به گزارش خبرگزاری دانا از مهر، علی صدیقی پاشاکی با اشاره به ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه گفت: برخی به اشتباه فکر می کنند وحدت حوزه و دانشگاه این است که حوزه و دانشگاه را باهم قاطی کنیم مثلا مبانی دینی حوزه را وارد دانشگاه کنیم و یا بالعکس از دانشگاه یک سری مطالب به حوزه منتقل کنیم، متاسفانه این کج فکری ها رخ داده و خیلی هم به حوزه و دانشگاه آسیب زده است.
وحدت حوزه و دانشگاه محقق نشده است
صدیقی پاشاکی ادامه داد: لذا هر کدام باید در حیطه تخصصی خود فعالیت کنند، منتهی باید هدف مشترک و واحدی داشته باشند تا این موضوع به نتیجه برسد. تا الان هم به نظرم این وحدت محقق نشده است علی رغم اینکه سال هاست وحدت حوزه و دانشگاه را شعار می دهیم هنوز هم این موضوع از سوی دانشگاه و حوزه جدی گرفته نشده است.
اقدامات در راستای وحدت حوزه و دانشگاه اشتباه بوده است
وی تاکید کرد: اقداماتی هم که در این زمینه صورت گرفته اقدامات اشتباهی بوده یعنی ما یک مسیر را اشتباه رفته ایم، اول باید تبیین و درک درستی از مساله داشته باشیم اگر ما نتوانیم وحدت حوزه و دانشگاه را درست تبیین کنیم و رویکرد درستی اتخاذ کنیم، نمی توانیم به هدف برسیم.
فعالیت های صورت گرفته در راستای وحدت حوزه و دانشگاه شعار زده است
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه شهید بهشتی افزود: متفکران حوزه و دانشگاه باید تخصصی روی این موضوع کار کنند، هیچ وقت به نظر من کار تخصصی در این زمینه صورت نگرفته، کارهایی که در این حوزه صورت گرفته شعارزده است.
اعضای شورا هیچ کدام وحدت حوزه و دانشگاه را کار اصلی خود نمی دانند
وی افزود: یک شورای عالی انقلاب فرهنگی را درست کرده اند، افرادی از حوزه و دانشگاه حضور دارند ولی هیچ کدام این را، کار اصلی خود ندیده اند و این باعث شده این جریان آسیب ببیند بعد از مدتی یا فراموش می شود یا به مسیر دیگر منحرف می شود که می بینم این انحراف درحال رخ دادن است.
یک تصویر کاریکاتوری از سیستم وحدت حوزه و دانشگاه ارائه می شود
وی ادامه داد: باید اول رویکردها را اصلاح کنیم، در ریل گذاری درست و متناسب با نیازهای نظام اسلامی جلو برویم، حوزه می خواهد سنتی حرکت کند و دانشگاه می خواهد مدرن حرکت کند و یک تصویر کاریکاتوری از سیستم وحدت حوزه و دانشگاه ارائه می شود هیچکدام از ارکان و اعضا با هم هماهنگی ندارند.
برنامه های حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه شهید بهشتی در راستای وحدت حوزه و دانشگاه
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه شهید بهشتی یادآورشد: حوزه علوم اسلامی دانشگاه شهید بهشتی در بحث وحدت حوزه و دانشگاه برنامه هایی دارد، این حوزه دانشجویی می تواند یکی از روش های تحقق این موضوع باشد ما تلاش کرده ایم مبانی اسلامی را در بحث رویکردها داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما یک بحث داریم تحت عنوان «جهاد علمی فکری و فرهنگی»، در این برنامه از ظرفیت حوزه و دانشگاه استفاده کردیم و هدف گذاری را انجام داده ایم.
صدیقی پاشاکی افزود: یعنی به دوستان دانشجو مبانی و رویکرد را می دهیم، حوزه عمل دانشجویان ما متناسب با اسلام و مبانی اسلامی و اهدافی که نظام پی می گیرد است و متناسب با این، حوزه عملکردی را تعریف می کنیم.
باید وحدت حوزه و دانشگاه را در مقام عمل پیاده کنیم
وی یادآورشد: به نظرم اصلی ترین موضوع همین است که ما بتوانیم وحدت حوزه و دانشگاه را در مقام عمل پیاده کنیم نمی خواهم ادعا کنم عالی کار کرده ایم، ما در ابتدای کار هستیم به طور حتم اشباهاتی داریم ولی به عنوان شروع کار، استارت بدی نیست.