در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۱۹۸۶۵
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۷
نویسنده: وو
بنابر گفته های آموزش و پرورشی ها قرار است از سال آینده با برگزاری دوره های آموزشی استفاد از تجهیزات هوشمند برای معلمان، تعداد شرکت کنندگان این دوره ها به 500 هزار نفر برسد.
فرزانه فدوی، خبرگزاری دانا، سرویس آموزش،هوشمند سازی مدارس عمری کمتر از 10سال در کشور دارد و در روزهای ابتدای ورودش با دانش آموزان پایه ششم همراه شده بود.با این که توسعه مدارس مجازی و هوشمند در سال های اخیر در دستور کار مسوولان  مربوط قرار گرفته است اما انگار باز هم مشکلاتی وجود دارد که مانع توسعه آن در همه جوانب می شود.

برگزاری دوره آموزشی ویژه معلمان مدارس هوشمند

آخرین روزهای بهمن ماه بود که خبرگزاری فارس از قول اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در خصوص آخرین وضعیت هوشمند سازی مدارس نوشت: از فروردین سال آینده نیز دوره‌های آموزشی استفاده از تجهیزات هوشمند برای معلمان برگزار و آمار این آموزش‌ها در سال آینده 500 هزار نفر خواهد شد ، در حالی که هم اکنون 140 هزار معلم در دوره‌های آموزشی هوشمند سازی مدارس شرکت کرده‌اند.

مدارس مناطق کوچک هوشمند می شوند

چهاربند با بیان این که در نظر داریم تا به طور متوسط سالانه 10 درصد مدارس هوشمند را به آمار قبلی خودمان اضافه کنیم؛ گفته بود: در انتظار ابلاغ قانون بودجه سال آینده هستیم تا وضعیت هوشمند سازی مدارس را مشخص کنیم.همچنین در برنامه ششم توسعه و در بخش آموزش و پرورش هم دولت مکلف شده است تا مدارس واقع در شهرهای کوچک به صورت رایگان هوشمند سازی شوند .
به گفته رئیس مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش رویکرد هوشمند سازی مدارس با اولویت مناطق محروم و نیمه برخوردار است.
در مقاله ای که درسومین همایش ملی مدرسه فردا  در سال 94 تحت عنوان تاثیر هوشمند سازی کلاس درس در تعمیق و سرعت یادگیری دانش آموزان منتشر شد آمده است: یکی از اهداف سند تحول بنیادین اموزش و پرورش ; توجه ویژه به آموزش و تربیت نیروی انسانی کارآمد بوده که می تواند نقش اساسی و کلیدی در بروز خلاقیت و نوآوری در جامعه داشته باشد. مهمترین ویژگی تعلیم و تربیت مسئله محور و تفکر محور،فعال ساختن دانش آموز و ساختن دانش به وسیله ی خود اوست .
با تمام این ها اما معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش سال گذشته نگران بود تا در صورت بی توجهی معلمان و دانش آموزان به این امکانات،مدارس به گورستان دیجیتال تبدیل شود . 

شکوفایی خلاقیت دانش آموزان در محیط مجازی؟

حدود دوسال پیش  و زمانی 40 هزار مدرسه در کشور به فناوری هوشمند مجهز شده بودند ، بهرام محمدیان ؛ معاون پژوهشی وزیر سابق آموزش و پرورش به خبرگزاری ایرنا گفته بود: هوشمندسازی تنها داشتن سخت افزارهای رایانه ای نیست،بلکه نوعی نگرش مبتنی بر کار گروهی به منظور تولید دانش با تکیه بر خلاقیت دانش آموزان است واگر این اتفاق بیافتد و کار گروهی و تولید دانش با بهره گیری از فناوری های نوین در مدارس انجام شود، خلاقیت دانش آموزان در محیط مجازی نیز شکوفا خواهد شد.
حالا گفته می شود که در این مدارس دانش آموز محوری مد نظر آموزش و پرورش است.
علی زرافشان هم که معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش را عهده دار بود، اردیبهشت ماه سال گذشته در نشست خبری که در شیراز برگزار شد اعلام کرد: هزار مدرسه هوشمند شامل 100 هزار کلاس درس در کشور وجود دارد واواخر سال گذشته (93)230 هزار میلیارد ریال برای هوشمندسازی مدارس اختصاص یافت و علاوه بر این در بودجه سال 94 نیز اعتباراتی به همین منظور اختصاص یافته است.
با این حال طبق اظهارات اخیر رئیس مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش از مجموع 480 هزار کلاس درس کشور، حدود 45 درصد آنها با فناوری و تجهیزات هوشمند مجهز است.


ارسال نظر