به گزارش خبرگزاری دانا طبرسی افزود: هشدارها در این زمینه را جدی بگیریم. ممکن است در ۲ تا ۳ هفته آینده با موارد بیشتر ابتلا به کرونا مواجه شویم.
وی ادامه داد: در یک تهدید جدی با سویه جدید اومیکرون هستیم و اگر غفلت کنیم و شیوه نامه های بهداشتی رعایت نشوند؛ ممکن است در ۲ تا ۳ هفته آینده دچار موجی شویم که احتمالا موج سنگینی خواهد بود.
متخصص بیماریهای عفونی گفت: هرچند تعداد بستری و مرگ و میر در سویه اومیکرون نسبت به سویههای دیگر، کمتر است، اما به دلیل انتقال بیشتر، سویه جدید میتواند مشکلات جدی به وجود آورد.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: اگر میخواهیم اقدامی انجام دهیم تا دچار پیک بعدی نشویم، اکنون بهترین فرصت است.
مردم زودتر دز سوم واکسن کرونا را بزنند
وی ادامه داد: مردم زودتر دز سوم واکسن کرونا خود را بزنند تا از ایمنی مناسب در مقابل سویه اومیکرون برخوردار باشند و دچار موجهای سنگین نشویم.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا افزود: یکی از پیشنهادها در جلسه روز ۱۹ دی ماه کمیته علمی کشوری کرونا این بود که فاصله تزریق دز دوم و سوم واکسن را کاهش دهیم و به یک ماه برسانیم.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه اغلب مردم از واکسنهای ویروس کشته شده استفاده کنند، میتوان در زمان کمتری دز سوم را زد.
طبرسی استفاده از ماسک را برای مقابله با سویه جدید ضروری دانست و گفت: مطالعات نشان داده دز سوم واکسن در مقابله با اومیکرون موثر است.
مردم تصور نکنند کرونا تمام شده است
عضو کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: مردم تصور نکنند کرونا تمام شده است. این ویروس همچنان در جامعه وجود دارد.
طبرسی خاطرنشان کرد: مردم ممکن است تصور کنند آمار مرگ و میر و بستریها کاهش یافته است و در نتیجه پروتکلهای بهداشتی را کاهش دهند که این کار اشتباه است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکشنبه ۲۸ آذر، مشاهده سویه اومیکرون کرونا را در ایران تائید کرد.
اولین مورد او میکرون ۲۴ نوامبر در آفریقای جنوبی شناسایی شد. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نامگذاری کرده است. کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.
انتشار سریع سویه اومیکرون ویروس کرونا در کشورهای جهان و نگرانی از طولانی شدن دوره همه گیری این گونه تازه، زنگ خطر را برای بازارهای مالی بین المللی دوباره به صدا درآورده است.
انتهای پیام/