به گزارش خبرگزاری دانا، مهدی فیض در جلسه مدیران و مشاوران معاونت پرورشی که در ساختمان علاقمندان برگزار شد اظهار داشت: باعث خوشبختی است در جمع شما بزرگواران هستم که تجارب ارزشمندی در زمینه امور پرورشی و فرهنگی دارید امیدواریم با کمک شما بتوانیم کارهای بزرگی را بنیان گذاری کنیم .
وی افزود: جانشینی آقای کفاش کار سختی است زیرا وی بسیار پرتوان و سخت کوش در این حوزه فعالیت کرد و بنایی بر تغییر نداریم مگر آنکه اقتضا و ضرورتی باشد تا ترکیب موجود را تغییر دهیم.
سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی ادامه داد: هدف ما پیگیری سیاستهای دولت تدبیر و امید و استفاده از تجارب دکتر دانش آشتیانی است. ایشان در سیاستهایی که به مجلس ارائه کردند یکی از موضوعاتشان آموزش مهارتها به دانش آموزان بود.
وی افزود: یکی از شایستگی های نظام تعلیم و تربیت این است که مهارتهای اساسی را به دانش آموزان بیاموزد و آن مهارتها را تقویت کند البته تمام سیاستها نمی تواند در معاونت پرورشی محقق شود بلکه باید همه معاونت ها در این زمینه کمک کنند.
فیض گفت: ما قصد داریم کارهای فرهنگی و پرورشی را از فوق برنامه به متن برنامه منتقل کنیم زیرا تنها درس خواندن آموزش نیست بلکه اردو و برخی از مسائل نیز جزء برنامه های درسی است وقتی که ما فعالیتهای فرهنگی را با عنوان فوق برنامه مطرح می کنیم ارزش آن در نگاه خانواده ها و دانش آموز حاشیه ای می شود.
وی ادامه داد: نظام تعلیم و تربیت باید طوری باشد که دانش آموزان ما در همه مقوله ها توفیق کسب کنند تا بتوانند به سطح بالاتر بروند در مقوله پرورشی نیز باید این توفیق حاصل شود .
سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی عنوان کرد: قصد داریم همه فعالیتهای مدرسه را با تربیت دینی نگاه کنیم نباید تربیت دینی را به نماز، روزه و جشن تکلیف خلاصه کرد حتی درس خواندن دانش آموزان ما باید جزئی از دینداری آنها باشد .
وی ادامه داد: اگر دانش آموز ما نسبت به محیط زیست حساس باشد این دلیلی بر تربیت دینی آن است حتی در مقوله هایی مانند ریاضی، فیزیک و درسهایی از این قبیل باید تربیت دینی لحاظ شود. فردی که از این سیستم آموزشی خارج می شود باید از نظر اجتماعی فردی مناسب برای ورود به دانشگاه و آموزش عالی باشد .
فیض تصریح کرد: کنکور نباید برشی باشد که دانش آموز پس از ورود به دانشگاه تمام فعالیتهای تربیتی خود را از یاد ببرد به تعبیر مقام معظم رهبری ما باید در دانشگاه حجم عظیمی از شهیدچمران ها پرورش دهیم زیرا شهید چمران علاوه بر تخصص نسبت به مسائل دیگر نیز متعهد بود. بنابراین باید نسلی تربیت شود که برای فضای آموزش عالی آماده باشد.
وی افزود: البته در سند تحول بنیادین نیز به این موضوع اشاره شده اما کمتر مورد توجه بوده است. نکته دیگر این که باید همه فعالیتهای پرورشی و تربیتی ما قرآن محور باشد حتی آموزشهای دینی ما نیز بر اساس قرآن باشد.
سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی گفت: همه اصطلاحات دینی ما باید بر اساس قرآن باشد و اینکه برخی می خواهند اصطلاحات دیگری را به جای واژه های قرآنی استفاده کنند اشتباه است. منطق و ادبیات ما باید بر اساس قرآن باشد اگر قرار بود ما ادبیات دیگری استفاده کنیم این ادبیات در قرآن ذکر می شد.
وی ادامه داد: خداوند منطق صحبت با انسان را می داند و بهترین حرفها و سخنان را برای بشر در قرآن نازل کرده است بنابراین فعالیتهای ما باید منبعث از قرآن باشد لازم است الگوهای زبان و ادبیات ما بر اساس قرآن باشد و آن را در کتابهای درسی نیز قرار دهیم.
فیض تصریح کرد: قرآن به عنوان اصلی ترین متن تربیت دینی باید مورد توجه باشد مقام معظم رهبری نیز در پیامی که به جوانان اروپا و آمریکا داشتند پس از موضوع داعش مکرر تاکید کردند اگر می خواهید به اسلام ناب دست یابید باید به قرآن مراجعه کنید لازم است که همه فعالیتهای ما دوباره به قرآن مراجعه شود و حتی ما سبکها و روشهایی را بر اساس قرآن آماده کنیم و برای سایر معاونت ها و زیرمجموعه های آموزش و پرورش خوراک مناسب تهیه کنیم .