در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۱۳۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۷
با توجه به توصیه پزشکان، شهروندان باید هرچه سریعتر نسبت به دریافت واکسن کرونا اقدام کنند تا این بیماری منحوس دیگر مجالی برای گرفتن جان عزیزان ما نداشته باشد.
به گزارش خبرگزاری دانا، زمان زیادی از لحظه شماری برای تولید، تامین و تزریق واکسن کرونا نگذشته است؛ روزهایی که بیماران و همراهانشان به شدت درگیر بیماری بودند و عنوان می‌کردند ایکاش واکسنی بود تا به این درد دچار نمی‌شدند.

بیمارانی که چشم به دستان پزشکان و متخصصان دوخته بودند و برای یک لحظه زندگی با مرگ سرو کله می‌زدند.
روزانه حدود ۸۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در ایران جان خود را از دست می‌داد و ویروس نوظهور ناجوانمردانه می‌تاخت و جان می‌گرفت.
اینک با تلاش دانشمندان و پژوهشگران ایرانی و خارجی واکسن تولید شده و در اختیار مردم قرار گرفته است؛ چیزی که پیش بینی می‌شد رویا باشد به حقیقت پیوسته است.

با این وجود عده‌ای که واجد شرایط دریافت واکسن از طرف وزارت بهداشت تشخیص داده شده‌اند در برابر واکسینه شدن مقاومت می‌کنند.

ولی این افراد باید عبرت بگیرند، از  سهل انگاری در تزریق واکسن که برخی افراد را به شدت به کرونا مبتلا کرد و تا مرز مرگ رفتند و برخی هم جان باختند از این رو این افراد باید جوانب امر را در نظر بگیرند چراکه پشیمانی سودی ندارد.

در این بین شایعاتی هم مبنی بر فوت افراد دریافت کننده واکسن و دچار شدن به عوارض سخت آن در جامعه منتشر شده که در بروز این وضعیت و دوری از واکسن تاثیر داشته است.
یکی از شهروندان دزفولی در این باره می‌گوید: برای ارتقای سطح ایمنی جامعه و مصون نگه داشتن خانواده‌ام از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ اقدام به تزریق واکسن کردم.

مسعود داج نظرات برخی مسوولان را در دامن زدن مردم به شایعات تاثیرگذار دانست و ادامه داد: کشورهای مختلف چند واکسن علیه کرونا تولید کرده‌اند ضمن اینکه واکسن تولید داخل هم عرضه شده و شهروندان برای حفظ سلامت خود می‌توانند از این واکسن‌ها استفاده کنند.

محمد مرادی یکی دیگر از شهروندان دزفول نیز با انتقاد از بی‌توجهی برخی افراد برای تزریق واکسن بیان کرد: هیچ تفاوتی ندارد چه واکسنی استفاده کنیم زیرا نحوه کار یکی است و فقط تولیدکنندگان متفاوت هستند.

وی ادامه داد: هرکس مکلف به تزریق واکسن است و برای حفظ جان خود، خانواده و جامعه‌اش باید مسولیت پذیر باشد.
برخی شهروندان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا کرونا و واکسیناسیون را یک بازی سیاسی می‌دانستند حال آنکه این ویروس منحوس همچنان روزانه حدود ۲۰۰ نفر را به کام مرگ می‌کشاند و هیج شوخی و بازی سیاسی در کار نیست.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، از حدود سه هفته پیش روند نزولی شیوع کرونا در دزفول آغاز شده ولی نمی‌توان گفت بیمار بستری در بیمارستان بزرگ وجود ندارد.
علی قمیشی وضعیت کرونا در دزفول  را اضطراری نمی‌داند ولی می‌گوید باید از این فرصت برای تامین منابع و لوازم مورد نیاز استفاده کنیم تا اگر با خیز مجدد بیماری مواجه شدیم آمادگی لازم را برای مقابله با آن داشته باشیم.
به گفته او پیش از این با خیز سنگین بیماری کووید ۱۹ مواجه بودیم که با همت و مجاهدت کادر درمان و با کمترین خسارت از آن عبور کردیم. 
هفت مرکز واکسیناسیون در دزفول فعال است که باید ۳۵۰ هزار نفر جامعه هدف را در دزفول واکسینه کنند با این اوصاف باید  ۷۰۰ هزار دُز واکسن برای این جمعیت تزریق شود.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول تاکنون حدود ۵۵ درصد جامعه هدف در شهرستان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که حدود ۳۰ درصد این آمار دُز دوم را نیز دریافت کرده‌اند. 
وی پوشش واکسیناسیون کرونا در روستاها را کمتر ارزیابی کرده و امیدوار است حداقل ۷۵ درصد جمعیت هدف واکسن بزنند تا ایمنی نسبی در جامعه حاصل شود. 
در حال حاضر واکسن کرونا به میزان لازم در شهرستان دزفول تامین شده و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد؛ نیروهای بهداشت و جهادی آموزش لازم را دیده‌اند و پای کار هستند.
همه چیز مهیا است تا مردم روند واکسیناسیون را طی کنند؛ به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول درصورت همکاری مردم تا آبان ماه پروژه واکسیناسیون در دزفول تکمیل و ایمنی مورد انتظار حاصل می‌شود.

 او می‌گوید: طبق بررسی‌های انجام شده، استقبال کم مردم از واکسن در مناطق روستایی به دلیل بعد مسافت بوده که باعث شده برخی افراد ضرورتی برای دریافت واکسن احساس نکنند به  همین دلیل برای برداشتن این مانع، تمام مراکز واکسن تجهیز و برای خانه‌های بهداشت روستاها نیز واکسن تهیه شد.

قمیشی با بیان اینکه برای مناطق سخت گذر تیم‌های سیار در نظر گرفته شده تا بهانه‌ای برای فرار از واکسن نداشته باشند، ادامه داد: اتوبوس آمبولانس نیز برای برخی روستاها در نظر گرفته شده و پزشک نیز مستقر شده است.
به گفته او هنوز واکسیناسیون خانه به خانه در دستور کار وزارت بهداشت قرار نگرفته زیرا واکسن‌ها نسبت به حرارت حساس هستند ولی اگر احساس نیاز شود این نوع واکسیناسیون نیز انجام می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: برای تامین سلامت جامعه، واکسیناسیون دانش آموزان متولدین ۸۵ به بالا نیز آغاز شده و شهروندان می‌توانند با  ثبت نام در سامانه نسبت به دریافت واکسن اقدام ‌کنند.
هنوز واکسن تک دُزی وارد کشور نشده و به گفته قمیشی واکسنی که تاییدیه جهانی نداشته باشد تزریق نخواهد شد.
سرپرست مرکز بهداشت دزفول نیز با تاکید بر ضرورت تشویق مردم و اطلاع‌رسانی برای واکسیناسیون می‌گوید: در حال حاضر افراد بالای ۱۲ سال می‌توانند در دزفول واکسن تزریق کنند.
محمدعلی شفیعی نیز استقبال مردم از واکسیناسیون را کمتر از قبل اعلام کرد و ادامه دد: این افراد دلایل مختلفی برای تزریق نکردن واکسن بیان می‌کنند.
وی ادامه داد: پیش از این افراد سالمند و بازنشسته واکسن دریافت می‌کردند ولی در حال حاضر جوانان و میانسالان که نیروی کار هستند و گرفتاری و مشغله کاری دارند باید برای واکسن اقدام کنند، همین امر ممکن است یکی از دلایل کاهش استقبال افراد جامعه از تزریق واکسن باشد ضمن اینکه برخی افراد جوان تصور می‌کنند به کرونا مبتلا نمی‌شوند لذا  احتیاجی به تزریق واکسن ندارند.
به گفته سرپرست مرکز بهداشت دزفول، تاکنون افزون بر ۲۸۰ هزار دُز واکسن در دزفول تزریق شده که ۱۸۰ هزار نفر دُز اول و ۱۹۴ هزار نفر دُز دوم را دریافت کرده‌اند.
شفیعی بیان کرد: کمبودی از نظر تعداد واکسن و مراکز واکسیناسیون در دزفول وجود ندارد و فضای استاندارد برای این امر فراهم شده است؛ مراکز روستایی نیز به اتوبوس آمبولانس مجهز شده‌اند و اتوبوس آمبولانس به مراکز کمتر برخوردار نیز اعزام می‌شود.
به نظر می‌رسد با وجود فراهم شدن شرایط و امکانات، کنترل کرونا در دزفول نیازمند همت مردم است و افراد جامعه باید خود را مسوول حفظ سلامت خود و جامعه بدانند و با تزریق واکسن خود را در برابر ویروس مقاوم کنند.
ریشه کنی کرونا جز با همکاری جمعی مردم و تلاش روزافزون مسوولان برای افزایش امکانات و تجهیزات محقق نخواهد شد.
دزفول در شرایط نارنجی کرونایی قرار دارد.

ارسال نظر