در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۹۶۴۵
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹
بازگشت ۵۵ درصد واحدهای تولیدی صنعتی و صنفی راکد شهرستان ری در سال‌جاری به چرخه تولید با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و سایر موانع تولید، نویدبخش روزهای خوب پبش رو است که با ادامه اجرای آن شاهد رونق اقتصادی و بازگشت نیروهای کار به عرصه فعالیت خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری دانا، در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» نامگذاری شده؛ ضرروت احیا و بازگرداندن واحدهای قابل توجیه به چرخه تولید دوچندان است. 

وجود شهرک صنعتی شمس آباد به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه در ۳۵ کیلومتری جاده قدیم قم - تهران با استقرار یکهزار و ۹۲۷ واحد صنعتی بزرگ و کوچک و اشتغال ۳۷ هزار و ۵۸۰ نفر از مزیت های صنعتی و تولیدی شهرستان ری به شمار می رود.

طرح بازگشت واحدها و مراکز صنعتی تعطیل یا نیمه تعطیل به چرخه تولید، کارآمد و مفید محسوب می‌شود به ویژه در سال های اخیر که در سایه تحریم و شیوع ویروس کرونا آسیب فراوان دیده بسیاری از مراکز و بنگاه‌های صنعتی به رکود و تعطیلی کشانده است، اما برای احیای این واحدها می طلبد که فواید بازگشت آن‌ها به چرخه تولید یا به عبارتی دیگر قابلیت این واحدها بررسی، تا احیای آنها مقرون به صرفه شود.

بازگشت ۵۵ درصد واحدهای تولیدی راکد شهرستان ری به چرخه تولید 

به گفته فرماندار ویژه شهرستان ری، از مجموع سه هزار و ۲۲۵ واحد تولیدی در حوزه های صنعتی، صنفی، کشاورزی و صنایع دستی و گردشگری ۱۵۸ واحد راکد بوند که درسال جاری حدود ۸۷ واحد یعنی ۵۵ درصد آنها به چرخه تولید بازگشته اند.

حسین توکلی کجانی به خبرنگار ایرنا گفت: این درحالی است که از مجموع ۲ هزار و ۲۴۹ واحد تولید صنعتی و صنفی شهرستان ری تعداد ۹۶ واحد همچنان راکد هستند و همه بخشداران و دستگاه های متولی باید به نحوی اقدام کنند که این واحدها نیز به چرخه تولید بازگردند.

وی با اشاره به احیای این تعداد واحدهای تولیدی در شهرستان ری خاطرنشان کرد: ۶۳ واحد در بخش صنعتی و صنفی، ۱۴ واحد در بخش کشاورزی و ۱۰ واحد تولیدی نیز در حوز صنایع دستی و گردشگری در سال جاری احیا و فعالیت خود را از سرگرفتند.

معاون استاندار تهران ادامه داد: از مجموع ۹۶ واحد راکد صنعتی و صنفی این شهرستان، ۷۶ مورد آن در داخل شهرک های صنعتی و ۲۰ واحد آن نیز در خارج از این شهرک ها مستقر هستند.

توکلی کجانی پرداخت تسهیلات کم بهره از محل اعتبارات تسهیلات بنیاد برکت، تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ روستایی و عشایری، تبصره ۱۶ قانون بودجه (اعتبارات دستگاهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد) را از مهمترین اقدامات در جهت راه اندازی مجدد واحدهای راکد و تعطیل شهرستان ری برشمرد.

فرماندار ویژه شهرستان ری اضافه کرد: مهمترین درخواست متقاضیان و تولیدکنندگان برای ادامه فعالیت این واحدهای تولیدی شامل تخصیص تسهیلات کم بهره، معافیت ها، بخشودگی جرائم مالیاتی و طرح توسعه افزایش محصول واحدهای تولیدی است.

معاون استاندار تهران مهمترین دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی این شهرستان را کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی برشمرد و گفت: برهمین اساس شماری از واحدهای تولیدی و صنعتی با تعدیل نیرو و حتی تعطیلی مواجه شده اند.

این مسئول ادامه داد: یکی دیگر از  علت های تعطیلی و رکود واحدهای تولیدی صنعتی و صنفی واردات بی رویه کالاهای غیرضروری و به فروش نرفتن تولیدات داخلی است.

وی تشکیل مستمر جلسه های ستاد تسهیل و دیدار هفتگی با فعالان اقتصاد شهرستان ری برای بررسی و مشکلات پیش روی واحد صنعتی را از دیگر اقدامات شهرستان در راستای احیای واحدهای تعطیل و راکد تولیدی عنوان کرد.

معاون استاندار تهران گفت: حدود ۱۲ هزار و ۸۴۰ شغل امسال در این شهرستان ایجاد شده در صورتی که تعهد شهرستان هفت هزار و ۱۸۸ شغل بوده که در این بخش نیز با تحقق ۱۷۹ درصدی تعهدات روبرو هستیم.

توکلی کجانی تاکید کرد: ۷۷ درصد این میزان اشتغال در حوزه صنعت، ۱۹ درصد در بخش خدمات و چهار درصد در بخش کشاورزی محقق شده است.

بازگشت ۵۵ درصد واحدهای تولیدی راکد شهرستان ری به چرخه تولید 

وضعیت بازار مهمترین علت اصلی رکود و تعطیلی واحدهای صنعتی است

مدیر شهرک صنعتی شمس آباد علت اصلی تعطیلی و رکود واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرک را وضعیت بازار اعلام کرد و گفت: شماری از صاحبان صنعت و تولید کنندگان تاکید دارند که بازار کشش ندارد و قادر به ادامه فعالیت نیستیم.

حسن کوه نشین در این باره به خبرنگار ایرنا افزود: ۵۰ درصد واحدهایی که در شهرک صنعتی شمس آباد تعطیل و به حالت راکد درآمده اند به خاطر همین وضعیت نابسامان بازار مصرف است.

وی ادامه داد: حدود ۲۵ درصد واحدهای راکد در شرایط نابسامان بازار برای اجرای تعهدات مالی خود نیازمند تسهیلات برای سرمایه در گردش و مشکل پرداخت اقساط وام ها را داشتند.

این مسئول خاطرنشان کرد: ۱۵ درصد این واحدها هم به خاطر مسائل وارثت و ۱۰ درصد دیگر نیز به خاطر اینکه قادر به ادامه کار بودند تصمیم به فروش واحد گرفته تا دنبال کار دیگری بروند.

کوه نشین تاکید کرد: بازار یک زنجیره است که اگر قدرت خرید مردم افزایش یابد، محصول در بازار کمتر شده و تولید کننده رغبت بیشتری برای تولید پیدا می کند در غیر این صورت اگر بازار مناسب نباشد و مردم قدرت خرید نداشته باشند محصول در انبارها می ماند و تولیدکننده و صاحب صنعت قادر به پرداخت اقساط تسهیلات نبوده و با فشار بانک و مالیات، واحد تولیدی به سمت ورشکستگی و فروش می رود.

مدیر شهرک صنعتی شمس آباد رونق بازار و قدرت خرید مردم را ۲ مولفه اصلی در فعالیت و پویایی واحدهای صنعتی و تولیدی برشمرد و گفت: اتخاذ سیاست های تشویقی برای صاحبان صنعت مانند ارایه تسهیلات ارازن قیمت از راهکارهای دیگری برای ادامه فعالیت صنعتگران و تولیدکنندگان است.  

کوه نشین اظهار داشت: تشویق صنعتکاران و تولیدکنندگان در پارامترهای مهمی مانند بیمه، دارایی مالیات و ارزش افزوده نیز از راههای دیگر کمک به تولیدکننده است تا واحد صنعتی سرپا بماند.

وی تاکید کرد: هزینه تولید برای صاحبان سرمایه را باید با راهکارهای مختلف کاهش دهیم در غیر اینصورت صاحب صنعت سرمایه اش را در بخش دیگری بکارگیری و از صنعت خارج خواهد کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: طبق برنامه باید در شهرک صنعتی شمس آباد ۱۰۶ واحد راکد و تعطیل را امسال به چرخه برگردانیم که تاکنون ۸۸ واحد به چرخه تولید برگشته اند.

کوه نشین یادآورد شد:  از ۸۸ واحد صنعتی که به چرخه تولید برگشته شماری اجاره داده اند، عده ای نیز به تناسب شرایط بازار برگشته و تعدادی نیز جابجایی انجام داده اند. 

به گزارش ایرنا، شهرستان ری با برخورداری از ۵۶ اتحادیه توزیعی، تولیدی و خدماتی و ۱۰ هزار واحد صنعتی و صنفی از جمله شهرک صنعتی شمس آباد، کارخانه سیمان و کارگاه های تولیدی و خدماتی اعم از سنگ بری، شیشه و سفال، آجرپزی، کارگاه قالیبافی و قالیشویی، کشتارگاه دام و طیور به عنوان قطب کار و تولید در پهنه جنوب تهران مطرح است.

شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) در حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد و در جنوب تهران واقع شده است.
ارسال نظر