در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۴۹۱۹
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۰
بر طبق تحقیقات و مطالعاتی که صورت گرفته مشخص شد روروئک از نظر روانی برای کودک از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا زمانی‌که کودک می‌تواند به‌وسیله‌ی روروئک بایستد و حرکت کند احساس اعتماد به نفس و شادی را تجربه‌ می‌کند.
پردیس تاج، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛ والدین زمانی‌که اولین قدم زدن‌های فرزندشان را مشاهده می‌کنند بسیار هیجان زده می‌شوند و روشن است که مشاهده‌ی اولین قدم‌های فرزند علاوه بر اینکه لذت‌ بخش و شیرین است هیجان انگیز نیز می‌باشد. از این منظر والدین برای اینکه این رویای شیرین را محقق سازند زمانی‌که قصد خرید سیسمونی را برای فرزند دارند روروئک را جزء جدایی‌ناپذیر می‌دانند. از گذشته تا کنون، روروک اختلاف نظرهایی را بین متخصصین به‌وجود آورده است زیرا برخی از آن‌ها بر فواید و برخی دیگر بر مضرات تاکید می‌کنند.

بنابراین لازم است قبل از خرید آن به مضرات و فواید آن توجه داشته باشید.
 طبق تحقیقات و مطالعاتی که صورت گرفته مشخص شد روروئک از نظر روانی برای کودک از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا زمانی‌که کودک می‌تواند به‌وسیله‌ی روروئک بایستد و حرکت کند احساس اعتماد به نفس و شادی را تجربه‌ می‌کند.
اما باید بدانید که زمانی‌که کودک با روند طبیعی بزرگ می‌شود و راه رفتن را بدون استفاده از روروئک می‌آموزد به مراتب بیشتر از کودکانی که از روروک استفاده می‌کنند از نظر عضلانی پایدارتر هستند و اعتماد به نفس و قدرت ذهنی بیشتری دارند.

از جمله فواید روروک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- روروئک از دیدگاه والدین به خصوص مادران تنها وسیله‌ای است که کودک می‌تواند با کمک آن راه رفتن را آموزش ببیند.

۲- با توجه به اینکه بر روی جلوی روروئک، انواع اسباب بازی موزیکال قرار دارد بنابراین مادران گمان می‌کنند که می‌تواند یک وسیله‌ی سرگرمی مناسب برای فرزند باشد و تا ساعت‌ها می‌تواند کودک را سرگرم کند.
 
۳- بعضی از این محصولات قابلیت تبدیل به واکر و راکر را دارند. از این لحاظ برای کودکان لذت بخش است.

نمی‌توان مضراتی را که استفاده از روروئک به دنبال دارد را نادیده گرفت. به طور کلی والدین نباید در راه رفتن فرزند عجله داشته باشند زیرا این امر می‌تواند مشکلات غیر قابل جبرانی را به همراه داشته باشد.

مشکلات و مضرات استفاده از روروئک شامل چه مواردی هستند؟


۱- کودکان به طور معمول در سن یازده‌ماهگی تا سیزده ماهگی به راه می افتند. متخصصین معتقد هستند باید کودک، روال طبیعی فیزیولوژیکی خود را طی کند و سپس در زمان مناسب راه برود.
اگر پدر و مادر کودک را تشویق به راه رفتن زودتر از سن فیزیولوژیکی کنند به قسمت‌های دیگر بدن تاثیر منفی بر جای می‌گذارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به تاثیرات منفی که بر روی ساق و ران کودک می‌گذارد اشاره کرد.

۲- زمانی که ستون فقرات نوزادان کامل می‌شود خود نوزاد سعی خواهد کرد خودش را بلند کند استفاده از روروک‌ها قبل از تشکیل کامل ستون فقرات نوزادان در سنین بزرگسالی ممکن است به کمر درد و زانو درد منجر شود.

۳- روروک، راستایی مفاصل کودک را تحت تاثیر قرار می‌دهد. زمانی که کودک از روروک استفاده می‌کند تنها می‌تواند پنجه پا را بر روی زمین قرار دهد و اگر ارتفاع روروک به خوبی تنظیم نشود کودک یاد می‌گیرد که روی پنجه راه برود در نتیجه به مرور زمان روی حالت کودک تاثیر منفی بر جای می‌گذارد.

۴- اگر کودک قبل از اینکه چهار دست و پا راه برود، روروک در اختیار او قرار بدهید در سیستم عصبی کودکتان اختلال ایجاد کرده‌ایید و این اختلال در سنین بالاتر خود را نشان می‌دهد.

۵- یکی از مهم‌ترین خطراتی که روروک به دنبال دارد خطرات ناشی از روروک است. کودک زمانی‌که در روروک می‌باشد ممکن است سرعت داشته باشد و همین کار سبب پرت شدن کودک است به خصوص اینکه اگر نزدیک پله‌ای باشد یا به پریز برق دسترسی داشته باشد. صدمات جبران ناپذیری را به خود وارد می‌کند.

۶- کودکان، موجوداتی کنجکاو هستند و پیوسته به دنبال کشف دنیای پیرامون هستند. بر طبق تحقیقات انجام شده مشخص شد که کودکانی که از روروک استفاده می‌کنند کمتر از دیگر کودکان روی زمین به دنبال چیزی می‌گردند و قوه بینایی و میدان دیدشان محدودیت پیدا می‌کند.


۷- مطالعات نشان می‌دهد رشد هوشی کودکانی که روی روروک می‌نشینند نسبت به همسالانشان کندتر است و مدت زمان بیشتری طول می‌کشد برای اینکه بتوانند روی زمین بخزند، بشینند و راه بروند.


والدین باید بدانند که هر مرحله از زندگی فرزندشان نیاز به صبوری دارد و بنابراین برای راه رفتن کودک نباید عجله داشته باشید تا زمان مناسب راه رفتن کودک فرا برسد.
به جای عجله کردن می‌توانید برای او انگیزه ایجاد کنید.
یکی از راه‌هایی که می‌توانید برای کودکتان انگیزه ایجاد کنید، قرار دادن اسباب بازی در فاصله‌ای دور از دسترس او می‌باشد.
او را تشویق کنید تا خود را به اسباب بازی برساند.
راه دیگر این است که پدر یا مادر کمی دورتر روی پا به صورت نیم‌خیز بایستد و آغوشش را برای بغل کردن کودک باز کند تا کودک خودش را به آنها برساند.


ارسال نظر