در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۴۵۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۵
احتمالا برای شما هم پیش آمده که بهانه گیری های کودک، شما را کلافه کند. در این مطلب به برخی عوامل بروز و راهکارهای مقابله با این رفتار اشاره می کنیم.

به گزارش خبرگزاری دانا آیا شما هم از آن دسته والدینی هستید که کودکتان هنگام پرخاشگری ، خودش را به زمین می اندازد؟ داد و فریاد راه می اندازد و پا بر زمین می کوبد؟ تقریبا اکثر والدین با چنین رفتارهایی از کودک مواجه هستند.
ممکن است این رفتارها از نظر شما شرم آور و بسیار بد تلقی شوند، اما با کمی صبوری از جانب شما قابل حل هستند. استراتژی های نظم و انضباط می تواند به فرزند شما کمک کند تا متوجه شود حتی اگر اتفاقی خلاف میل او باشد، نباید باعث شود قشقرق و داد و فریاد راه بیاندازد.

دلایل بداخلاقی کودکان چیست؟

وقتی کودکان سعی می کنند با پرخاشگری و بروز خشونت به خواسته هایشان برسند و نهایتا به آن نمی رسند، معمولا اعتراض خودشان را از طریق رفتارشان نشان می دهند. 
کودکی که بلد نیست چگونه باید احساسات منفی خودش را از قبیل عصبانیت، اندوه و ناراحتی مدیریت کند، معمولا با پرتاب کردن اشیا، ناراحتی خودش را تخلیه می کند. پرتاب کردن و فریاد زدن آنها این پیام را به والدین می دهد که باید به او کمک کنند.
دلیل دیگر این مدل رفتارهای کودکان این است که می خواهند کنترل همه چیز را در دست بگیرند. هدف آنها این است که به شیوه خود عمل کنند و امیدوار باشند که با فریاد زدن شما را مجبور می کنند طبق خواسته او عمل کنید.


چگونه مانع بروز پرخاشگری  کودک شویم؟

اگرچه نمی توان مانع فریاد زدن ها و بهانه گیری های  کودک شد، اما بعضی اقدامات را می توان در جهت جلوگیری از بروز این رفتارها انجام داد.
زمانی که کودک دچار تنش می شود به او دقت کنید. آیا کودک خسته و یا گرسنه است؟ اگر چنین است، اجازه دهید کودک یک چرت بزند یا یک میان وعده سالم میل کند. احتمالا بعد از یک استراحت کوتاه یا صرف یک میان وعده، رفتار بهتری از خود نشان خواهد داد.
گاهی ایجاد این تنش ها نتیجه انتظارات نابجای کودک است. به عنوان مثال اگر کودک شما همراه پدربزرگ و یا مادربزرگش به خرید می رود و هر مرتبه برای کودک مطابق خواسته او خرید می کنند، کودک از شما نیز چنین انتظاری دارد.
آموزش های قبلی می تواند برای کودکانی که خواسته های واقع بینانه ای دارند، مفید باشد.
قبل از رفتن به فروشگاه برایش توضیح دهید چه انتظارات و خواسته هایی می تواند داشته باشد. مثلا بگویید: " ما فقط برای خرید مواد غذایی یه فروشگاه می رویم."
قبل از ورد به شرایط جدید، قوانینی را تعیین کنید.
خوب است که به فرزند خود روش های مدیریت احساسات را نشان دهید. کودک توسط این آموزش ها یاد می گیرد بجای آنکه از خود کج خلقی نشان بدهد، احساساتش را بیان کند.

اگر فرزندتان در فروشگاه، برای خرید یک چیز خاص پا بر زمین می کوبد، به بهانه گیری هایش بها ندهید و برایش خریداری نکنید. این باج دادن ها برای اتمام بهانه گیری های کودک، به طور موقت خوب است و باعث آرام شدنش می شود‌ اما در طولانی مدت به فرزند شما این حس را القا می کند که برای به دست آوردن خواسته هایش می تواند به زور و بهانه گیری متوسل شود.


کودکان را برای مدیریت احساساتشان تشویق کنید.


زمانی که فرزند شما رفتار مناسبی از خود نشان می دهد، از رفتارش تشکر کنید. او را بخاطر مدیریت صحیح احساساتش تشویق کنید و به رفتار خوبش اشاره کنید. اگر قبل از رفتن به فروشگاه با هم قول و قرار گذاشتید که هیچ چیز اضافه تری از لیست خریداری نمی کنید و فرزندتان طبق خواسته شما عمل کرد، یک خوراکی مورد علاقه اش را به او پاداش دهید. اگر نمی توانست تا پایان خرید صبر کند، هر چند دقیقه یکبار پاداش را به او یادآوری کنید.
این تکنیک ها از بروز بسیاری از رفتارهای نادرست کودک جلوگیری می کند.

پیامدهای منفی بداخلاقی و بهانه گیری های کودک را به او هشدار دهید!

قطعا بهانه گیری های کودک، عواقب منفی را در پیش خواهد داشت، اگر این پیامدها را به او هشدار دهید، احتمالا کمتر دچار این چالش می شوید.
نادیده گرفتن رفتار کودک، می تواند یک چالش عالی برای کاهش این تنش ها باشد. تصور کنید کودک شما داد و فریاد راه می اندزد، اما شما به او توجهی ندارید، قطعا داد و فریاد زدن بدون جلب توجه برای کودک جذابیت خاصی ندارد. در چنین مواقعی برای اینکه بی توجهی خود را نسبت به کودکتان نشان دهید می توانید مسیرتان را تغییر دهید، وانمود کنید که چیزی نمی شنوید و طوری رفتار کنید که انگار صدای داد و فریاد کودک اصلا شما را آزار نمی دهد.
گاهی ایجاد یک تنوع هم می تواند به بهتر شدن اوضاع کمک کند. ممکن است کودک شما از ماندن در فروشگاه خسته شده باشد، می توانید او را به ماشین ببرید. از همسرتان بخواهید به تنهایی خرید را ادامه بدهد یا زمانی که کودک آرام شد به فروشگاه برگردید.
مطمئن باشید مانند سایر رفتارهای کودکان، شما تنها والدینی نیستید که این رفتار کودک را تحمل می کند، بسیاری از والدین درگیر همین موضوع هستند.
محققان ۳۳۰ مادر و کودک را مورد مطالعه قرار دادند‌. به این نتیجه رسیدند که اکثر این پرخاشگری ها حدود سه دقیقه طول می کشد.


کلام آخر:


بهانه گیری و کج خلقی در اکثریت قریب به اتفاق کودکان وجود دارد. تکنیک های ذکر شده را برای آرام کردن کودک به کار ببرید‌، قاعدتا اگر با نتایج مثبتی مواجه شدیدشدید، بروز این مدل پرخاشگری ها از سمت کودک باید کمتر شده باشد.
ضمن اینکه کودک باید روش مقابله با احساسات خودش را یاد بگیرد . سعی کنید روش های مناسب بیان احساسات را به کودک آموزش دهید. مطمئنا در طول زندگی بارها و بارها برایش مفید خواهد بود.

پریسا تاج، گروه ترجمه خبرگزاری دانا 
ارسال نظر