به گزارش خبرگزاری دانا، کنگر گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی بهصورت خام در سالاد استفاده میکنند کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز میخورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرممزاج هستند، خوردن آن توصیه میشود. علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است.
خواص درمانی
- کنگر ضدعفونیکننده، اشتهاآور، تببر و هضمکننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
- این گیاه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت میکند.
- کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند.
- محققان معتقدند وجود مادهای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون میشود؛ و همین ماده به همراه مواد دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ میکنند.
کنگر یکی از گیاهان دارویی است که موجب بروز انقباضاتی در کیسه صفرا میشود. از این رو مصرف این گیاه برای افرادی که دچار التهاب کیسه صفرا یا سنگ کیسه صفرا، توصیه نمیشود. این افراد بهتر است با مشاوره متخصص طب سنتی یا پزشک معالجشان از این گیاه دارویی استفاده کنند.
چه کسانی نباید کنگر مصرف کنند؟
خانمهای باردار و شیرده نیز بهتر است در این دوران از کنگر یا کنگرفرنگی استفاده نکنند، زیرا این گیاه بر کیفیت و میزان شیر مادر تاثیر میگذارد. برگها و میوه گیاه کنگر به دلیل داشتن مادهای به نام سینارین، ممکن است در برخی افراد مبتلا یا مستعد به آلرژیها ایجاد حساسیت کند یا شدت حساسیت آنها را افزایش دهد، بنابراین افرادی که مبتلا به انواع آلرژی هستند یا احتمال بروز این بیماری در آنها وجود دارد، بهتر است پیش از مصرف با پزشک مشاور یا متخصصشان مشورت کنند.
گفتنی است، با توجه به اینکه برگهای آن تیغهای ریز و تیزی دارند، هنگام پاککردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستکش استفاده کنید.