد: فقط شركت موگ آمریكا و شركت وی آر-مجیك آلمان دارای این فناوری هستند و ما به عنوان سومین كشور دنیا واولین كشور در آسیا به این تكنولوژی دست پیدا كرده ایم .
شفیعی قاسمی بیان كرد: این كاردر سال 91 شروع شده است و بعد ازچهار سال تحقیق، برای طراحی و ساخت امسال در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران عرضه شده است.
وی گفت: ماكت سری كه بر روی شبیه سازقرار دارد، امكان انجام جراحی آب مروارید را ازطرف گیجگاه یا از سمت پیشانی دراختیاركاربر قرارمی دهد، رزیدنت می تواند ناحیه داخل چشم را به كمك یك میكروسكوپ ببیند.
وی بیان كرد: تصویربه صورت استریو بوده وعمقی واقعی از محل داخل چشم را نشان می دهد كه میزان بزرگنمایی آن به كمك پدال زیر پای كاربر ، قابل تغییر است، همچنین انواع مختلف ابزارهای جراحی در مدل چشم قرار گرفته اند و قابل انتخاب هستند.
شفیعی قاسمی افزود: اكنون دردانشگاه شهید بهشتی نمونه ای از این دستگاه دراختیار پزشكان قرارداده شده است تا در صورت بروز ایراد و اشكال دردستگاه ، آن را جهت رفع اعلام كنند و دستگاه به صورت نهایی به آن ها تحویل داده شود.
وی ادامه داد:قیمت مشابه خارجی این دستگاه 100هزار یورو است یعنی نزدیك به 400 میلیون تومان، اما قیمت این دستگاه 70درصد قیمت مشابه خارجی آن است.
شفیعی قاسمی بیان كرد: این محصول دراین نمایشگاه جزء محصولات راهبردی قرارگرفته است و از حمایت 50 درصدی خرید برای دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی برخوردارد است.
چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران از پنجم تا هشتم اردیبهشت ماه در محل نمایشگاه های دائمی تهران برپا است.
ارسال نظر