در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۱۷۴۶۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۰
نویسنده: فرزانه فدوی
موضوع وضعيت گرمايشي مدارس؛ موضوعي است كه سال هاي متمادي گريبان گير آموزش و پرورش كشور شده است اما انگار اين معضل؛ بيش از همه متوجه دانش آموزاني است كه در مناطق و روستاهاي مناطق محروم با وضعيت معيشتي نامناسبي درحال زندگي و تحصيل هستند.
فرزانه فدوی، خبرگزاری دانا، سرویس آموزش؛ وضعيت غيراستاندرد مدارس فعال در مناطق محروم ديگر بيشتر از آن كه ناراحت كننده باشند نگران كننده شده اند. مدارس و دانش آموزاني آسيب ديده كه يادآور خاطراتي تلخ براي مردم و شايد مسئولان مرتبط سراسركشور شده اند. ١٥ اذر ٩١ بود كه ساكنان روستاي شين آباد پيرانشهر دراثر آتش سوزي ايجاد شده در يكي از كلاس هاي درس منطقه خود؛ براي هميشه چهره زيباي دانش آموزانشان را به فراموشي سپردند و علي رغم رسيدگي هاي كم و زيادي كه پس از رخداد اين حادثه صورت گرفت ،چهره معصوم آنها در يك قاب عكس باقي ماند و بعد از گذشت ٤ سال زخم بي توجهي مسئولان همچنان در صورتشان خودنمايي مي كنند.
 
تجهيز مدارس كشور در انتظار بودجه لازم و به موقع
 
اما الامان الله عباسي معاون فني و نظارت سازمان نوسازي مدارس كشور، دوماه پيش اعلام كرد : درصورت تخصيص اعتبارات از سوي نمايندگان مجلس تا دو سال آينده همه مدارس به سامانه گرمايشي استاندارد مجهز خواهد شد.
اين در حالي است كه جام جم آنلاين هم به نقل از فرعاد فلاحتي نماينده مردم قائنات در مجلس شوراي اسلامي نوشته بود: براي سامانده يسيستم گرمايشي مناطق محروم،اقدامات جدي صورت گرفته است.
با اين توصيفات اما همچنان در شهرها و مناطق محروم،شاهد تداوم فعاليت مدارس در شرايط خطرناك و غيراستاندارد از نظر تجهيز به سيستم گرماشي هستيم. 
 
انگار رسيدن فصل سرما پيش از آنكه موجبات خوشحالي را براي كودكان و فرزندان ايران زمين فراهم كند؛ غم و اندوه تحمل سرما و درس خواندن دركلاس هاي درس را بيش از هرچيز ديگري بر چهره هايشان مينشاند و دراين ميان پيگيري هاي نمايندگان مجلس براي بهبود وضعيت آنها تنها درمرحله ابتدايي باقي ميماند و اين داستاني است كه هرساله هم تكرار مي شود.
قابل ذكر است كه مناطقي از شرق و غرب و شمال كشور همه و همه با اين مشكل سردر گريبان هستند.
  
 اما مرتضي رئيسي،رئيس سازمان نوسازي و تجهيز مدارس كشور، به خبرگزاري تسنيم گفته است: شيوه بودجه ريزي براي حذف بخاري هاي نفتي و گازي از مدارس طي سال هاي ٩٢،٩٤،٩٣ به خوبي پيش رفت تاجايي كه تا پايان سال ٩٤،بخاري هاي خطرناك از ١٠٦هزار كلاس درس خارج شده و حدود نيمي از ٢١١هزار كلاس مشكل دار؛ به سامانه حرارت مركزي مجهز شده اند.
طبق اظهارات رئيسي طي سال ٩٥نيز استاندارد سازي سيستم گرمايشي براي ٥٠هزار كلاس درس در دستور كار قرارگرفته و درصورتي كه اعتبارات موردنياز همان طور كه در نظر گرفته شده است به موقع و درزمان بندي درست اختصاص يابد، ٥٠هزار كلاس ديگر نيز از حوادث احتمالي بخاري نفتي و خطرناك در امان خواهند ماند.
جالب اينجاست كه عدم وجود سيستم گرمايشي مناسب تنها مختص به مناطق دور افتاده و ناآشنا نيست بلكه آمارها نشان مي دهد هنوز در برخي از مدارس استان و حومه تهران هم بخاري هاي گازي گرماي خود را بازتاب مي دهند و حتي بعضي از اين مدارس همچون مدارس ورامين، تاچند روز پيش به طور كلي از داشتن نعمت گرما در كلاس هاي درس محروم بودند.
ورناصر اميدوار است تا پايان سال جاري بخاري ها از تمام مدارستهران حذف شوند.
 
گرم شدن مدارس كشور تا پايان ٩٧
 
جالب توجه است طبقه مصوبه اي كه سال ٩٢در صحن بهارستان بيان شده بود قرار بر اين شد تا ٥سال آينده كليه مدارس كشور به سيستم گرمايشي استاندارد مجهز شوند.
محمد مهدي زاهدي رئيس كميسيون آموزش مجلس شوراي اسلامي هم از رديفي بودجه سال گذشته آموزش وپروش خبر داد كه بر مبناي آن تا پايان سال ٩٦؛ تمامي مدارس دولتي اين وزارت خانه بايد به سيستم جديد سرمايشي و گرمايشي مجهز شوند.
حالا با گذشت ٣سال از قول و قرار هاي گذاشته شده در مجلس، همچنان١٠٤ هزار كلاس درس با بخاري نفتي و گازي گرم مي شوند و اين نشانگرآن است كه تا پايان فرصت ٢ساله ي باقي مانده بايد منتظر ماند كه آيا دانش آموزان به آرزوي خود كه همان نشستن در كلاس هاي گرم است ميرسند يا اين كه بايد در انتظار خبرهاي جديد و تلخ حوادث جبران ناپذير بروز يافته از بي توجهي ها بمانيم؟


ارسال نظر