فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ شاید شما هم در اطرافتان افرادی را دیده باشید که خودرا لایق تشویق و تأیید دیگران ندانسته و از پذیرفتن موفقیت ها و توانمندی های خود بیزاری می جویند. در علم روانشناسی به چنین وضعیتی ، سندروم ایمپاستر یا خود ویرانگری گفته می شود.افراد مبتلا به این سندروم اعتماد به نفس پایینی دارند و از شکست خوردن هراس دارند. از پیشرفت های خود احساس لذت نمی کنند و دیگران را فراتر از توانایی های خود می دانند. اگر شما هم می خواهید تا با این افراد بیشتر آشنا شوید ، با ما همراه باشید:
مهم ترین علائم خودویرانگری
عدم رضایت شغلی
افراد مبتلا به این سندروم ، احساس خرسندی نسبت به شغل شان ندارند و ممکن است احساس کنند که به اندازه ی کافی به چالش کشیده نمی شوند . در عین حال ، ترس از شکست یا کشف ، آن ها را از جست و جو چیز های تازه و پذیرفتن مسئولیت های اضافی باز می دارد.
انکار موفقیت
این افراد غالبا هیچ احساسی نسبت به موفقیت های خود نداشته و موفقیت و توانمندی خودرا به عوامل بیرونی ، شانس و طلسم نسبت می دهند.
ترس از برآورده کردن انتظارات
بسیاری از افراد مبتلا به سندروم ایمپاستر از پذیرفتن مسئولیت های اضافی اجتناب می کنند و همواره می ترسند که همکاران و سرپرستانشان از آن ها بیش از حد انتظار داشته باشند.
چگونه چرخه ی خود ویرانگری را بشکنیم ؟
افکار منفی خودرا تحت نظر بگیرید
وقتی در موقعیت های بالاتر قرار می گیرید ، با خودتان چه حرف هایی می زنید ؟ نسبت به خود چه نظری دارید ؟
یک قلم و کاغذ بردارید و تمام افکار منفی خودرا در آن یادداشت کنید. بهترین زمان برای انجام این کار درست همان وقتی است که درحال خودویرانگری هستید. در این هنگام باید جریان سیال ذهن تان را زیر نظر بگیرید و هر فکر و باور منفی نسبت به خودرا در کاغذ یادداشت کنید.
افکار خودویرانگر را به چالش بکشید
بعد از شناخت افکار منفی و کشف رفتارهای خود ویرانگر ، اکنون زمان آن فرارسیده است که درون خودرا بکاوید ، باورهای خودرا زیر و رو کنید و برای انجام رفتارهای خود ویرانگرتان یک استدلال قوی بیاورید.
رفتارهای جدید را جایگزین کنید
حالا وقت آن رسیده است که باورهای منفی خودرا تغییر دهید و آن ها را به مسیر درست بکشانید. سعی کنید برای رفتارهای خود ویرانگرتان جایگزین مناسبی پیدا کنید. وقتی این باورها و رفتارهای جدید دست در دست مهارت ها و توانایی هایتان بدهند ، به وضعیت روحی و روانی مناسبی دست پیدا می کنید.
ارتباطات اجتماعی تان را تقویت کنید
برقراری ارتباط با دیگران شمارا در بررسی واقعیت قرار می دهد و از منفی نگری دور می کند.
دستاوردها و پیشرفت هایتان را در ذهن مرور کنید
دستاوردها و نقاط قوت خودرا یادداشت کنید. به تمام دستاورد های خود نگاهی دقیق بیندازید و بپذیرید که موفقیت تان ناشی از تلاش و پشتکار خودتان هست نه عوامل دیگر.