به گزارش خبرگزاری دانا وی با بیان آنکه در سه دوره پیشین این همایش شرکت کرده است افزود: «محك در زمینه مفهوم مسئولیت اجتماعی بسیار حرفهاي ورود پيدا كرده و پايمردي به خرج داده تا جایی که به صورت مرتب 2 سال يك بار آن را برگزار کرده است. در این همایشها موضوعات بسیار مناسبی مطرح شده است و امیدوارم در سایر همایشها نیز این روند ادامه داشته باشد.»
سلطانی در بخش دیگر از سخنان خود در خصوص اهمیت توجه به مفهوم مسئولیت اجتماعی در اتاقهای بازرگانی گفت: «بحث مسئوليت اجتماعي تحت عنوان مسئوليت اجتماعي بنگاهها ياCSRاز 40 سال پيش در تكنولوژي كسب و كار جهانی تعریف و مورد توجه قرار گرفته است. مفهوم مسئولیت اجتماعی در شرکتهای خصوصی تعریف میشود و اتاقهاي بازرگاني به عنوان تشكل هماهنگكننده و نماينده بخش خصوصي در نزد حاكميت مسئوليتي در اين زمينه پيدا كرده است.»
وی افزود: «براساس مطالعات صورت گرفته بر تاريخچه اتاقهاي بازرگاني باید بگویم که تاکنون سه نسل از فعالیت اتاقها سپری شده است؛ نسل اول اتاقهاي دولت محور كه فعالیتشان بر پایه تعامل با دولت و حاكميت براي حل مشكلات حوزه كسب و كار و ارائه پيشنهادها بوده است. نسل دوم اتاقهاي عضو محور كه تمركز آن بر ارائه خدمات به اعضا و ايجاد شبكههاي تجاري و همافزايي از طريق اعضا بوده است. نسل سوم اتاقهاي جامعهمحور که همپايه مفهوم مسئوليت اجتماعي در اتاقهاي پيشرو شکل گرفته است كه اين نسل مأموريت پيوند زدن اقتصاد و كسب و كار با جامعه، استفاده از ظرفيتهاي كسب و كار براي حل مشكلات جامعه و تلاش براي ارائه خدمات به جامعه براي بهبود چهره را نیز در سرلوحه فعالیتهای خود قرار دادهاند.».
عضو شورای عمومی فدراسیون اتاقهای بازرگانی جهان با اشاره به آنکه توجه به مفهوم مسئولیت اجتماعی در اتاقهای بازرگانی در سراسر جهان اهمیت ویژهای دارد ادامه داد: «بسیاری از اتاقهای بازرگانی، دفاتر یا واحدهای مسئولیت اجتماعی دارند. اتاقهاي پيشرو نیز از برچسبهایی به عنوان برچسب مسئوليت اجتماعي برای بنگاههایی که در زمینه عمل به مسئولیت اجتماعی اقدامات شایسته انجام داده و استانداردها را نیز رعایت میکنند بهره میبرند که نشان از توجه این مفهوم در میان بنگاههای اقتصادی دارد.»
سلطانی با بیان اینکه اتاقها در حوزه موضوعاتی چون فقر، حقوق بشر و محيط زيست نیز فعالیت میکنند گفت: «در بسیاری از كشورها نقطه کانونی گلوبال كامپکت كه نهاد سازمان ملل در بُعد ماموريتهاي هزاره سوم و به ويژه مسئوليت اجتماعي است در اتاقهاي بازرگاني كشورها شكل گرفته است.»
وی تأکید کرد: «مفهوم مسئوليت اجتماعي اكنون براي اتاقهاي بازرگاني مفهوم بيروني نيست. دروني است كه خود را موظف و مأمور نسبت به انجام آن میدانند. جوامع از اتاقها توجه به مسئولیت اجتماعی را انتظار دارند و دولتها نیز اتاقها را به واسطه توجه به مسئولیت اجتماعی به رسميت ميشناسد.»
نایب رئیس اتاق ایران در ادامه با بیان اینکه اتاق ایران به مفهوم امروزی مسئولیت اجتماعی به تازگی وارد شده است گفت: «بايد تلاش كنيم تا عقبماندگيهايمان را جبران كنيم. از دوره گذشته در اتاق، كميسيون مسئوليت اجتماعي تشكيل داديم و عزم کردهایم تا انجمن مسئوليت اجتماعي بنگاهها را نیز در اتاق تشکیل دهیم.»
وی با بیان فعالیتهای کمیسیون مسئولیت اجتماعی بیان کرد: «كميسيون مسئوليت اجتماعي بر نحوه ايفاي نقش بهتر اتاق در حوزه مسئوليت اجتماعي، تدوين مدل ارزيابي بنگاهها در حوزه مسئوليت اجتماعي، بررسی ابعاد مسئوليت اجتماعي و موضوعات مختلف با كسب و كار مثل ماليات و ارتباط مسئوليت اجتماعي با سودآوري بنگاهها تمرکز دارد. در حقيقت ابعاد مختلف مسئوليت اجتماعي و ارتباط آن با بنگاههاي اقتصادي و اتاق در كميسيون مسئولیت اجتماعی بررسي ميشود.»
لازم به ذکر است چهارمین همایش مسئولیت اجتماعی شرکتها با محوریت «تجارب عملی در جامعه مدنی» در بیست و پنجمین سال فعالیت محک و به مناسبت روز جهانی سرطان کودک و با همکاری اتاقهای ایران و تهران در این مؤسسه برگزار میشود. در این همایش که 25 بهمن 1395 برگزار میشود، مهمانان تخصصی ملی و بینالمللی از جمله مدیران ارشد گلوبال کامپکت، اعضای اتاقهای بازرگانی، نماینده انجمن جهانی کنترل سرطان، اساتید برجسته دانشگاههای ایران و سایر کشورها و سرآمدان عرصه اقتصاد و صنعت به بیان تجارب خود در زمینه توجه به مسئولیت اجتماعی به شیوه کاربردی میپردازند.