فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ تشویق کردن ، قوی ترین ابزاری است که والدین می توانند از طریق آن عزت نفس کودکان شان را تقویت کنند و سلامت روح و روان آنان را ارتقاء بخشند. محققان براین باورند که تشویق کردن می تواند رفتارهای مثبت کودکان را تقویت و بدرفتاری های آنان را تضعیف نماید.
تشویق مؤثر چه مزایایی دارد؟
تقویت عزت نفس
افزایش پشتکار
تداوم رفتارهای خوشایند
افزایش انگیزه های درونی
امیدوار کردن کودک
بهبود سلامت روان
انواع تشویق کردن
روش کلامی
تشویق کلامی کودکان یکی از مهم ترین و مؤثر ترین شیوه های تشویقی است که می تواند عزت نفس و اعتماد به نفس کودک را تقویت کند. این شکل از تشویق به انرژی و هزینه ی بالایی نیاز ندارد و می تواند بارها و بارها انجام شود.
روش تفریحی
.فراموش نکنید که بسیاری از کودکان از وظایف خاص یا بازی های مختلف بیشتر لذت می برند تا دریافت جایزه. پس سعی کنید از تفریحاتی استفاده کنید که برای کودکان فرح بخش و لذت بخش باشد.
روش مادی
با دادن جایزه به کودکان می توانید آن ها را تشویق کنید ، مخصوصا برای کودکانی که قادر به تشخیص خوب و بد نیستند ، دادن جایزه و پاداش مادی می تواند در اصلاح رفتار آنان مؤثر باشد.
روش احساسی
یکی از انواع تشویق کودکان ، تشویق احساسی است که می تواند تأثیر بسیاری بر روح و روان کودک بر جای گذارد. در آغوش گرفتن ، تماس چشمی ، نوازش کردن ، لبخند زدن و بوسیدن از جمله روش هایی هستند که می توان با آن ها محبت را به کودکان تزریق کرد.
بهترین تشویق برای کودکان چیست ؟
سعی کنید با توجه به رفتاری که کودک تان انجام می دهد و بر اساس علایقی که دارد ، پاداش مناسب را برای او در نظر بگیرید. ابتدا باید از انگیزه ها و مشوّق های بیرونی شروع کنید ، سپس به فرزندتان اجازه دهید که به انگیزه های درونی دست یابد و بدون نیاز به تشویق ، رفتاری را از سر دوست داشتن و علاقه انجام دهد.
مثال هایی برای استفاده مناسب از تشویق
چگونه اعتماد خودرا به فرزندان نشان دهیم؟
از رفتارت خوشم آمد.
تورا می شناسم ، مطمئن هستم می توانی آن را خوب انجام بدهی.
مطمئنم می توانی به تنهایی تصمیم بگیری ، اما اگر کمک لازم داشتی من حاضرم به شما کمک کنم.
مایلم نظر تورا در مورد .....بدانم.
چگونه اهمیت سخت کوشی را به فرزندان خود نشان دهیم ؟
اگر همچنان به کارت ادامه بدهی ، به احتمال زیاد موفق خواهی شد.
چگونه نقاط قوت فرزندان مان را به آن ها نشان بدهیم ؟
به نظر می رسد در این کار خیلی تلاش کرده ای.
ببین چقدر پیشرفت کرده ای.
چگونه مسئولیت پذیری را در کودکان به وجود آوریم؟
بسته به میل شماست.
اگر مایل باشی ، می توانی خودت تصمیم بگیری.
مطمئن هستم تصمیم خوبی خواهی گرفت.