نازنین دادور، خبرگزاری دانا، سرویس سلامت؛ بیماری های قلبی عروقی (Cardiovascular Diseases) یکی از رایجترین مشکلات سلامت در افراد دارای تشخیص دیابت میباشند -بهویژه دیابت نوع دو. بهنحوی که بر اساس برخی مطالعات علمی 65% از افراد دارای تشخیص دیابت نوعی از مشکلات قلبیعروقی را در طول زندگی خود تجربه میکنند -بهطور کلی نرخ این بیماریها در افراد دارای تشخیص دیابت تا دو برابر بیشتر از نرخ بروز آن در افراد فاقد تشخیص دیابت میباشد.
افراد دارای تشخیص دیابت نوع دو میبایست اهمیت ویژهای به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی بدهند، زیرا (جدا از اینکه این بیماریها علت اول فوت این افراد میباشند) گردش ضعیف خون در بدن منجر به افزایش احتمال بروز عوارض ثانویه دیابت (مانند رتینوپاتی یا چشم دیابتی و آسیب به پاها) میشود. در ادامه به این موضوع پرداخته شده است که چرا دیابت موجب افزایش احتمال بروز مشکلات قلبیعروقی میشود و مهمترین روشهای پیشگیری از آنها کداماند.
در این زمینه دکتر بابک شریف کاشانی، متخصص قلب و عروق و رئیس بخش قلب بیمارستان مسیح دانشوری درباره ارتباط بیماری دیابت با مشکلات قلبی و عروقی اظهار داشت: از مدتها قبل عامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی در افراد مبتلا به دیابت شناخته شده بود، ولی علیرغم این مسئله درمانهای دیابت به صورتی بود که سبب کاهش عوارض قلبی عروقی بیماران نمیشد. بر همین اساس پزشکان همیشه تاکید بر پیشگیری از ابتلا به دیابت داشتهاند.
وی در حاشیه رویداد اینکرتین سامیت (INCRETIN SUMMIT) که به کوشش شرکت نوو نوردیسک پارس و با حضور نزدیک به هزار نفر از اساتید و متخصصان حوزه سلامت داخلی و خارجی بهصورت مجازی برگزار شد، تشریح کرد: در حال حاضر نیز همچنان به اصل پیشگیری توجه داریم، ولی خوشبختانه دستهای از داروهای جدید به بازار داروهای کشور عرضه شدهاست که سیر بیماریهای قلبی عروقی و نارسایی قلب را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش میدهد.
دکتر شریف که عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز هست، ادامه داد: این داروهای جدید نه فقط قند بیمار دیابتی را کنترل میکند بلکه عوارض این بیماری مانند مشکلات قلبی و عروقی را کاهش میدهد. داروهای موردنظر خوشبختانه در کشور در دسترس است و نمونه های داخلی و خارجی آن وجود دارد. دست پزشکان متخصص غدد و قلب و عروق برای تجویز این داروها باز است ولی مشکل در این زمینه، تحت پوشش نبودن داروهاست که باید اقدامات لازم در این راستا توسط مسئولان مربوطه و سازمانهای بیمهگر صورت گیرد.
رئیس بخش قلب بیمارستان مسیح دانشوری اظهار کرد: گروههای درمانی همیشه از گروههای بیمهگذار جلوتر هستند و در صورتی که این داروهای موردنظر تحت پوشش بیمه قرار گیرند نتایج موثری جهت کمک به بیماران به همراه دارد. داروهای جدید درمان دیابت تاثیر بسیار مثبت و فراتر از انتظاری در کاهش مشکلات قلبی و عروقی در میان بیماران دیابتی دارند که توجه به این موضوع توسط دستاندرکاران مربوطه بسیار حائز اهمیت است. امیدوارم هرچه زودتر این مسئله محقق شود.