در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۴۸۳۴۶
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۹
آموزش مهارت های زندگی به کودکان، از جمله آموزش هایی است که باید والدین هرچه زودتر به کودکان خود یاد بدهند
پریسا تاج، خبرگزاری دانا، گروه ترجمه ؛ آموزش مهارت های زندگی به کودکان، از جمله آموزش هایی است که باید والدین هرچه زودتر به کودکان خود یاد بدهند. اما بسیاری از بچه ها تا قبل از اینکه به سن نوجوانی برسند، نحوه برخورد با بسیاری از مسائل را بلد نیستند. اما بهتر است آموزش این مسائل را زودتر شروع کنید، در ادامه این مطلب به ده مهارتی که باید کودکان یاد بگیرند اشاره می‌کنیم: 

۱- مهارت تصمیم گیری

قدرت تصمیم گیری درست، یکی از ابتدایی ترین مهارت هایی است که بچه ها باید یاد بگیرند. برای آموزش این مهارت، از تصمیم گیری های کوچک و جزئی باید شروع کرد. 
شکلات وانیلی یا کاکائویی؟ 
جوراب آبی یا زرد؟
ماشین بازی یا قطار بازی؟ 
از انتخاب این موارد جزئی شروع کنید و تصمیم را به عهده فرزندتان بگذارید. وقتی کودک به سن ۶- ۷ سالگی برسد، میتوان با او درباره نتایج و پیامدهای تصمیم هم صحبت کرد. که هر تصمیم و انتخاب چه تأثیری می‌تواند داشته باشد؟

در مراحل مختلف تصمیم گیری، به آنها کمک کنید تا گزینه ها را ارزیابی کنند، جوانب مثبت و منفی را بسنجند و بعد تصمیم نهایی را بگیرند. 


۲- رعایت بهداشت و سلامت

این مورد، یکی از مهم ترین مواردی است که هرچه از سنین پایین تر اجرا شود، بهتر است. دوش گرفتن، مسواک زدن، شستن دست ها، تعویض لباس زیر، مجموعه کارهایی هستند که لزوما هر بچه ای باید یاد بگیرد. 
شاید لازم باشد یک جدول تنظیم کنید و از کودک بخواهید بعد از انجام هرکدام از امور شخصی بهداشتی، آن را علامت بزند. 
به مرور زمان این عادت ها در ذهن کودک نهادینه می‌شوند، و کودک خود را ملزم به انجام آنها می‌داند. شما هم می‌توانید بعد از رسیدن کودک به این مرحله، جدول را از بین برنامه هایتان حذف کنید. 

۳- مدیریت زمان

قطعا همه والدین از اهمیت مدیریت زمان اطلاع دارند. بد نیست اگر این موضوع را به عنوان یک مهارت به فرزندان خود هم بیاموزند. 
مدیریت زمان، نه تنها نقش مهمی در مشخص کردن زمان مناسب برای انجام کارها دارد، بلکه به کودک کمک می‌کند تا از لحظه بیدار شدن تا خوابیدن، همه چیز را دقیق و به موقع انجام دهند‌. 


۴- آماده کردن یک وعده غذایی 

بله! تهیه غذا هم یکی از مواردی است که باید به کودک آموزش دهید. قطعا منظور این نیست که از کودک انتظار کباب کردن جوجه ها را داشته باشید، اما مقدماتی را می‌توان به آنها آموخت. 
مثلا به یک کودک پنج، شش ساله می‌توان درست کردن ساندویچ را آموزش داد‌، و از کودکان بزرگتر توقع داشت که چگونگی کار با مایکروفر را بلد باشند. اگر فرزندتان در زمینه آشپزی اعتماد به نفس پیدا کند،به مرور زمان می‌شود کارهای بیشتری را از او انتظار داشت. کارهایی مثل آماده کردن ساندویچ، انتخاب پخت غذاهای سالم، پختن حرفه ای تر غذاها البته با نظارت بزرگترها و به طور کلی، آشپزی را در برنامه روزانه اش جای می‌دهد. 

۵- مدیریت اقتصادی

مدیریت اقتصادی مساله ای است که حتی بزرگترها هم با آن مشکل دارند. پس چه بهتر که آموزش این موضوع را از کودکی شروع کنید تا کودک با مشکلات کمتری مواجه شود. 
به فرزندان خود مدیریت مالی موثر یاد دهید تا آنها بتوانند یاد بگیرند که چگونه پس انداز کنند و به موقع خرج کنند‌.

۶- تمیز کردن 

معمولا برای والدین راحت تر است که تمام وظایف خانه داری را خودشان انجام دهند. اما بهتر است به بچه ها یاد بدهید خودشان هم برای تمیز کردن خانه کمک کنند. سعی کنید از کارها و وظایف ساده تر شروع کنید، مرتب کردن تخت خواب، شستن ظرف ها و گردگیری. 
علاوه بر اینها، مسئولیت مرتب کردن اتاق شخصی شان را هم به عهده بگیرند. مثلا اگر اسباب بازی هایشان در تمام خانه پخش می‌شوند، آنها را جمع آوری کنند. 
شاید برنامه ریزی روزانه هم ایده بدی نباشد.
یک برنامه روزانه برای انجام کارهای خانه تنظیم کنید و طبق برنامه پیش بروید.

۷- مقایسه قیمت هنگام خرید 

حتما شما هم بارها و بارها درخواست کودکتان را برای خرید شکلات، اسباب بازی، تنقلات، لباس و بسیاری چیزهای دیگر شنیده اید. که همین الان و در لحظه چیزی را طلب می‌کنند. 
ممکن است شما هم با این درخواست ها مواجه شده باشید و با قیمت بالای کالای مورد نظر رو به رو شوید. کافی است همان موقع یک جستجوی ساده در اینترنت انجام دهید و برای فرزندتان توضیح دهید که مشابه کالای مورد نظر در بقیه فروشگاه ها با قیمت مناسب تر و احتمالا کیفیت بهتری ارائه می شود. 
البته گاهی هم ممکن است همان فروشگاه بهترین قیمت و کیفیت را داشته باشد. 
اما مهم این است که بچه ها یاد بگیرند خرید آگاهانه ای داشته باشند. قیمت ها را مقایسه کنند تا بتوانند صرفه جویی کنند، و بتوانند کالای باکیفیتی را انتخاب کنند. 

۸- سفارش دهی در رستوران

والدین معمولا تمایل دارند در رستوران و کافی شاپ ها، خودشان به جای کودک سفارش بدهند تا کارها سریع تر و آسان تر پیش برود. اما باید بدانید سفارش کودک توسط خودش به ایجاد اعتماد به نفسش نیز کمک می‌کند. 
بعضی از رستوران ها منوی کودک را با تصویر مربوطه ارائه می‌دهند تا کودک بتواند از روی تصویر، سفارش بدهد. 


۹- آماده شدن

کودکان معمولا خودشان می‌توانند لباس هایشان را بپوشند. اجازه بدهید این کار را خودشان انجام دهند. 
می‌توانید برای کودک زمان تنظیم کنید و با کوک کردن ساعت یا تنظیم آلارم موبایل به او نشان دهید که در زمان محدودی باید حاضر شود. 

۱۰- تعمیر وسایل منزل

بچه ها همیشه دوست دارند حضور موثری در خانه داشته باشند. سعی کنید با سپردن تعمیرات سبک و راحت به آنها، حس موثر بودنشان را به آنها نشان دهید. 
تعویض رول دستمال توالت، تخلیه سطل زباله و کارهای مشابه، از جمله کارهایی هستند که بچه ها می‌توانند انجام دهند. 


ارسال نظر