در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۸۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴
در حاشیه سفر رئیس جمهور به قم صورت گرفت؛
در حاشیه سفر رئیس جمهور به قم، وزیر اقتصاد و دارایی با اساتید حوزه اقتصاد مقاومتی دیدار و تبادل نظر کرد.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از دانشگاه قم، در ابتدای این مراسم که در تالار اندیشه دانشگاه قم برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین عسکر دیرباز رییس دانشگاه قم ضمن بزرگداشت ۹ دی، آنرا روز بصیرت و کورکردن چشم فتنه توسط ملت شریف ایران دانست و گفت: در زمینه اقتصاد اسلامی قبل از انقلاب اسلامی هم تلاش‌هایی شده بود لکن به برکت انقلاب اسلامی تلاش و کوشش‌ها در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی دست یافت.

وی افزود: امروز در دانشگاه و حوزه قم، اساتید صاحب تالیفات ارزنده‌ای داریم، که انشاالله با استفاده از این ظرفیت بتوانیم گام‌های بلند در مسیر تحقق و تثبیت اقتصاد اسلامی برداریم.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر سعید فراهانی فرد با گرامی داشت یاد شهید آیت الله محمدباقر صدر بنیانگذار اقتصاد اسلامی، به ظرفیت های حوزه اقتصاد اسلامی در قم اشاره و عنوان کرد: حوزه علمیه ظرفیت بالای علمی را دارا است، امروز در حوزه به موضوعات روز نیز پرداخته شده که از جمله آن موضوعات اقتصادی است؛ همچنین مراکز آموزشی و پژوهشی متعدد نظیر موسسه امام خمینی، پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه مفید و جامعه المصطفی ظرفیت بسیار مطلوبی در پژوهش در حوزه اقتصاد اسلامی را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه کتاب ‎ های فراوانی در حوزه اقتصاد اسلامی از سوی علوم دانشگاهی و حوزوی نگارش شده است، عنوان کرد: مرکز انجمن اقتصاد اسلامی و راهبری مقاومت اقتصادی تشکیل شده است و در انجمن نیز مباحث نظری و کاربری اقتصاد مقاومتی مطابق فرمایش مقام معظم رهبری مطرح شده است.

مشاور وزیر اقتصاد در حوزه اقتصاد اسلامی با اشاره به اینکه متاسفانه در سال‌های اخیر اقتصاد بر مبنای اقتصاد مقاومتی مغفول واقع شده است، مطرح کرد: امیدواریم در دولت جدید مشکلات موجود در این راستا برطرف شود و مسئله‌ای که سال‌ها مغفول مانده است در بدنه اجرایی کشور مورد توجه قرار گیرد.

در این جلسه اقتصاددانان اسلامی بر محورهایی از قبیل مخالفت با حذف ارز ترجیحی، سیاست‌های شوک درمانی در اقتصاد، استفاده از ظرفیت اقتصاد اسلامی برای پیشبرد سیاست‌های اقتصادی نظام، نهادسازی در اقتصاداسلامی با تمرکز بر مسئله عدالت و اقتصاد مقاومتی تاکید کردند.

در ادامه و پس از طرح نقدها و پیشنهادات اساتید اقتصاد اسلامی، دکتر سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در سخنانی عنوان کرد: سیاست ‎ گذاری اقتصادی دولت‌ها ناشی از نگاه و رویکرد تیم اقتصادی دولت‌ها شامل رییس جمهور، مشاوران، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس بانک مرکزی است، بنابر این گرچه هرکدام باید مسئولیت خود را بپذیریم، لکن در یک فضای گفتمان همگرا تصمیمات اخذ می شود.

وی با بیان اینکه ثمرات عملکرد چهارماهه دولت در حوزه اقتصادی از این پس دیده خواهد شد، افزود: طی سال‌های اخیر امور سیاست‌های اقتصادی در حالت انتظار و عدم تعیین تکلیف باقی مانده بود که در این چهار ماهه وقت دولت صرف این امور شد. با این حال دولت توانسته حرکت نقطه‌ای قیمت‌ها به درجه ای از ثبات و کاهش برساند.

دکتر خاندوزی اضافه کرد: بودجه ۱۴۰۱ یکی از گام هایی است که کمک می کند سال آینده فضای کسری بودجه و پیامدهای آن کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: کارهای اصلاحی در نقطه شروع است و زمانی که به نتیجه برسد بسیاری از خواست‌های به حق مردم پاسخ داده خواهد شد.

وزیر اقتصاد و دارایی در پایان خطاب به اساتید حوزه اقتصاد اسلامی عنوان کرد: در حوزه اصلاح سیاست‌های اقتصادی کشور از موضع مسئولانه و راهگشا ورود پیدا کنید، دست سیاست گذاران خالی است، ما در وزارت اقتصاد از پیشنهادات قابل دفاع برای سیاستگذاران در راستای مقاوم شدن اقتصاد ایران استقبال می‌کنیم، پیشنهاداتی که به اصلاح عینیت‌های ناکارآمد در اقتصاد و تبدیل به امور کارآمد بینجامد.

انتهای پیام/

ارسال نظر