فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت ؛ میگرن نوعی اختلال سردرد است که با تنوعی از تغییرات عصبی و گوارشی مشخص می شود.
این درد اغلب اوقات به صورت درد ضربان دار یک طرفه ای ظاهر شده و در ابتدا به صورت خفیف و کم کم بر شدت آن افزوده می شود.
علائم
سردرد های شدید ،حالت تهوع و استفراغ ، حساسیت به نور ، بی حالی ، اختلال در گفتار ، بیزاری از بوها ، نور هراسی و تعرق از جمله علائمی است که در این بیماران دیده می شود.
با توجه به اینکه در هنگام حملات میگرنی ، برخی از بیماران قدرت تحمل نور را ندارند ، استراحت و پناه بردن به محل تاریک می تواند درد شان را بهبود بخشد.
برخی از بیماران هم مجبورند از یک شبانه روز تا چند روز متوالی این درد راتحمل کنند.
به گفته ی پزشکان ، این بیماری در کودکان غالبا با حملات درد شکم، اختلال حرکت و اختلالات خواب خودرا نشان می دهد.
علل
میگرن می تواند با کاهش سطح سروتونین یا تغییراتی در آن به وجود آید.
بررسی ها نشان می دهد عواملی چون گرسنگی ، تغییر در آب و هوا ، خستگی ، استرس های روانی ، تغییرات هورمونی ، سابقه ی خانوادگی ، نور های درخشان و شدید و مصرف برخی دارو ها( مثل قرص های ضد بارداری و داروهای متسع کننده ی عروقی) می توانند در بروز میگرن نقش داشته باشند.
در عین حال برخی از روانشناسان ، استرس را علت اصلی میگرن می دانند.
به علاوه اینکه منشأ میگرن در بسیاری از زنان ، علاوه بر معده ، ارتباط مستقیم و اساسی با رحم و بیماری های رحمی دارد و درمان آن بدون مداوای بیماری های مذکور امکان پذیر نیست.
درمان میگرن از نگاه طب سنتی
معده ، مهم ترین اندامی است که می تواند زمینه را برای ابتلا به میگرن آماده کند.
بعد از معده ، عوامل عصبی از قبیل استرس ، بی خوابی ، محیط پرنور و پر سر و صدا ، کم خونی ، فشارخون و امثال آن به عنوان عوامل ثانویه ی این بیماری محسوب می شوند.
تحقیقات نشان می دهد اغلب بیماران چنانچه از شدت درد دچار حالت استفراغ شوند ، درد شان تسکین می یابد.
به همین دلیل تجویز داروهای درمان کننده ی میگرن بر اساس معده و مشکلات مزاجی آن ، موفقیتی باورنکردنی در درمان میگرن ارائه می کند.
هم چنین خونگیری را باید درمان موثری برای این بیماری دانست که به وسیله ی حجامت یا زالو درمانی انجام می شود.
دارو درمانی
فراموش نکنید که هیچ دارویی نسبت به دیگر داروها ارجحیت ندارد و اثر قطعی از هیچ کدام از آن ها مورد انتظار نیست. ضمن اینکه نباید از عوارض جانبی داروها صرف نظر کرد.
امروزه برای درمان میگرن از ترکیبی از مسکن ها و داروهای ضد التهاب از قبیل آسپرین ، ایبوبروفن ، نایروکسن و استامینوفن استفاده می شود که ممکن است در صورت مصرف بیش از اندازه ، تشدید سردرد ، ایجاد زخم های گوارشی و یا دیگر مشکلات گوارشی را به دنبال داشته باشد.