در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۸۴۰۹
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۹
در رویداد دوشنبه‌های استارت‌آپی تیم‌های فناور علاوه بر ارائه سامانه‌ای برای ردیابی خودرو، شبیه‌ساز اتاق عمل مبتنی بر واقعیت مجازی را نیز به سرمایه‌گذاران معرفی کردند.

به گزارش خبرگزاری دانا در رویداد دوشنبه‌های استارت‌آپی حوزه اینترنت اشیاء که امروز به صورت مجازی در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، ۸ تیم و شرکت ایده‌های خود را در این زمینه‌ ارائه کردند که به این شرح است:

هوشمندسازی تجهیزات

علی رحمانی از محققان طرح هوشمندسازی تجهیزات با بیان اینکه در این رویداد محصول یکپارچه‌سازی تجهیزات را ارائه دادیم، گفت: کاربران در حوزه هوشمند سازی به راهکارهای ساده نیاز دارند، به گونه‌ای که بتوانند بدون دغدغه فنی از تجهیزات بهره مند شوند.

وی ادامه داد: ما در این طرح سامانه یکپارچه‌سازی هوشمندسازی را ارائه کردیم که شامل دو بخش هاب و هسته IOT است و از طریق آن کاربران امکان دریافت یکپارچه سرویس‌های اینترنت اشیاء را دارند.

پلتفرم هوشمند تعمیر و نگهداری تجهیزات

محمد امین صادقی، مدیر عامل یکی از شرکت‌ها یکی از چالش‌های صنعت سردخانه را بازرسی و بررسی دوره‌ای تجهیزات سردخانه‌ها در بخش‌های صنایع دانست و گفت: معمولا این پایش‌ها ۳۰ روزه است و در مدت این ۳۰ روز کاربران از نحوه دستگاه اطلاعی ندارند و در صورتی که خرابی در دستگاه ایجاد شود، هزینه‌های بالایی را به صنعت تحمیل خواهد کرد.

وی ادامه داد: ما برای رفع این چالش پلتفرمی شامل بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ارائه کردیم که قادر به پایش دائمی تجهیزات است.

صادقی خاطر نشان کرد: داده‌هایی که از طریق این پلتفرم جمع آوری می‌شود، به اپراتور ارسال خواهد شد.

شبیه ساز اتاق عمل

داود خرمن‌زار، مدیر یکی دیگر از شرکت‌ها، فرسودگی ماژول‌های آموزشی و ساختار بودجه‌های آموزشی که تخصیص نمی‌یابد و گسترش آموزش مجازی به دلیل شیوع کرونا و کمبود جسد را از چالش‌های آموزش دانست و گفت: برای رفع این چالش سامانه شبیه ساز اتاق عمل مبتنی بر واقعیت مجازی را به منظور ارتقای سطح کیفی آموزشی پیاده سازی کردیم.

وی این سامانه را مشتمل بر شبیه‌سازی حس لامسه و حرکات انگشت دانست که امکان تعریف شرایط اورژانسی را فراهم می‌کند و ادامه داد: در این سامانه استاد و دانشجویان وارد اتاق عمل مجازی شده و عمل جراحی را انجام می‌دهند.

مدیریت هوشمند حمل و نقل

سمیه علایی، از محققان طرح مدیریت هوشمند حمل و نقل با اشاره به ارائه سامانه مدیریت حمل و نقل هوشمند، گفت: عدم اطلاع از توقف کامیونت‌ها، عدم توانایی برای کنترل دما و رطوبت محموله‌ها و افزایش میزان سوخت به دلیل انتخاب نادرست مسیر از چالش‌های موجود در حمل و نقل محموله‌ها است که صنایع به آن سر و کار دارند.

وی خاطر نشان کرد: به منظور کنترل هوشمند حمل و نقل ما سامانه‌ای را طراحی کردیم که علاوه بر کنترل دما و رطوبت امکان کنترل تردد کامیون‌ها را برای اپراتور فراهم خواهد کرد.

به گفته وی این سامانه برای صنایع پتروشیمی، صنایع دارویی و غذایی قابل استفاده دانست.

دزدگیر هوشمند

محمد جواد فلاح ‌پور از محققان طرح دزدگیر هوشمند، عدم امنیت و مال باختگی را از چالش‌های امروز دانست و گفت: برای ایجاد آسودگی خاطر مردم، دزدگیر هوشمند با ایجاد امنیت بالا را طراحی کردیم.

وی، قابلیت اتصال به اینترنت و نرم افزار، کنترل محیط از طریق پیامک و تماس و قابلیت شنیدن صدای محیط را از مزایای این دستگاه نام برد.

هوشمندسازی بستری بیماران در بیمارستان

محمدحسن داودی، نماینده یک شرکت فناور، خطاهای انسانی و بستری مجدد و خستگی و فرسودگی کادر درمان را از چالش‌های نظام سلامت در همه کشورها دانست و گفت: این امر با شیوع کرونا بیشتر نمایان شد و بر اساس گزارش‌های جهانی سومین دلیل مرگ و میر و فوت افراد بستری در بیمارستان‌ها ناشی از خطای انسانی است.

وی ادامه داد: برای این منظور اقدام به ارائه هوشمندسازی بستری کردن بیماران در بیمارستان‌ها کردیم که کاربرد آن در بیمارستان‌ها موجب کاهش خطای انسانی خواهد شد.

ردیاب هوشمند خودرو

سید محمد موسوی درباره ردیاب هوشمند خودرو گفت: به منظور افزایش ایمنی خودروها که امروزه به دلیل افزایش قیمت تبدیل به کالای سرمایه‌ای شده است، ردیاب هوشمندی را عرضه کردیم.

وی، قطع سوخت و برق خودرو، شنود صدای داخل کابین خودرو و کنترل سوخت را از قابلیت‌های این ردیاب نام برد.

راهکاری برای بازدارندگی دزدی در اماکن

کوثر کرمی با اشاره به وجود دوربین‌های مدار بسته برای ارتقای ایمنی در برابر دزدی، گفت:‌ دوربین‌ها عامل بازدارنده نیستند، ولی ما سامانه‌ای را ارائه کردیم که علاوه بر نظارت بر محیط، عامل بازدارنده برای دزدی در اماکن خواهد بود.

وی این سامانه را یک نگهبان هوشمند توصیف کرد که رابط میان امنیت و هوش مصنوعی است و افزود: این سامانه از طریق نرم‌افزار و سخت‌افزار امکان مدیریت محیط را از راه دور برای کاربران ایجاد می‌کند.

انتهای پیام  

ارسال نظر