در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۱۸۹۴
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۳
نویسنده: فاطمه سادات زاهدی
اعتماد به نفس یعنی توانایی و باورهای ذهنی درست و مهارت در انجام کاری، یعنی خودباوری در زمینه‌ای خاص، برای مثال فردی درزمینه‌ی نواختن گیتار مهارت بالایی دارد و در آن حس اعتماد به نفس بالایی می‌کند همان فرد ممکن است در زمنیه ی فروشندگی به‌شدت دچار کمبود اعتماد به نفس شود.

فاطمه سادات زاهدی، کارشناس ارشد مشاوره؛ خبرگزاری دانا، اعتماد به نفس یعنی توانایی و باورهای ذهنی درست و مهارت در انجام کاری، یعنی خودباوری در زمینه‌ای خاص، برای مثال  فردی درزمینه‌ی  نواختن گیتار مهارت بالایی دارد و در آن حس اعتماد به نفس بالایی می‌کند همان فرد ممکن است در زمنیه ی فروشندگی به‌شدت دچار کمبود اعتماد به نفس شود.

و در ادامه با 6 تکنیک جهت افزایش اعتماد به نفس آشنا می‌شویم. 
1-خود را با دیگران مقایسه نکنیم.
همیشه به یاد داشته باشیم که انسانها با هم متفاوت اند. دلیلی ندارد که همه ما توانایی های یکسانی داشته باشیم و کارهای مشابهی انجام دهیم. اگر سعی کنیم که خود را با هر کسی که سر راهمان قرار می گیرد مقایسه کنیم، خیلی زود از خودمان خسته و دلسرد خواهیم شد و دیگر قدرت انجام کاری را نخواهیم داشت.
2-خود را دست کم نگیریم.
سعی کنیم که ارزش خود را به عنوان یک انسان کشف کنیم. دلیل نمی شود که اگر کسی از ما خوشش نیامد و ما را فرد جالبی تصور نکرد، تصور همه مردم این باشد. اگر کسی از ما خوشش نیامد اصلاً ناراحت نشویم، مشکل خودش است نه ما. چون افراد زیادی هستند که ما را دوست می دارند و برایمان ارزش قائل اند.

3-فهرستی از کارهایی که انجام داده ایم و در آنها موفق بوده ایم تهیه کنیم.
سعی کنیم روی کارهایی که در آن موفق بوده ایم متمرکز شویم؛ اما اگر چنین چیزی در سابقه کاریمان پیدا نکردیم اصلاً ناراحت نباشیم. شاید پشت این همه ناتوانی لبخندی نهفته باشد و قدرتی باشد که بتواند باعث خنده دیگران شود و یا حتی شاید توانایی در ما وجود داشته باشد که هنوز کشفش نکرده ایم. سعی کنیم لیستی از کارهای انجام شده مان تهیه کنیم. مهم نیست که کوتاه یا بلند باشد. با اینکه حتی ممکن است نتوانیم فکرش را بکنیم اما همین کارها می تواند اعتماد ما را دوباره به خودمان جلب کند.
4- سر خود را بیشتر گرم کنیم .
سعی کنیم تفریحاتی برای خود درست کنیم که به آنها علاقه داریم. ممکن است به کتاب خواندن علاقه مند باشیم، یا به باشگاه برویم یا هر کار دیگری...هر چه زمان بیشتری به انجام کارهای مورد علاقه مان اختصاص دهیم، کمتر وقت برای سرزنش خود و متاسف شدن برای خودمان خواهیم گذاشت؛ اما مسئله مهم تر این است که این کار باعث می شود که ما احساس مفید بودن کنیم و این به ما هدف می دهد.
5- با افراد مثبت نشست و برخاست کنیم.
گاهی اوقات بودن در جمع افرادی که از خودمان هم دلسردتر و افسرده تر هستند، بیشتر به ضررمان خواهد بود. حتی اگر تنها باشیم بیشتر به نفعمان خواهد بود تا با آنها. به جای چنین افرادی سعی کنیم با افرادی مراوده کنیم که می توانند ما را باانگيزه و شاد کنند. اگر دور و اطرافمان را از دوستان نزدیک و خانواده پر کنیم که ما را قبول دارند، می تواند سبب شود که ما هم خودتان را قبول داشته باشیم.

6-در جلسات روانشناسی شرکت کنیم .
امروزه درمان های زیادی برای این مشکل پیشنهاد می شود. مجمع های بسیاری هم برای این منظور تشکیل می شود. به افرادی که دارای اعتماد به نفس پایین هستند توصیه می شود که در این جلسات روانشناسی شرکت کنند چون بسیار موثر بوده است. کتاب ها و نوارهای زیادی هم در این زمینه ارائه می شود. جلسات گروه درمانی بسیار به افزایش اعتماد به نفس و خود باوری کمک می‌کند.

ارسال نظر