فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی ؛ اعتماد به نفس ، یکی از اساسی ترین مولفه هایی است که توانایی ها و استعداد افراد را رشد می دهد و کمبود آن می تواند زمینه ساز بروز آسیب ها و اختلالات فراوانی را فراهم کند.
پژوهشگران ، دوران کودکی را مهم ترین زمان شکل گیری و تقویت اعتماد به نفس هر فرد می دانند.
به عبارتی دیگر ، تقویت اعتماد به نفس قدرت رویارویی با چالش های مهم زندگی را درکودکان افزایش می دهد و آنان را در شناخت توانایی ها و مهارت هایشان یاری می کند.
چه راهکارهایی برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان می شناسید ؟
خانواده ، اصلی ترین اجتماعی است که اعتماد به نفس را در وجود کودکان ایجاد می کند و رشد می دهد.
والدین با ایجاد محیطی پذیرا و مطبوع و صمیمی در خانواده ، موجبات دستیابی کودکان به درک روشنی از خود و احساسات شان را فراهم می کنند.
حفظ احترام کودکان ، رفتاری مؤدبانه با آنان داشتن ، نظر خواهی از آنان و ارتباطی واقع بینانه و معنی دار برقرار کردن ، شرکت دادن آنان در گفتگو و تصمیم گیری ها و محول کردن مسئولیت به آنان از جمله راهکارهایی است که اعتماد به نفس کودکان را پرورش می دهد.
برقراری ارتباط مؤثر با همسالان و.بهبود مهارت های اجتماعی یکی دیگر از عواملی است که تأثیرات چشمگیری در پرورش اعتماد به نفس کودکان برجای می گذارد.
محققان براین باورند که : اعتماد به نفس، انعطاف پذیری و قدرت مواجه با مشکلات را در افراد تقویت می کند.
افراد دارای اعتماد به نفس ، درک و نگرشی مثبت نسبت به توانایی های خود دارند و مشکلات زندگی آنان را مأیوس و ناامید نمی کند.
چه عواملی اعتماد به نفس کودکان را کاهش می دهد؟
براساس تحقیقات انجام شده ، کودکانی که از کمبود اعتماد به نفس رنج می برند با عدم پذیرش از سوی خانواده و اطرافیان مواجه می شوند.
محققان ، رفتارهای تند ، عدم توجه و محبت ، تمسخر ، انتقاد کردن ، تحقیر ، مقایسه ، تهدید ، بزرگنمایی خصلت های منفی و توقعات و انتظارات نابجا را از جمله عوامل کاهش دهنده اعتماد به نفس کودکان می دانند.
کمبود اعتماد به نفس در کودکان با علائمی همراه است؟
ابراز عصبانیت ، ترس از طرد شدن در روابط اجتماعی ، خودستایی ، گزافه گویی شدید درباره توانمندی های خود و خودداری از پذیرش خطراتی که با تجارب جدید همراه است ، همه از آثار و علائمی است که در کودکان فاقد اعتماد به نفس مشاهده می شود.