در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۰۹۶۶۴
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۴
الگوهای رفتاری که رسانه های غرب به نوجوانان تحمیل می کنند ذهن و روح آنها را تسخیر می کند
به گزارش خبرگزاری دانا،آیا می دانید الگوهای فرزندان شما چه کسانی هستند؟حمیدرضا رحمانی روان شناس و کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره انتخاب الگوهای رفتاری در سن نوجوانی اظهار داشت: دریافت های هر فردی در زندگی به ویژه در دوران نوجوانی از همسالان و الگوهایی است که برای خود بر می گزیند، الگوها یا کهن الگوها تجسم آینده ی هر فردی است.

وی در ادامه گفت: هر فردی دوست دارد در زمینه های مختلف زندگی پیشرفت کند و البته این پیشرفت را در الگوهای بیرونی خود ببیند، این الگوها در کودکی معمولا پدر و مادر فرد هستند ولی ممکن است بعدها به دلایل مختلفی تغییر کند.

این کارشناس با اشاره به اینکه نوجوانی مقطع حساسی از زندگی هر فردی است افزود: نوجوانان ممکن است در این برهه از زندگی دچار بحران هویت شده و به دنبال سوالات ذهنی خود مثل " من چه کسی هستم؟" باشند و برای پاسخ به این پرسش ها دنبال الگوهایی غیر از والدین خود باشند.

رحمانی در ادامه گفت: هر چه در دریافت هایی که فرد از اطراف خود دارد چندین حس از حواس پنجگانه دخیل باشد، آن دریافت تاثیر گذار تر است، به طور مثال: با توجه به اینکه تلویزیون به عنوان یک رسانه تصویری شامل تصویر ،صدا، موسیقی و بُعد احساسی و عاطفی است الگوهایی که از این طریق معرفی می شوند بسیار تاثیرگذار است.

وی در خصوص مدل ها یا الگوهای پیشنهادی غرب گفت: وقتی مخاطب یک رسانه خاص می شویم باید اول به این سوال پاسخ دهیم که " گردانندگان این شبکه چه کسانی هستند ؟ چه دیدگاه و جهان بینی دارند؟ و چرا باید با هزینه های هنگفت سریال ها و برنامه های سرگرم کننده ساخته و به صورت رایگان در اختیار ما قرار دهند؟!

این کارشناس تصریح کرد: الگوهایی که این رسانه ها به مخاطب نوجوان خود تحمیل می کنند به سادگی از ذهن فرد پاک نمی شود زیرا آنها برای بیننده چهارچوب ذهنی درست می کنند که تغییر آن، کار راحتی نیست.

رحمانی با اشاره به این نکته که وظیفه والدین محافظت از فرزندان است، گفت :خانواده ها نباید اجازه دهند اطلاعات ورودی از سمت شبکه های ماهواره ای ذهن و روح فرزندان را تسخیر کند و اگر نوجوان ما الگوی نادرستی را برای خود انتخاب کرد باید با صحبت کردن وی را متوجه سازیم.

این کارشناس توصیه کرد: هر گاه فرزند شما از فلان خواننده یا بازیگری که صلاحیت الگو بودن را ندارد تعریف و تمجید کرد، " باید از او بپرسید " خوب بعدش که چی؟" این سوال باعث می شود که نوجوان ما در ذهن خود تجزیه تحلیل کرده و به درست یا نادرست بودن انتخاب خود پی ببرد.
ارسال نظر