در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۴۶۴۱۱
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۳
یک روانشناس درباره علت خشمگین بودن برخی از نوجوانان، توضیحاتی داد.
به گزارش خبرگزاری دانا، علیرضا عابدین روانشناس بالینی ، درباره علت خشمگین بودن برخی از نوجوانان، اظهار کرد: خشم یک احساس طبیعی برای حفظ سلامت است که، به دلیل  عدم ارضای نیاز افراد ایجاد می‌شود.

این روانشناس بیان کرد: وقتی وضعیت در معادلات رفتاری میان فردی یا بین فردی تغییر می‌کند، بازخورد‌ها و پاسخ‌های معمول همیشگی کارایی خود را از دست میدهند و به فرد احساس درماندگی دست می‌دهد و سپس خشم بروز می‌کند.

وی با بیان اینکه نوجوان برای شکل دهی به هویت منسجم و یکپارچه خود نیاز به تعامل سازنده با سنت‌ها و هنجار‌های محیط بیرونی، والدین، جامعه و نسل قبلی دارد تا با خواسته‌های نوین خود درآمیزد، افزود: نوجوان در نتیجه همین تعامل و کشمکش ساخته می‌شود اما در بسیاری از فرهنگ‌ها، نوجوان در برابر رسیدن به خواسته‌هایش با تعارض و اضطراب روبرو می‌شود.

عابدین ادامه داد: در این نوع فرهنگ‌ها، نسل قبلی بجای تسهیل برای شکل‌گیری هویت سالم در نوجوان از طریق تعامل و گفتمان، مانع رشد نوجوان می‌شوند چراکه ترس از دست دادن کنترل و قدرتشان را دارند.

این روانشناس اضافه کرد: این نوع برخورد باعث شده که  نوجوان عصبانی و پرخاشگر شود و همین امر پیامد‌های خود را از نوع بحران ایجاد می‌کند همچنین می‌توان گفت که معمولا به علت قدرتمندتر بودن نسل قبلی نوجوان مجبور است خشم خود را جابجا کرده و یا غیر مستقیم و منفعلانه در جا‌های دیگر مثلا در قالب رفتار‌های بزهکارانه تخلیه کند.

وی ادامه داد: همچنین گاهی اوقات نوجوانان خشم خود را درونی سازی کرده و به داخل خودش فرو می‌برد که در چنین موقعیتی نوجوان در حالت درمانده در خود فرو می‌رود چرا که در صورت اعتراض کردن، از رفتار تلافی جویانه والدین می‌ترسد و یا  به دلیل نشان دادن خشم به والدین خود و بزرگتر‌های جامعه احساس گناه می‌کند.



ارسال نظر