فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ، خبرگزاری دانا؛ یکی از علل اختلافات زناشویی دخالت اطرافیان در زندگی است . معمولا دخالت در هیچ شکلی از آن ، حتی خیرخواهانه ، از سوی زوج های جوان پذیرفته نیست و تأثیر بدی در زندگی آنان به جا میگذارد .
برخی از مهم ترین علل دخالت خانواده همسر عبارتند از :
*وجود اختلاف و درگیری
*مردسالاری و نقش پررنگ بزرگ تر ها در خانواده
*عدم اعتماد به مهارت های مدیریت زندگی
*فاش کردن اسرار زندگی زناشویی
*عدم آشنایی زوج های جوان با مهارت های مدیریت زندگی و درخواست خود آنان
*وابستگی عاطفی به والدین نداشتن استقلال مالی
*زندگی در کنار خانواده همسر
روش های جلوگیری و مقابله با دخالت اطرافیان در زندگی مشترک
محرک نباشید
زمانی که برای هر امر کوچکی از دیگران کمک و مشاوره میخواهید ، به آنها این احساس را میدهید که من نمیتوانم زندگیم را اداره کنم .
گرفتن مشورت راصرفاً به مواردی محدود کنید که ضروری است . این به آنها نشان میدهد که باید استقلال شما را درک کنند و فقط در مواردی که مایل هستید به کمک شما بیایند .
فاصله خود را حفظ کنید
حفظ ارتباط دوستانه همراه با احترام برای جلوگیری از دخالت اطرافیان در زندگی مشترک مهم است . شما همواره باید فاصله ای را در ارتباطات خود حفظ کنید . صمیمت بیش از حد حریم ها را از بین میبرد و مرز استقلال را نامشخص میکند .
حفظ حریم به این معنی نیست که با کسی قهر کنید ، بدخلقی کنید یا دیدار نداشته باشید . فاصله ی دیدارها باید معقول و به نحوی باشد که به زمان و برنامه های زندگی شخصی شما آسیب نزند . ارتباط نیز باید همراه با محبت و احترام باشد .
بی خیال نباشید
شما نباید جواب هرچیزی و هر عملی را بدهید . با واکنش تند نشان دادن ریسک دعوا و دلخوری از سوی خانواده همسر و همسر را به جان میخرید . این اصلاً به نفعتان نیست . چه کسی حوصله دعوا دارد ؟ پس گاهی وانمود کنید که نشنیده اید و از آن عبور کنید . در مواردی نیز میتوانید صرفاً لبخندی بزنید و موضوع بحث را عوض کنید .
قبول کنید ، اما کار خودتان را انجام دهید
یکی از دیگر استراتژی های راحت شدن از دخالت اطرافیان در زندگی مشترک این است که بگویید چشم ، اما کار خودتان را انجام دهید . البته ، تکرار مدام این کار باعث میشود آنها بیشتر از قبل به خودشان اجازه دخالت بدهند . به خصوص اگر متوجه نشوند که شما راه خودتان را رفته اید . پس از این استرانژی فقط در موارد معدود استفاده کنید .
اختلافاتتان را با کسی در میان نگذارید
حریم خصوصی خانه شما باید تنها بین شما دو نفر ( و فرزندان ) باقی بماند . در حفظ این حریم و اطلاعات خصوصی تفاوتی بین خانواده همسر و خانواده ی خودتان وجود ندارد . زمانی که هرکسی را از اختلافات درون خانوادگی خود باخبر میکنید ، به او این اجازه را داده اید که شما را قضاوت کند و برای شما راهکار تجویزکند .