بیشتر افرادمبتلا به پرکاری تیروئید دچار علائمی مانند اضطراب، تپش قلب، لرزش، عدم تحمل گرما تعریق زیاد، تندخویی و زود رنجی، کمبود ید در بدن، کاهش وزن با وجود اشتهای طبیعی یا افزایش یافته و تغییرات خلق و خو می شوند.
این عارضه با نشانه هایی مانند افزایش تعریق ، لاغری، اسهال ، تپش قلب ،ضعف و خستگی در عضلات، شانه ها ران ها و قسمت نشیمنگاه، افزتیش فشار خون بیرون زدگی چشم ها از حدقه، اختلال اشتها، خشکی پوست ، ریزش مو و ابرو، مشکلات خواب، بی قراری ، لرزش دست ها و در خانم ها اختلالات قاعدگی و در آقایان ناتوانی جنسی بروز پیدا میکند .
گاهی اوقات ممکن است در افراد مسن ممکن است علائم خیلی واضح نباشد و فقط کمی کاهش وزن بی قراری و ضعف و بی حالی دیده شود .
راهکارهای درمان پر کاری تیروئید در طب سنتی :
مبتلایان به پرکاری تیروئید باید از مواد غذایی با طبع سرد و تر در رژیم غذایی خود استفاده کنند
- ماساژ گلو و اطراف آن با روغن هایی مانند گل بنفشه، نیلوفر و گل سرخ
- مبتلایان به این عارضه باید ساعات خواب خود را تنظیم کنند، به طوری که از ساعت ۱۰ شب بخوابند و حدود ۵ صبح از خواب برخیزند.
- مصرف خاکشیر، خرفه و تخم شربتی به مبتلایان به پرکاری تیروئید پیشنهاد میشود.
- از خوراکیهای مفید برای افراد دچار پرکاری تیروئید میتوان به توت خشک، برگه زردآلو، میوههایی مانند هلو و آناناس، سیب، گریپ فروت و لیموشیرین و سبزیهایی مانند کلم بنفش، کلم بروکلی و شلغم، انواع جوانهها، انجیر، زیتون، بذر فرنجمشک، گلاب، حبوباتی مانند نخود، تخم کدو حلوایی و قارچ اشاره کرد.
- مبتلایان به این عارضه برای رفع مشکل خود میتوانند کف دستها و پاها را با حنا ماساژ دهند.
- مبتلایان به پرکاری تیروئید باید از مکملهایی مانند ویتامین D۳، امگا ۳ و زینک (روی) در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
دمنوشی مفید برای رفع پرکاری تیروئید
اشخاص دچار پرکاری تیروئید برای رفع مشکل خود میتوانند هر یک ازگیاهان تخم گشنیز، بابونه، سنبلالطیب، بهارنارنج و بادرنجبویه را به نسبت مساوی با هم ترکیب و این مخلوط را نیم کوب یا پودر کنند، سپس یک قاشق غذاخوری از ترکیب نیم کوب شده یا یک قاشق مرباخوری از مخلوط پودر شده را به همراه چهار تا پنج لیوان آب در قوری بریزند و صبر کنند تا این ترکیب دَم بکشد، مبتلایان به این عارضه میتوانند روزانه سه لیوان از این دمنوش را میل کنند.