فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ غم و اندوه یکی از عمیق ترین احساساتی هستند که همه ی ما ممکن است بارها و بارها در طول زندگی و به درجات مختلفی آن را تجربه کرده باشیم. با وجود اینکه کنار آمدن با این احساس کار سخت و دشواری است ، اما غم و اندوه جزء جدایی ناپذیر زندگی هرکدام از ما محسوب می شود که ممکن است با اشکال مختلفی با آن مواجه شویم.
عوامل مختلفی چون از دست دادن عزیزان ، بیماری ، تغییرات هورمونی ، شکست های تحصیلی ، شغلی ، طلاق و..می توانند در ایجاد این احساس در ما نقش ایفاء کنند ، اما آنچه مهم است پذیرفتن و کنار آمدن با این احساس است.
راهکارهایی برای کنار آمدن با غم و اندوه
از دیگران کمک بخواهید
با وجود اینکه احساس تنهایی یا تمایل به تنها بودن در زمان سوگواری کاملا طبیعی است ، اما کمک اعضای خانواده ،دوستان و اطرافیان میتواند مارا از نقطه ی اندوه و ناراحتی به سمت تسکین و آرامش حرکت دهد.
از خود مراقبت کنید
غالبا اندوه و غم می تواند به مشکلاتی چون اختلالات خواب ، کاهش اشتها و بی رغبتی به فعالیت های روزانه منجر شود و سلامت جسم و روح تان را تحت تأثیر قرار دهد. پس سعی کنید با ورزش کردن ، رژیم غذایی سالم و خواب کافی از خود مراقبت کنید.
در هنگام ناراحتی تصمیمات مهم نگیرید
غم و غصه می تواند توانایی تصمیم گیری درست و منطقی را از شما سلب کند. بنابراین تا رفع ناراحتی و رسیدن به آرامش ، تصمیمات مهم و سرنوشت ساز خودرا به تأخیر بیندازید یا با افراد قابل اعتماد مشورت کنید.
اعتماد به نفس داشته باشید
باور کنید که اوضاع بهتر می شود و احساسات منفی با گذر زمان کمتر خواهند شد.
علایق تان را دنبال کنید
بازگشت به فعالیت های مورد علاقه و دنبال کردن آن ها می تواند موجب خوشحالی و بازگشت مجدد تان به زندگی شود.
با این احساس کنار بیایید
شاید برای مدتی کوتاه بتوانید این احساس را در خود سرکوب کنید ، اما در طولانی مدت نمی توانید از بروز آن جلوگیری کنید. پس درد هایتان را بپذیرید و آن هارا بیان کنید. به یاد داشته باشید که غم و اندوه حل نشده می تواند به عوارضی چون افسردگی ، اضطراب و استرس و پرخوری تبدیل شود. پس از بروز ندادن غم و اندوه خود اجتناب کنید.