به گزارش خبرگزاری دانا، دكتر ايرج خسرونيا در آستانه برگزاری همایش مبارزه با داروهای تقلبی و قاچاق، اظهار داشت: وزارت بهداشت، دانشگاه هاي علوم پزشكي و سازمان غذا و دارو، ارگان هايي هستند كه به دقت بر قاچاق داروهاي تقلبي نظارت مي كنند؛ اما باید بدانیم که با توجه به مشکلات متعدد در زمینه کمبود نیروی انسانی و...، اين نظارت ها كافي نيست به همین خاطر مردم هم بايد هنگام خرید و تهیه داروهای مورد نیازشان آگاهانه تر عمل كنند.
معاون نظارت سازمان نظام پزشکی تهران افزود: داروهاي تقلبي بيشتر از مرزهاي جنوبي ايران يعني از كشورهاي عربي مانند دبي و همچنين از تركيه و پاکستان وارد كشور مي شوند. البته بخشي هم همراه با مسافر وارد مي شود. این درحالی است که شماري از اين داروها حتي نام ونشان كارخانه هاي مهم و معتبردنيا را دارند اما تقلبي هستند و در دبي و تركيه ساخته مي شوند.
خسرونيا ادامه داد: متاسفانه تبليغات گسترده داروهاي تقلبی و قاچاق در ماهواره ها و فضاهاي مجازي و اينترنت صورت مي پذيرد و بي آنكه در داروخانه ها وارد شود، تحويل مردم مي شود. البته ما داروخانه هاي متخلف هم داريم كه در بازرسي از انبارهایشان كالاهاي قاچاق توقيف مي شود و مسئولان داروخانه پس از جريمه تحت تعقيب نیز قرار مي گيرند و بين سه ماه تا يك سال از كار محروم مي شوند. حتي ممكن است برخي از اين داروها ساخت داخل باشند كه البته با كنترل شديد و بازرسي هاي متواتر اينگونه اتفاقات هر روز كمتر مي شود.
عضو هیئت مدیره نظام پزشكي تهران بزرگ در ادامه تاكيد كرد: درنهایت مردم بايد خودشان كمک كنند و از خريد داروهاي قاچاق و غير مجاز خودداري كنند؛ چرا كه اين داروها عوارض بسياري دارند و كساني كه دچار عارضه مي شوند، هيچ جايي براي شكايت ندارند؛زیرا نه شركت و كارخانه اي هست؛ نه اين داروها نشان وتاییدیه وزارت بهداشت دارند و نه اجازه ورود به كشور كه به استناد آن بشود به شكايت زيان ديدگان رسيدگي كرد.
رئیس دادگاه بدوی نظام پزشکی در ادامه گفت: بيشترين داروهاي تقلبي و قاچاق كشور، داروهاي آرايشي و مربوط به پوست و زيبايي هستند كه ازطريق تبليغات ماهواره ها ، در باشگاه هاي ورزشي و آرايشگاه ها به فروش مي رسند.
خسرونيا همچنين درباره آسيب ها و عوارض اين داروها اظهار داشت: بيماري هاي پوستي، گوارشي و بسياري از مشكلات كبد و كليه و حتي گاهي مرگ هاي ناگهاني از عوارض اصلی مصرف داروهاي تقلبي است.
وي افزود: داروهاي خوراكي و تزريقي اثرات سوء بيشتري دارند؛ اما داروهای موضعي ،بيشتر سبب ضايعات پوستي وحتی عوارض جبران ناپذیر مي شوند.
معاون نظارت سازمان نظام پزشكي تهران بزرگ همچنين درباره مجازات قانوني توليد كننده ها ، وارد كننده ها و توزيع كننده ها و فروشنده هاي اين قبيل داروها نیز اظهار داشت: مجازات اين اشخاص را دادستان جرايم پزشكي تعيين مي كند و با آنها درست مانند يك قاچاقچي رفتار مي شود .ضمن اینکه به طورعمده متخلفان اصلی با زندان هاي طولاني مجازات مي شوند.
وی به مردم توصيه كرد كه دارو را تنها از داروخانه ها تهيه كنند و به تاريخ انقضاي دارو توجه داشته باشند و به هيچ عنوان داروهايي را كه آرم و برچسب وزارت بهداشت ندارند، خريداري و استفاده نكنند. همچنين تحت تاثير تبليغات ماهواره ها و باشگاه هاي ورزشي و آرايشگاه ها قرار نگيرند و سلامتي خود را به خطر نيندازند.
خسرونیا همچنين خاطر نشان كرد: اگر نمونه خارجي يك دارو مناسب تر باشد، بي ترديد پزشک معالج، آن را تجويز مي كند. ضمن اینکه در واقع هميشه هم اينطور نيست كه داروهاي خارجي از كيفيت بالاتري برخوردار باشند؛ پس احتياجي نيست كه نسخه پيچ داروخانه، داروي خارجي را پيشنهاد كند و مردم هم مجبور به خرید همان داروها باشند.
بررسی وضعیت داروهای تقلبی و قاچاق درایران،همزمان با برپایی هفتمین همایش انجمن داروسازی بالینی ایران و همکاری شرکت سانوفی فرانسه و مراکز دانشگاهی و علمی، از پنجم تا هفتم خرداد ۹۵ در مرکز همایش های رازی تهران برگزارمی شود.