در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۷۵۹۸
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
دبیر مهرواره " هوای نو "گفت: «هوای نو» نگاه بلند به هیئت در دهه‌های آینده دارد و متناسب با نیاز‌های آن دوران، خود را طراحی می‌کند.
به گزارش خبرگزاری دانا وحید ملتجی به معرفی این مهرواره و بخش‌های مختلف آن پرداخت و گفت: «هوای نو» نگاه بلند به هیئت در دهه‌های آینده دارد و متناسب با نیاز‌های آن دوران، خود را طراحی می‌کند و به این سمت می‌رویم که هیئت ‎ها آماده شوند تا در سال‌های آینده به روزتر باشند و بخصوص در حوزه مسائل اجتماعی بیشتر ورود کنند.
وی گفت: مهرواره «هوای نو» بزرگترین رویداد حوزه هیئت‌ها و تشکل‌های دینی کشور است که امسال، سال اول برگزاری آن است و امیدواریم هرسال استمرار داشته باشد و به یک مرجع تبدیل شود که بتواند بهترین‌های حوزه هیئت و تشکل‌های دینی را به عموم مردم معرفی کند.
ملتجی اظهار داشت: از مهمترین اهداف مهرواره هوای نو، این است که هیئت‌ها را به سمتی ببرد که آغوششان را خیلی بازتر از این که الان هست کنند؛ یعنی عموم مردم ایران مخاطبشان باشند، نه فقط بخشی از مردم که حوزه هیئت را درک کرده‌اند و از آن استفاده می‌کنند. ما، چون اعتقادمان این است که هیئت یکی از امن‌ترین حوزه‌ها در خصوص مسائل اجتماعی بخصوص در زمینه تربیت هست، بنابراین باید هیئت‌ها فضایی را ایجاد کنند که همه مردم با سلیقه‌های مختلف بتوانند از فضای هیئت استفاده کنند.
ملتجی افزود: بخشی از این مهرواره هم مربوط به مردم است که امیدواریم به کمک رسانه‌ها بتوانیم برای مردم تشریح کنیم که از این فضا چگونه استفاده کنند. «هوای نو» یک نگاه بلند نسبت به دهه‌های آینده دارد و متناسب با نیاز‌های آن دوران، خود را طراحی می‌کند و به این سمت می‌رویم که هیئت‎ها آماده شوند تا در سال‌های آینده بروزتر باشند و بخصوص در حوزه مسائل اجتماعی بیشتر ورود کنند. البته سابقه هیئت‌ها اینچنین بوده، اما ممکن است گاهی در برخی دوره‌ها به مسائل آیینی بسنده کرده باشند، اما در شرایط کرونا در کنار تهدیدی که وجود داشت فرصتی ایجاد شد که هیئت‌ها بتوانند این ظرفیتشان را بروز دهند و شاید یکی از پیشروترین گروه‌های اجتماعی بودند که توانستند بر اساس شرایط روز، نیاز جامعه را تشخیص دهند و برطرف کنند. درواقع، چون هیئت‌ها ذاتشان مردمی است به همین جهت مانایی آن‎ها زیاد است.
دبیر مهرواره هوای نو با بیان اینکه ما در این مهرواره، دنبال این هستیم که عموم مردم با هیئت بیشتر آشنا شوند، گفت: به تجربه ثابت شده که خانواده‌هایی که فرزندان آن‎ها با هیئت در ارتباط هستند در حوزه تربیت و آموزش و مهارت‌های زندگی حتما جلوتر از خانواده‌های دیگر هستند.
وی در ادامه با اشاره به دلیل نامگذاری مهرواره هوای نو با این عنوان افزود: دلیل استفاده از عنوان مهرواره، این است که یک نگاه محبت‌آمیز عمومی به همه هیئت‌هایی که فعالیت می‌کنند، دارد. فعلا به دنبال این نیستیم که بگوییم این هیئت اول و دیگری دوم است. مهرواره به دنبال این است که با نگاه پرمهر و عطوفت، هیئت‌هایی که فعالیت و برنامه‌های بهتری دارند و کار خلاقانه‌تر دارند معرفی کند و درمورد «هوای نو» هم ما فرهنگ را مثل هوا می‌دانیم. همه جا هوا هست و اگر لحظه‌ای نباشد، زندگی به خطر می‌افتد و و هوا بودن به این دلیل است که حوزه، حوزه فرهنگ و فراگیر است.
ملتجی اضافه کرد: هیئت‌ها مثل درختی که هوا را تصفیه می‌کنند در هر نقطه جغرافیایی که هستند هوای فرهنگی آن منطقه را تصفیه می‌کنند و همه تشکل‌های دینی می‌توانند در این مهرواره شرکت کنند.
وی به معرفی بخش‌های مهرواره پرداخت و گفت: مهرواره هوای نو امسال سه بخش دارد، یکی بخش هیئت‌هاست که ۱۷ رشته دارد. دیگری ستایشگری است که امسال رشته مدیحه‌خوانی را دارد و دیگری کتاب هیئت که هر رشته، هیئت داوران خود را دارد و از افرادی هستند که در آن عرصه شناخته شده اند و از این هفته انتخاب بهترین آثار را شروع کرده‌ایم و تا ۲۰ روز آینده ادامه دارد و اوایل اسفندماه مراسم اختتامیه را داریم که آوردگاه اصلی آنجاست و یک دسته از برگزیدگان، هیئت‌ها هستند که برای هیئت‌ها جوایز بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که به هیئت تعلق می‌گیرد و برای نفرات برتر هم جوایز ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. جوایز معنوی دیگر هم وجود دارد که متعاقبا اعلام می‌شود.
دبیر مهرواره هوای نو افزود: در هر بخش این مهرواره چند رشته جنبی وجود دارد. مثلا هیئت‌هایی که در زمان کرونا فعال بودند و کار‌های خلاقانه انجام دادند یا در حوزه نسل حسینی کار‌های ویژه انجام داده‌اند و در زمینه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی کار‌های متفاوت دارند ویژه دیده می‌شوند.
وی تصریح کرد: رشته‌ها متفاوت از کلیشه‌های رایج است، چون هوای نو برای آینده طراحی می‌شود و به نوعی در چهل ساله دوم انقلاب بازتعریف می‌شود. مثلا هیئت ‎هایی که در حوزه نوجوانان یا بانوان کار‌های متفاوت تری را انجام داده‌اند و یا در زمینه هنر اقدامات ویژه دارند و یا هیئت ‎هایی که از طریق رسانه‌های مختلف برنامه‌های خود را پیش می‌برند، حتی اگر هیئت‌هایی هستند که در یک روستا برای دختران و پسران جوان کار خاصی انجام می‌دهند، دیده می‌شوند.
علاقه ‎مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از روند برگزاری و رویداد‌های مهرواره «هوای نو» به صفحه مجازی @havayenoo مراجعه کنند و از طریق وب سایت havayenoo.ir در جریان آخرین اخبار این مهرواره قرار گیرند.

انتهای پیام/
ارسال نظر