در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۰۹۷۰۲
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت، بر لزوم استفاده از دستگاه پت اسکن تنها در مراکز جامع سرطان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر سجاد رضوی با بیان اینکه دستگاه پت اسکن یکی از تجهیزات پزشکی پرهزینه با نیاز به مراقبت های استاندارد است، گفت: راه اندازی و استفاده از این دستگاه باید با ایمنی کامل و دقت لازم صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در فاز اول، استفاده از این دستگاه فقط در مراکز دانشگاهی بزرگ و قطب که ظرفیت خدمت رسانی دارند می باشد، افزود: بخش خصوصی  در صورت داشتن ظرفیت  می تواند از این دستگاه استفاده کند.

رضوی با بیان اینکه دستگاه پت اسکن یک از تجهیزات پزشکی گران است، افزود: اگر وزارت بهداشت در نحوه استفاده از این دستگاه، راهنمای بالینی نداشته باشد می تواند بخش عمده ای از بودجه حوزه سلامت را صرف کند و باعث ایجاد هزینه های فراوان برای وزارت بهداشت شود.

وی با اشاره به اینکه دستگاه پت اسکن وسیله ای برای تشخیص برخی از سرطان ها است، افزود: طی جلساتی که وزارت بهداشت با پزشکان هسته ای و رادیولوژیست ها داشت، مقرر شد این دستگاه در مراکز قطب کشوری در قالب مراکز جامع سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه دستگاه پت اسکن باید تنها در مراکز ارائه دهنده خدمات تشخیص، درمان و پیگیری بیماران سرطانی راه اندازی شود، افزود: دستگاه پت اسکنی که یک مرکز نظامی وارد کرده بود کیفیت و ایمنی بسیار پایینی داشته به همین دلیل وزارت بهداشت مجوز لازم برای استفاده از این دستگاه را به این بخش نداده است.

وی بر لزوم استفاده از دستگاه پت اسکن با آخرین استانداردهای جهانی در قالب مراکز جامع سرطان به منظور مراقبت از پرسنلی که از این دستگاه استفاده می کنند و نیز بیماران تاکید کرد.

رضوی در خصوص دستگاه پت اسکن بخش خصوصی در منطقه ویژه البرز، گفت: این مرکز هیچ گونه مجوز استفاده از این دستگاه را از وزارت بهداشت دریافت نکرده است و اگر در درمان بیماران سرطانی فقط به علل و ابزار تشخیصی بدون خدمات درمانی اکتفا کنیم و یا واحدهای پردرآمد و هزینه بر را ایجاد کنیم، درمان بیماران سرطانی به صورت جامع انجام نمی شود بنابراین این گونه خدمات باید در مراکزی انجام شود که علاوه بر تشخیص، درمان و پیگیری بیماران را نیز انجام دهد.

وی در پایان گفت: دسترسی به این دستگاه باید عادلانه باشد، به نحوی که بیماران سرطانی مناطق محروم و برخوردار هر دو بتوانند از آن استفاده کنند بنابراین مراکز جامع سرطان بهترین مکان برای استفاده از این دستگاه است.

ارسال نظر